۷ حزب اقلیم کردستان به منظور شرکت در انتخابات پارلمانی کردستان تشکیل ائتلاف می‌دهند

سرویس عراق و اقلیم کردستان_ روسا و دبیران 7 حزب سیاسی اقلیم کردستان به منظور تشکیل ائتلاف در دفتر سیاسی حزب شیوعی کردستان تشکیل جلسه دادند.

به گزارش کردپرس به نقل از رسانه خبری دراو میدیا، حزب شیوعی و حزب سوسیال دمکرات کردستان همراه با باپیر کاملاو، نجات سورچی، غفور مخموری و مام خدر روسی گفتگوهای خود را به منظور تشکیل یک ائتلاف برای شرکت در انتخابات پارلمانی کردستان آغاز کرده‌اند؛ آنها وعده داده‌اند تا تاریخ ۱۲ ماه جاری وضعیت این ائتلاف را مشخص کنند اگر این اقدام موفقیت آمیز باشد این اولین ائتلاف در انتخابات ۱۰ ژوئن سال جاری میلادی خواهد بود.

حزب شیوعی کردستان (کمونیست کردستان) برای این اقدام ابتکار عمل به خرج داده و در مقر دفتر سیاسی این حزب نیز دیداری در همین رابطه با حضور محمد حاجی محمود رهبر حزب سوسیال دمکرات کردستان، کاوه محمود رهبر حزب شیوعی، بلین عبدالله دبیر حزب زحمتکشان، باپیر کاملاو دبیر حزب کارگران و زحمتکشان، نجات سورچی رهبر حزب مدافعان کردستان، غفور مخموری دبیر کل حزب ملت دمکرات کردستان، مام خدر روسی دبیر جنبش دمکراتیک خلق کردستان برگزار شد.

براساس بررسیهای انجام گرفته در این دیدار روسا و دبیران ۷ حزب سیاسی کردستان در خصوص تشکیل یک ائتلاف واحد به منظور مشارکت در ششمین دوره انتخابات پارلمان کردستان که قرار است در تاریخ دهم ماه ژوئن سال جاری برگزار شود، با هم بحث و گفتگو کرده‌اند.

در تاریخ ۲۱ ماه فوریه دادگاه عالی فدرال بر اساس شکایت طرح شده از سوی اتحادیه میهنی کردستان، قانون انتخابات پارلمان را تغییر داد و نحوه برگزاری این انتخابات را از تک حوزه‌ای به چند حوزه‌ای تبدیل و اقلیم کردستان را به ۴ حوزه انتخاباتی تقسیم کرد (اربیل، سلیمانیه، دهوک، حلبچه)

نظام چند حوزه‌ای انتخابات احزاب سیاسی کوچک را دچار نگرانی کرده‌اند چون در این شرایط آرای یک حزب در یک حوزه محدود خواهند بود و اگر مجموع آرای این حوزه منجر به پیروزی کاندیدی برای رفتن به پارلمان نشود این آرا از بین می‌روند و قابل انتقال و اضافه شدن به آرای کاندید دیگری در حوزه دیگر نمی‌باشند.

پیشتر این احزاب می‌توانستند با استفاده از نظام تک حوزه‌ای برخی از آنها یا همه باهم تنها یک نامزد را برای ورود به پارلمان به پیروزی برسانند اما این بار با تغییر نظام تک حوزه‌ای به چند حوزه‌ای فرصتهای پیش روی آنها کمرنگ شده‌اند.

همین امر باعث مخالفت احزاب شیوعی و سوسیال دمکرات کردستان و جنبش اسلامی و دیگر احزاب -در مذاکرات قبل از لغو قانون تمدید فعالیت پارلمان کردستان از سوی دادگاه فدرال- مربوط به چگونگی اصلاح قانون انتخابات بود.

این ۷ حزبی که اکنون در حال بررسی موضوع تشکیل ائتلاف هستند در دوره پنجم پارلمان کردستان همگی صاحب دو کرسی بوده‌اند یک کرسی از آنها مربوطه به حزب شیوعی و کرسی دیگر به صورت مشارکتی مربوط به حزب سوسیالیت کردستان و حزب باپیر کاملاو بودند.

یک منبع آگاه در گفتگوی سیاسی خود با رسانه خبری دراو میدیا اعلام کرد ۷ حزب نامبرده روز یکشنبه هفته آینده برای ارائه پیشنهادات و نظرات و سازوکارهای خود در خصوص چگونگی ایجاد این ائتلاف با هم دیدار می‌کنند، تاریخ ۱۲ ماه جاری نیز برای گفتگو و حل و فصل این موضوع تعیین شده است زیرا تاریخ ۱۴ ماه جاری آخرین مهلت برای معرفی نام ائتلافها از سوی احزاب کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق تعیین شده است.

اگر این ۷ حزب تصمیم بگیرند با یک ائتلاف وارد پارلمان شوند باید در خصوص چگونگی تقسیم حوزه‌های انتخاباتی در میان خود به توافق برسند و لیست مشترک نامزدهای خود را برای شرکت در انتخابات آماده کنند.

کمیسیون انتخابات عراق در تاریخ ۵ ماه جاری میلادی درگاه تهیه و ثبت اسامی ائتلافها را برای شر کت در انتخابات آتی پارلمان کردستان فعال کرد، اما جز پیش قدمی حزب شیوعی برای تشکیل ائتلاف تلاش جدی تری در این باره به چشم نمی‌خورد، حزب اتحاد اسلامی نیز برای ایجاد ائتلاف با جبهه اعتراض مردم پیش قدمی کرده اما تا کنون حاصلی در بر نداشته است.

به گزارش رسانه دراو میدیا لاهور شیخ جنگی در مدت گذشته با چندین حزب به جز اتحادیه میهنی کردستان و حزب دمکرات کردستان بویژه مخالفان و احزابی که برای اولین بار است در انتخابات شرکت می‌کنند دیدار و برای تشکیل ائتلاف تلاش کرده است اما تلاش وی بی نتیجه مانده است.
 

کد خبر 2767979

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha