"اختلاف در رهبری" درد مزمن حرکت اسلامی

سرویس عراق و اقلیم کردستان _ رسانه خبری دراو میدیا در گزارش خود به حکم بازداشت رهبر کل جنبش اسلامی کردستان از سوی دادگاه سلیمانیه و منشا اختلافات دو حاجی این جنبش  و تاریخچه تاسیس آن و تغییرات و اختلافاتی که در طول زمان در بدنه  این حزب روی داده است پرداخته است.

به گزارش کردپرس به نقل از دراو میدیا، با شکایت حاج کامیل دادگاه سلیمانیه حکم بازداشت حاج عرفان را صادر کرد این دو فرد هر دو خود را رهبر کل جنبش اسلامی کردستان معرفی می‌کنند دادگاه و نهادهای قضایی احزاب سیاسی در کمیسسیون عالی انتخابات عراق سرنوشت این اختلافات را هنوز تعیین نکرده‌اند.

حکم بازداشت رهبر کل جنبش اسلامی کردستان

دادگاه سلیمانیه حکم بازداشت عرفان علی عبدالعزیز رهبر کل جنبس اسلامی کردستان را صادر کرد.

به گزارش تحقیقات انجام گرفته رسانه دراو میدیا حکم این بازداشت با شکایت کامل حاج علی صادر شده است. حاج کامل در تاریخ ۱۱ ماه مه سال جاری به طور رسمی خود را رهبر کل جنبش اسلامی کردستان معرفی کرد از آن زمان به بعد اختلافات میان این دو حاجی وارد مراحل جدیدی شد.

تاریخ ۵ فوریه سال ۲۰۲۲ کنگره ۱۲ جنبش اسلامی در اربیل برگزار شد، این کنگره تنها یک کاندید برای انتصاب پست رهبر کل داشت او هم کامل حاج علی بود اما به دلیل حد نصاب آرایی که برای این پست تعیین شده بود وی نتوانست به عنوان رهبر انتخاب شود بنابراین حاج عرفان علی عبدالعزیز به عنوان رهبر جنبش باقی ماند.

این وضعیت باعث بروز اختلافات جدیدی در داخل جنبش اسلامی شد کامل حاج علی و طرفداران وی نتایج این کنگره را نپذیرفتند و دو طرف موارد اختلافات خود را به ادارات و احزاب و سازمانهای سیاسی در کمیسیون عالی انتخابات عراق ارجاع دادند این کمیسیون هنوز تصمیم نهایی خود را در خصوص اینکه کدام از دو طرف صاحب نام «جنبش اسلامی کردستان» هستند، اتخاذ نکرده است اکنون این دو طرف هرکدام به طور جداگانه دو حزب جنبش اسلامی را تشکیل داده‌اند.

به گزارش اطلاعاتی که به دست دراو میدیا رسیده است قبل از جدایی کامل این دو نفر جلسه‌ای میان دو حاجی برگزار شده است که در آن حاج کامل بر انشعاب خود از این جنبش تاکید کرده است این امر باعث  بروز رقابت میان این دو نفر شد حاج کامل ادعا می‌کند که در این دیدار حاج عرفان وی را تهدید به مرگ کرده است از این رو حاج کامل شکایتی برعلیه حاج عرفان نزد دادگاه سلیمانیه تنظیم کرده است.

منابع آگاه می‌گویند این شکایت قانونی، شکایت تازه‌ای نیست بلکه به علت آنکه حاج عرفان خود را به دادگاه معرفی نکرده است دستور بازداشت وی صادر شده است.

درباره جنبش اسلامی کردستان

جنبش اسلامی کردستان در سال ۱۹۸۷ از سوی ملا عثمان عبدالعزیز در ایران تاسیس شد و تا کنون ۱۲ کنگره را برگزار کرده است در ماه مه ۲۰۰۱ علی باپیر و شماری از سران دیگر این جنبش انشعاب دادند و جماعت اسلامی کردستان را تاسیس کردند که اکنون نام آن به جماعت عدالت کردستان تغییر یافته است.

بعد از سقوط نهادهای دولت بعث در اقلیم کردستان اولین درگیری داخلی در اقلیم کردستان در سال ۱۹۹۳ میان جنبش اسلامی و اتحادیه میهنی کردستان رخ داد در این درگیری اتحادیه میهنی کردستان رهبر کل این جنبش عثمان عبدالعزیز را دستگیر کرد بعدها به درخواست مسعود بارزانی رئیس حزب دمکرات کردستان آزاد شد و بارزانی در پیرمام از وی استقبال کرد با تلاش ایرانیان پس از وقوع اولین جنگ داخلی جنبش اسلامی و اتحادیه میهنی کردستان به جنگ پایان دادند و با هم توافق کردند از آن زمان تا سال ۲۰۰۱ مناطق حلبچه و خورمال و هورامان به منطقه تحت سلطه جنبش اسلامی تبدیل شدند و در آن سال  نیروهای آمریکایی در جریان جنگ «مبارزه با ترور» به گروههایی از جنبش اسلامی حمله کردند و علی عبدالعزیز دومین رهبر جنبش اسلامی را نیز دستگیر کردند از این جا به بعد جنبش اسلامی سلطه و نیروهای مسلح خود را از دست داد و جماعت اسلامی نیز از آن جدا شد.

در تاریخ ۱۱ ماه مه سال جاری طرفداران حاج کامل خواستند که کنگره‌ای در سالن هنر سلیمانیه برگزار کنند اما به آنها اجازه داده نشد که صندوق رای گیری را مستقر کنند بنابراین در محوطه فضای سبز سالن هنر به شیوه بیعت کردن، حاج کامل را به عنوان رهبر جنبش اسلام معرفی کردند.

در اولین انتخابات کردستان که در سال ۱۹۹۲ برگزار شد جنبش اسلامی تحت نام «لیست اسلامی» در این انتخابات شرکت کرد و تعداد ۴۹ هزار و ۱۰۸ رای به دست آورد که معادل ۵% از مجموع آرای به صندوق انداخته شدە در این انتخابات بود.

در سال ۲۰۰۹ در انتخابات دوره سوم پارلمان کردستان این جنبش ۲۷ هزار و ۱۴۷ رای به دست آورد و دو کرسی پارلمانی را نیز کسب کرد اما در انتخابات سال ۲۰۱۰ پارلمان عراق تعداد آرای آنها کاهش پیدا کرد و تنها ۷ هزار و ۴۸۱ رای به دست آورد و بدین ترتیب نتوانستند هیچ کرسی را به دست آورد.

در سال ۲۰۱۳ در انتخابات دوره چهارم پارلمان کردستان جنبش اسلامی ۲۱ هزار و ۸۳۴ رای و یک کرسی به دست آورد.

به گزارش آمارهایی که دراو در اختیار دارد از سال ۱۹۹۲ تا سال ۲۰۱۳ آرای جنبش اسلامی در انتخابات از ۴۹ هزار رای به ۲۱ هزار رای کاهش پیدا کرده است یعنی حدود ۵۰% از ارای خود را از دست داده است.

در آخرین انتخابات پارلمان کردستان که در ماه سپتامبر ۲۰۱۸ برگزار شد جنبش اسلامی به صورت مشترک با اتحاد اسلامی در این انتخابات شرکت کرد که درنتیجه آن هیچکدام از نامزدهای انتخاباتی آن نتوانستند پیروز شوند در همان سال که انتخابات پیش از موعد عراق برگزار شد جنبش اسلامی کردستان این انتخابات را تحریم کرد و در آن شرکت نکرد.

کد خبر 2758858

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha