به گزارش کردپرس به نقل از رسانه خبری خندان، انیستیتو «پی» با انتشار گزارشی اعلام کرد پارلمان کردستان در تاریخ ۱۹ ماه مه سال ۱۹۹۲ اولین انتخابات پارلمانی خود را برگزار کرد و در تاریخ ۴ ماه ژوئن همان سال اولین نشست آغازین خود را تشکیل داد و اعضای آن سوگند قانونی یاد کردند و در مدت ۳ سال (۱۹۹۲-۲۰۲۲) پنج دوره انتخاباتی را برگزار کرد.
پارلمان کردستان در مقایسه با مدت فعالیتش و نیازهای جامعه و خلاءهای قانونی که داشته است در طول ۳۰ سال تنها ۱۲۲۸ نشست برگزار کرده است از این نظر سومین دوره پارلمان کردستان کارآمدترین دوره بوده است.
در مدت چهار سال و دو ماه و ۱۱ روز ۲۷۳ نشست برگزار شد منفعلترین دوره چهارمین دوره پارلمان بوده است (۲۰۱۸-۲۰۱۳) که در مدت پنج سال ۱۰۴ نشست را برگزار کرد اما اگر شرایط این دوره را پس از ممنوع فعالیت شدن رئیسش -که بر اثر آن پارلمان به مدت دو سال تعطیل شد- در نظر بگیریم، دوره پنجم پارلمان که در مدت ۴ سال تنها ۱۰۸ نشست برگزار کرد، منفعل ترین دوره بوده است.
پارلمان کردستان در مقایسه با مدت فعالیتش و نیازهای جامعه و وجود خلاء قانونی در وظایف مربوط به قانونگذاری نیز موفق نبوده است در مدت ۳۰ سال تنها ۴۰۶ قانون وضع کرده است.
در مقایسه با فعالیت پارلمان از نظر قانونگذاری دوره دوم (۲۰۰۹-۲۰۰۵) فعالترین دوره بوده است که در مدت ۴ سال و ۶ ماه و ۲۰ روز توانست ۸۹ قانون را وضع کند غیرفعالترین دوره نیز چهارمین دوره بوده که در مدت چهارسال تنها ۳۱ قانون تصویب کرده است.
اما اگر شرایط دوره چهارم به دلیل ممنوع فعالیت شدن رئیس پارلمان و تعطیلی آن به مدت ۲ سال را در نظر بگیریم آن گاه پنجمین دوره پارلمان منفعلترین دوره با وضع تنها ۳۹ قانون، شناخته میشود.
نظر شما