در استان های سلیمانیە و حلبچه فقط دانش آموزان کلاس دوازدهم متوسطه فعالیت دارند

سرویس عراق و اقلیم کردستان_ در استانهای سلیمانیه و حلبچه و ادارات مناطق خودمختار راپرین و گرمیان تنها فعالیت دانش‌آموزان پایه دوزادهم متوسطه از سرگرفته شده است است مدیر آموزش و پرورش گرمیان در این باره اعلام کرد تلاش می‌شود که فعالیت دیگر پایه‌های درسی نیز آغاز شود.

به گزارش کردپرس به نقل از رسانه خبری روداو، سال تحصیلی ۲۰۲۳-۲۰۲۴ از ۱۳ سپتامبر آغاز شد، اما مدارس در استان های سلیمانی، حلبچه، گرمیان، راپرین و کویه بازگشایی نشده است و اعتصاب هنوز ادامه دارد.

هنوز مشخص نیست که چه زمانی کلاس های درس به غیر از پایه دوازدهم در سلیمانیە بازگشایی می‌شوند.

به گزارش رووداو، در اکثر مدارس سلیمانیە تنها پایه دوازدهم فعالیت دارند و سرنوشت سایر پایه ها هنوز مشخص نیست.

بر اساس این اطلاعات، اداره آموزش و پرورش سلیمانی به تلاش خود برای از سرگیری کار معلمان ادامه می دهد و هر از گاهی جلسات مختلفی برای بازگشت معلمان به مدارس برگزار می کند.

در سلیمانی ۶۳۶۸ مدرس(حق التدریسی) شامل ۴۷۱۶ زن و ۱۶۵۲ وجود دارند. همزمان ۲۹۵۰۵ معلم شامل ۱۹۴۴۱ زن و ۱۰۶۴۰ مرد وجود دارد.

در منطقه گرمیان برای از سرگیری آموزش و تحصیل تلاش می‌شود

دارا احمد، مدیر آموزش و پرورش گرمیان به روداو اعلام کرد پایه  دوازدهم متوسطه در تمام مدارس اداره گرمیان از ۱۷ سپتامبر شروع به کار می کنند، اما وضعیت بقیه پایه‌ها هنوز مشخص نیست.

به گفته مدیر آموزش و پرورش گرمیان در منطقه آنها ۴۰۰ مدرسه وجود دارد و در خصوص بازگشت معلمان بر سر کلاسهای درسی اظهار داشت تلاشی برای بازگشت این معلمان در کار است.

نبرد احمد، نماینده معلمان رسمی در کلار به روداو گفت: «ما هنوز با ریاست آموزش و پرورش ملاقات نکرده‌ایم و ممکن است با مدیران مکاتبه و گفتگو کرده باشند.

به گفته نبرد احمد، آنها هیچ تصمیمی برای بازگشت به مراکز آموزشی نگرفته‌اند، و افزود دولت برای شنیدن مطالبات ما حاضر نشده و هیچ کدام عملی انجام نگرفته است.

وی گفت: «دولت می تواند به غیر از حقوق، مطالبات دیگری را اجرا کند، مثلاً تقسیم زمین به معلمان، من ۲۰ سال است که معلم هستم و خانه ندارم.»

در استان حلبچه مشخص نیست که چه موقع فعالیتهای آموزشی مدارس شروع خواهد شد

سوران عمر، مدیر کل آموزش و پرورش حلبچه به رووداو گفت که ۱۸ مدرسه مقطع متوسطه در این استان هستند که از این تعداد تنها دو مدرسه تعطیل هستند بقیه مدارس باز هستند اما فقط پایه دوزادهم از این مدارس فعالیت می‌کنند.

مدیر کل آموزش و پرورش در مورد از سرگیری کار در سایر پایه‌ها نیز گفت که تمام تلاش ها برای بازگشت معلمان انجام شده و تلاش ها ادامه دارد اما هنوز مشخص نیست که آنها چه زمانی به کار خود ادامه خواهند داد.

در حلبچه ۱۵۱ مدرسه وجود دارد که ۸ مدرسه آن غیردولتی است. دلیر محمود، رییس اداره نظارت بر آموزش و پرورش حلبچه به رووداو گفت: «ما در تلاش هستیم تا با معلمان برای بازگشت به مدارس مذاکره کنیم، اما هیچ معلمی را مجبور به انجام این امر نمی کنیم.»

در حلبچه ۲۷۳ مدرس و حدود ۴۲۰۰ معلم رسمی وجود دارند

به گفته دلیر محمود، آنها در تلاش هستند تا معلمان را از طریق احزاب به کلاس های درس بازگردانند و افزود با اتحادیه میهنی کردستان و احزاب اسلامی و پارتی در این باره گفتگو کرده‌ایم همه آنها به عنوان حزب حاضر نیستند که از اعتصاب معلمان حمایت کنند.

تحصیل در منطقه  اداره خودمختار گرمیان

به گزارش رووداو، تنها دانش آموزان پایه دوازدهم متوسطه در اداره خودمختار راپرین درس می خوانند، به استثنای دو مدرسه که در روستاها هستند  و به دلیل معلمان حق التدریسی کلاس ها در آنها تعلیق شده است.

در منطقه خودمختار راپرین بیش از ۶۰۰۰ معلم رسمی و ۱۷۰۰ مدرس وجود دارد. آموزش و پرورش منطقه در حال مذاکره با هر دو صنف برای از سرگیری تحصیل است و از روز ۲۲ ماه گذشته دستور اجرای آن را از سوی وزیر دریافت کرده است اما به دلیل اصرار معلمان بر ادامه اعتصابات موفق به اجرای آن نشده است.

کارخ عبدالله نماینده مدرسین حق التدریسی در گفتگو با رووداو ما گفت: «ما به عنوان معلمان رسمی و حق التدریسی هیچ تصمیمی برای بازگشت به مدارس نگرفته‌ایم. هر دو صنف دارای شوراهای اعتراضی هستند و از تصمیمات یکدیگر مطلع هستیم. هیچ چیزی برای شکستن تحریم وجود ندارد زیرا ما هیچ حقی کسب نکرده‌ایم. تنها به چهار میلیارد دینار برای بستن قرارداد با ما نیاز است و دولت می تواند این کار را انجام دهد، اما این کار انجام نشده است.

مطالبات معلمان و کارمندان معترض به شرح زیر هستند:

  •  ارتقاء رتبه معلمان و کارکنان
  • استخدام مدرسین حق التدریسی
  • پرداخت منظم ماهیانه حقوق
  • تعیین سرونوشت حقوق پس‌انداز شده

برخی از دانش آموزان پایه دوازدهم دبیرستان روز چهارشنبه تاریخ ۲۰۲۳/۱۱/۸ در سلیمانی با دو خواسته اصلی یعنی کاهش برنامه درسی یا تمدید فعالیت سال تحصیلی تظاهرات کردند. یکی از دانش‌آموزان به رووداو می‌گوید: «ما به خاطر شرایط خیلی دچار ضربه روحی و روانی شده‌ایم وقتی به کلاس ۱۲ می‌روی وضعیت روحی دچار اسیب می‌شود حالا دو بار دچار آسیب روحی شده‌ایم.

کد خبر 2763012

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha