آیا کردها قربانیان اصلی گسترش ناتو هستند؟

سرویس جهان- بر اساس گزارش برخی رسانه‌های غربی، موج استرداد کردهای معترض به ترکیه بعد از موافقت اردوغان با عضویت سوئد در ناتو آغاز شده است.

به گزارش کردپرس، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در نشست سران کشورهای عضو ناتو و پس از تعلل یک ساله در موافقت با عضویت سوئد در ناتو، اعلام کرد خواسته سوئد در پارلمان ترکیه بررسی خواهد شد.

با این حال، برخی رسانه‌های غربی دلیل موافقت اردوغان با عضویت سوئد در ناتو را پذیرش خواسته او از سوی کشورهای اسکاندیناوی مبنی بر استرداد کردهای معترض ساکن این کشورها به ترکیه دانسته‌اند.

 مجله سیاسی جاکوبین آمریکا در گزارش مفصلی پیرامون این موضوع کردها را تنها قربانی پیوستن سوئد به ناتو دانسته است، مت برومفیلد ناظر مسائل کردها و نویسنده این گزارش ادعا کرده است از زمانی که اردوغان برای پذیرش سوئد در ناتو چراغ سبز نشان داده است کردهای معترض ساکن سوئد برای استرداد به ترکیه به خط شده‌اند.

 وب سایت خبری تحلیلی میدل ایست آی نیز در گزارش پیرامون این موضوع کردها را اصلی‌ترین قربانی معامله غرب با ترکیه بر سر گسترش ناتو به سمت شرق به ویژه پیوستن سوئد این نهاد نظامی دانسته است.

مسئولان امور خارجی دو حزب سبز و چپ سوئد نیز که از مخالفان پیوستن این کشور به ناتو هستند، معتقدند عضویت این کشور در ناتو به معنای پشت پا زدن به سیاست‌های ۲۰۰ ساله این کشور در خصوص مسائل خارجی و داخلیست. آنها اذعان کردند استرداد کردها به درخواست ترکیه پا گذاشتن روی برخی موازین مورد ادعای این کشور درباره حقوق بشر است.

مخالفان سازش با ترکیه بر سر عضویت سوئد در ناتو معتقدند کشورشان در امتیاز دادن به اردوغان زیاده‌روی کرده است. آنها مشخصاً به رفع تحریم تسلیحاتی علیه ترکیه اشاره می‌کنند که سوئد به دلیل حمله آنکارا به کردهای سوریه در در سال ۲۰۱۹ وضع کرده بود. آنها همچنین تغییر قوانین سوئد به درخواست ترکیه برای مقابله با گروه‌های کرد را امتیاز بزرگ استکهلم به اردوغان در مقابل عضویت پرهزینه سوئد طرف در ناتو می‌دانند.

 بر اساس گزارش میدل ایست آی، اکنون ساکنان کرد سوئد؛ اعم از افراد دارای گرایش سیاسی و مخالف ترکیه و سایر شهروندان کرد ترکیه که به خاطر مسائل دیگر پناهندگی در سوئد را به زندگی در داخل ترکیه از این کشور ترجیح داده‌اند ، ممکن است به زودی اخراج شوند.

گزارش های متعددی نیز از تمایل آمریکا به عنوان متحد اصلی کردهای سوریه، به ارسال جنگنده‌های اف ۱۶ به ترکیه پس از موافقت اردوغان با بررسی درخواست سوئد خبر داده‌اند. در این حالی است که خود مقالات آمریکایی اذعان کرده اند که ترکیه از این جنگنده‌های اف ۱۶ برای انجام حملات هوایی علیه کردهای سوریه استفاده کرده است.

کد خبر 2758539

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha