ریواز فایق: لاهور شیخ جنگی یک شخصیت سیاسی در اقلیم کردستان است و دارای روابط اجتماعی و سیاسی و منطقه‌ای  خاص خود است

 سرویس عراق و اقلیم کردستان_ عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان اعلام کرد پس از کنگره پنجم حزبش اجماع و یکصدایی کلی در تصمیم گیریها مشاهده می‌شود. وی معتقد است دولت عراق مایل نیست که مشکل پرداخت حقوقها را برطرف نماید.

به گزارش کردپرس به نقل از روداو، «ریواز فایق» عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی و رئیس سابق پارلمان کردستان روز شنبه تاریخ ۲۰۲۳/۱۰/۱۴ در یک مصاحبه تلویزیونی با شبکه روداو اعلام کرد پس از کنگره پنجم اجماع کلی در تصمیم گیریهای حزب ایجاد شده است.

وی تصریح کرد سیستم ریاست مشترک که در کنگره چهارم اتحادیه میهنی کردستان مصوب شد موفقیت آمیز نبود این سیستم به سیستم رهبری تغییر کرد و نتیجه گرفته شد که بهتر است از تعداد اعضای شورای رهبری نیز کاسته شود.

در تاریخ ۲۰۲۳/۹/۲۷ پنجمین کنگره حزب اتحادیه میهنی کردستان با شرکت ۶۰۰ عضو در سلیمانیه برگزار شد و مدت ۵ روز به طول انجامید یکی از چشمگیرترین تغییرات در این کنگره کاهش تعداد اعضای شورای رهبری از ۱۲۴ عضو به ۶۱ عضو است.

رویواز فایق اعلام کرد پیشتر به علت وجود تعداد بالای اعضای شورای رهبری در نهادهای حزب شاخه‌های زیادی با اسامی مختلف و همگرایی وظایف در میان آنها به وجود آمده بود که بعضی اوقات باعث ایجاد توافق میان دو ارگان می‌شد.

در جلسه روز دوشنبه تاریخ ۲۰۲۳/۱۰/۹ شورای رهبری اتحادیه میهنی کردستان دکتر «خسرو گل محمد» به عنوان نماینده بافل طالبانی رئیس حزب اتحادیه میهنی کردستان   برای حضور در جلسات شورای رهبری و شورای عالی منافع و شورای پشتیبانی  حزب تعیین شد.

ریواز فایق تصریح کرد بافل طالبانی به دکتر خسرو اختیار نمایندگی از سوی خود را واگذار کرده است و هز رمان هم که بخواهد می ‌تواند این اختیار را از وی سلب کند، در ادامه افزود بافل طالبانی نمی‌خواهد خود کنترل همه چیز را در دست داشته باشد اما باور داریم که لازمه ایجاد یکصدایی و اجماع کامل در میان ما قرار دادن مرجعی برای همکاری و هماهنگی با هم است بافل طالبانی به فعالیتهای تیمی اعتقاد دارد.

در سیستم ریاست مشترک در تصمیم گیرهای اجماع نظر وجود نداشت

در کنگره چهارم اتحادیه میهنی کردستان در سال ۲۰۱۹ برای اولین بار در تاریخ این حزب سیستم ریاست مشترک اجرا شد و لاهور شیخ جنگی و بافل طالبانی مشترکا به عنوان روسای این حزب تعیین شدند و در تاریخ ۸ ژوئیه سال ۲۰۲۱ این سیستم مدیریتی منحل شد و لاهور شیخ جنگی از سوی بافل طالبانی اخراج گردید و بعدها خود به عنوان رئیس حزب تعیین شد.

به گفته ریواز فایق  در زمان برقرای سیسیتم ریاست مشترک در تصمیم گیریها اجماع نظری وجود نداشت و دو نظر متفاوت برای هر تصمیم صادر می ‌شد و اکنون نیز در آیین نامه داخلی پست معاونت رئیس حزب نیز تعیین نشده است.

در آخرین جلسه شورای رهبری اتحادیه میهنی کردستان ۱۴ نفر به عنوان اعضای دفتر سیاسی انتخاب شدند و براساس اطلاعاتی که به دست رسانه خبری روداو رسیده است عضو دیگر نیز به عنوان عضو علی البدل دفتر سیاسی حزب انتخاب شدند رویواز فایق در این باره افزود برای اینکه  از این مرحله عبور کنیم اولین بار با اختیار تام عنوان علی البدل را برای ما انتخاب کردند اما در واقع تصمیم گرفته شده است که هیچ کس علی البدل نباشد و همه جز رهبران اصلی هستیم.

بر طبق آیین نامه لاهور شیخ جنگی عضو اتحادیه میهنی نیست

لاهور شیخ جنگی رئیس مشترک سابق اتحادیه میهنی کردستان یک روز قبل از آغاز کنگره پنجم اتحادیه میهنی کردستان پیامی را منتشر و در آن اعلام کرد به عنوان اولین اقدام، ما در انتخابات آتی پارلمان کردستان شرکت خواهیم کرد و لیستی منتخب ملت را انتخاب خواهیم کرد که جبهه گسترده‌ رهایی بخش میهن و متشکل از صداهای مخالف و شجاع مردم کردستان در داخل و خارج از اتحادیه میهنی است.

براساس آیین نامه و تصمیمات کنگره پنجم اتحادیه میهنی کردستان لاهور شیخ جنگی در داخل این حزب باقی نمانده است ریواز فایق در این باره اعلام کرد لاهور شیخ جنگی یک شخصیت سیاسی در اقلیم کردستان است و روابط اجتماعی و سیاسی خود را دارد و شاید روابط منطقه‌ای هم داشته باشد نمی‌توان این موضوع را انکار کرد وی وعده تهیه لیست را برای شرکت در انتخابات آتی پارلمان کردستان را داده است و قابل پیش بینی نیست که موفق به کسب چه تعداد کرسی خواهد شد این امر حق قانونی وی است.

قرار است در تاریخ ۲۰۲۴/۲/۲۵ انتخابات پارلمان کردستان برگزار شود رویواز فایق در این باره اعلام کرد که از تعداد کرسی‌های حزبش کم نخواهد شد و در جلسه دفتر سیاسی تصمیم گرفته شده است تا برای شرکت در انتخابات آینده زیرساختهای لازم را فراهم کنند.

روابط میان اتحادیه میهنی کردستان و حزب دمکرات کردستان

در کنگره پنجم اتحادیه میهنی کردستان نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان با ارائه سخنانی برگزاری این کنگره را به اعضای حزب اتحادیه میهنی کردستان تبریک گفت در این باره ریواز فایق اعلام کرد حضور نچیروان بارزانی در این کنگره تاثیرات خاص خود را بر روی روابط اتحادیه میهنی کردستان و حزب دمکرات کردستان خواهد گذاشت.

در مدت گذشته روابط میان دو حزب اتحادیه میهنی و پارتی رو به تیرگی گرایید و به مراحل بحرانی رسید ریوزار فایق در این باره معتقد است که در حال حاضر روابط میان این دو حزب در سطح عادی قرار دارد و پس از برگزاری کنگره تصمیم گرفته شده است  که اختلافات خود را با دیگر احزاب سیاسی به صفر برسانند و تلاش کنند با دیالوگ و گفتگو مسائل و مشکلات را حل کنند.

همچنین رئیس اقلیم کردستان نیز اخیرا اعلام کرد که در حال حاضر برای اداره مملکت نیاز به برقرای توافق و تفاهم جدیدی با اتحادیه میهنی کردستان داریم بهتر است که توافق جدید برمبنای اعتماد و برابری به صورتی عادلانه ایجاد شود و به منظور کنارگذاشتن جناح خاصی برقرار نگردد.

ریواز فایق در ادامه افزود حزب اتحادیه میهنی کردستان به اجماع کلی و یکصدایی در سطح اقلیم کردستان و عراق اعتقاد دارد اگر مشکلات با حزب دمکرات کردستان با توافق حل شوند فکر نکنم هیچ فردی در داخل حزب اتحادیه میهنی مخالف این امر باشد اما هنوز در این باره تصمیم گرفته نشده است در صورت تصمیم گیری در این باره بعدا اطلاع رسانی خواهد شد.

دولت عراق در شرایط فعلی مایل نیست مشکل حقوق اقلیم کردستان را برطرف کند

تعدادی از احزاب سیاسی خواستار پرداخت مسائل مالی و حقوق کارمندان اقلیم کردستان از سوی دولت بغداد شده‌اند ریواز فایق درباره این موضوع هم اظهار داشت فکر نمی‌کنم بغداد و حتی احزاب سیاسی هم که همراه با اتحادیه میهنی کردستان و پارتی در ائتلاف اداره دولت هستند دست به چنین اقدامی بزنند و مایل به حل مشکل پرداخت حقوق کارمندان اقلیم کردستان درشرایط فعلی باشد و از این موضوع  به عنوان بی حقوقی آشکاری در برابر اقلیم کردستان یاد کرد.

اقلیم کردستان برای تامین حقوق کارمندان خود ماهیانه نیاز به ۹۴۰ میلیارد دینار پول دارد به گفته وزارت دارایی این مبلغ علاوه بر هزینه‌های مربوط به نهادهای دولتی و هزینه های استخراج و تولید برق است.

کد خبر 2761959

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha