به گزارش کردپرس، جشنواره فیلم کُرد در دوسلدورف (DKFF) در تاریخ 25 آوریل آغاز خواهد شد. این جشنواره از طرف تیم سینمایی آرت ریکوردز برگزار خواهد شد و تا 28 آوریل نیز ادامه خواهد داشت. در این فستیوال قرار است بیش از 30 فیلم کوتاه و بلند، مستند در دو سینمای جداگانه اکران شود.
در بیانیه منتشر شده از سوی تیم سینمایی آرت ریکوردز اعلام شده است: «این اولین فستیوال ما خواهد بود. ما به شنگال و جامعه ایزدی در کردستان و دیاسپورا اهمیت میدهیم. در برنامه اکران فیلمها توجهها را به باورداشت ایزدی و قتلعام آنان معطوف خواهیم داشت.»
هدف این جشنواره این است که در چارچوب تاریخی، سیاسی، دینی، اجتماعی و فرهنگی به زیست مردم ایزدی بنگرد. در این فستیوال به همراه نمایش فیلمها یک نمایشگاه تصاویر درباره قتلعام شنگال نیز برگزار خواهد شد.
یکی از اهداف دیگر این فستیوال این است که هنر سینمای کردی به تماشاگران اروپایی نشان داده شود. فستیوال متشکل از 4 بخش است و بیش از 30 فیلم به اکران در خواهند آمد. در مراسم آغازین فیلم (Rojbaş) به معنای (صبح بخیر) اثر کارگردان اوزکان کوچوک نمایش داده خواهد شد.
دیگر فیلمهایی که در یکیمین جشنواره فیلم کردی در دوسلدروف نمایش داده خواهند شد:
نامه هایی از شنگال (NAMEYÊN JI ŞENGALÊ)
این فیلم که اثر درسیم زروان و درباره آزادسازی شنگال و نامههای پنج رزمنده از کشورهای جداگانه که برعلیه داعش جنگیدهاند را به تصویر کشیده است.
هِزا (HÊZA)
مستند هزا که اثر کارگردان دنیز دریا میباشد، در شهرهای شنگال، رقه و در دیگر شهرهای کردستان سوریه فیلمبرداری شده است. در این فیلم مستند سرگذشت هزا بازگو میشود که از طرف داعش ربوده شده و پس از مدت ها از دست داعش رهایی یافت و خود در مبارزه علیه داعش شرکت کرد.
دختران خورشید (KEÇÊN ROJÊ)
این مستند که ریبر دوسکی کارگردانیاش را برعهده داشته، داستان گروهی از زنان و کودکان ایزدی را بازگو میکند که از طرف داعش به عنوان برده اسیر شدند و پس از رهایی از دست آنان زندگی خود را از نو برساختند.
فرشته های شنگال (MELAÎKETÊN ŞENGALÊ)
در فیلم فرشته های شنگال که اثر کارگردان هانا پولاک است، داستان دختری ایزدی به نام حنیفه را به تصویر کشیده که برای نجات خواهرش از دست داعش به هرکاری دست میزند.
بازگشت: زندگی پس از داعش (THE RETÛRN: LÎFE AFTER ÎSÎS)
در مستندی که آلبا استورا برای آن کارگردانی کرده، جوانانی به نامهای شمیما بگوم و هدا موتهانا به تصویر کشیده شدهاند که از انگلستان و آمریکا به صفوف داعش پیوستند. آنها اکنون میخواهند به کشور خود بازگردند اما اجازه این کار به آنها داده نمیشود.
عشق در میانه نسل کشی (EVÎN DI RÛYÊ QIRKIRINÊ DE)
این مستند که درباره سبک آوازخوانی دنگبیژی کردهای ایزدی است با کارگردانی شیرو هنده ساخته شده است و محمود برازی نیز موسیقی آن را ساخته است. این مستند شیوههای دنگبیژی ایزدی را به گونههای متنوع نشان میدهد.
من عدالت می خواهم (EZ EDALETÊ DIXWAZIM)
این مستند توسط نورای شاهین کارگردانی شده و داستان یک زن جوان را به تصویر کشیده که در برابر خشونت داعش موضع می گیرد.
فرار (REV)
این فیلم کوتاه که سناریو و کارگردانی آن توسط دنیز دمان انجام شده، داستان فرار یک زن ایزدی از دست داعش را به تصویر کشیده است.
نامهای اصلی دیگر فیلم و مستندهای شرکت کننده در این جشنواره:
* Cîran: Mano Xelil
* Sieger Sein: Soleen Youssef
* Berbû: Sevinaz Evdikê
* Bihar: Cemile Şahin
* Gava Sitil Mezin Diben: Rêger Azad Kaya
* Ra: Devrim Tekinoğlu
* Hawagê Kilamo - Xidir: Hasan Sağlam
* Kaf Kaf: Metin Dağ
* The Taste Of Water: Ebrahîm Saeedî
* Rojek: Zaynê Akyol
* Bilûra Nişo: Sedat Kıran
* Eren: Maria Binder
* Jinwar: Nadya Derwiş
* GotûbêJin: Nimet Gatar
فهرست فیلمهای کوتاه:
* Sêv: Mehmet Acaruk
* Knokoushten ba Shewazi Nietdshe: Payam Kurdistani
* Distan: Abdurrahim Karabulu-Mahsun Celayir
* Çerx: Metin Ewe
* Jiyan: Akbar Shahbazi
* Navnîşan: Aram Dildar
* Rewşen: Musab Tekin
* Batırsok: Firat Erez
* Sterka Li Ser Xetê: Berivan Saruhan
* Russian Vodka: Seyed Payam Hosseini
* Xewn: Gulê Welat
* Aforoz: Yılmaz Özdil
* Firmeskên Ava Zê: Halil Dağ
اطلاعات بیشتر درباره برنامههای این جشنواره از نشانی اینترنتی www.dkff.de در دسترس است.
نظر شما