به گزارش کرد پرس، اقبال حمیدی در نشستی با خبرنگاران کردستان در سنندج با اشاره به اینکه کردستان از لحاظ تنوع گونه ای و ذخایر ژنتیکی در ایران وجهان کم نظیر است، گفت: این استان با توجه به تنوع آب و هوایی که دارد دارای ۲ جامعه جنگلی و استپی و نیمه استپی است، بر همین اساس تنوع گونه ای زیاد بوده و اکوسیستم های متنوعی بوجود آورده است.
وی اظهار کرد: این استان همچنین با دارا بودن رودخانه های پرآب، چندین سد و تالاب بین المللی زریوار یکی از نقاط پرآب و جاذب برای پرندگان مهاجر است و شرایط مناسبی را برای مشاهده پرندگان بویژه وجود کلنی های جوجه آوری لک لک سفید در مریوان، کلنی جوجه آوری کاکایی ها و پرستوها در دریاچه سد شهید کاظمی سقز و پرواز خانواده اردک ها و غازها را در اکثر منابع آبی دیگر فراهم کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: وجود ظرفیت های مذکور زیبایی دل انگیز وچشم نوازی را برای دوستداران حیات وحش به ویژه پرندگان رقم زده است و افراد علاقمند و عکاسان طبیعت دوست و حافظان حیات وحش را بسوی خود جذب کرده است.
حمیدی ادامه داد: در سرشماری پرندگان مهاجر آبزی وکنار آبزی سال گذشته در ۱۴ سایت سرشماری وتالاب بین المللی زریوار ۱۴هزار و ۲۱۹ قطعه با ۴۶ گونه مختلف شمارش شده که نشان از غنای تنوع زیستی و گونه های استان در این زمینه است.
وی با اشاره به اینکه از سال ۲۰۰۶ میلادی دهم ماه «می» مصادف با ۲۲ اردیبهشت بنام روز جهانی پرندگان مهاجر نامگذاری شده است، یادآور شد: نهادهای حفاظتی جهان به این نتیجه رسیده اند که جهان برای حفاظت از پرندگان مهاجر نیازمند اطلاع رسانی عمومی است، چرا که هیچ کشوری به تنهایی نمی تواند پرندگانی را که از تعداد زیادی از کشورها گذر می کنند، حفظ کند؛ لذا همه کشورها باید در امر حفاظت مشارکت کنند تا این کار با موفقیت توأم باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان بیان کرد: تاکنون با همکاری پرنده شناسان، فعالان حیات وحش، پرنده نگران، عکاسان و دوستداران طبیعت بیش از ۳۱۲ گونه پرنده در استان مشاهده و ثبت شده است.
حمیدی گفت: در سرشماری سال گذشته سد سقز با ۱۱ هزار و ۱۶۳ قطعه پرنده پذیرای بیشترین جمعیت پرنده مهاجر آبزی و کنار آبزی بود و تالاب بین المللی زریبار با ۵۷ گونه مختلف پذیرای بیشترین تنوع پرنده بوده است.
نظر شما