به گزارش کردپرس، چهاردهمین انتخابات ریاستجمهوری ایران برای انتخاب نهمین رئیسجمهور ایران جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
رئیسجمهور پیشین جمهوری اسلامی ایران، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در سانحهٔ سقوط بالگرد درگذشت. براساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی، معاون اول او محمد مخبر از فردای همان روز و به مدت ۵۰ روز به عنوان مسئول ادارهٔ دولت آغاز به کار کرد. طبق همین اصل، شورایی سهنفره متشکل از محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور، غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، موظف شدند ترتیبی دهند که حداکثر ظرف ۵۰ روز، رئیسجمهور جدید با برگزاری انتخاباتی زودهنگام مشخص شود.
مطابق تصویب جلسهٔ سران قوا انتخابات بعدی روز جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد و نامزد پیروز، دولت چهاردهم را تشکیل خواهد داد.
ثبتنام داوطلبان از ۱۰ تا ۱۴ خرداد انجام شد و اسامی نامزدهای تأییدشده از سوی شورای نگهبان، ۲۰ خرداد اعلام شد.
براساس اعلام وزارت کشور، پزشکیان، پورمحمدی، جلیلی، زاکانی، قاضیزاده هاشمی و قالیباف ٦نامزدی هستند که صلاحیتشان برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳ احراز شده و از ۲۰ خرداد تا ۷ تیر برای کارزار انتخاباتی خود فرصت دارند.
رای دادن به افراد اصلح، لازم و ضروری است
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه در این باره می گوید: نامزدهای ریاست جمهوری اخلاق مداری را در اولویت قرار دهند و نباید خلاف آن عمل کنند.
حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب خصوصیات افراد اصلح را بیان کردند و با نگاهی به خصوصیات رییس جمهور شهید می توان به انتخاب اصلح رسید، اضافه می کند: انتخابات مشارکت مردم در سرنوشت خودشان است و به همین دلیل رای دادن به افراد اصلح لازم و ضروری است.
از شورای نگهبان انتظار می رود در آینده فیلترهای دیگری برای بررسی کاندیداها تدوین کند
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با اشاره به اینکه اخلاص، پرکاری و رسیدگی به مشکلات مردم از خصوصیات رییس جمهور شهید بود، می گوید: باید کسی را انتخاب کرد که خصوصیاتش به رییس جمهور شهید نزدیک باشد.
قریشی تاکید می کند: رهبر معظم انقلاب فرمودند کاندیداها نباید لجن پراکنی و خلاف اخلاق عمل کنند، در ثبت نام برای انتخابات ریاست جمهوری ما موارد زیادی را شاهد بودیم از جمله اینکه افرادی ثبت نام کردند علت ثبت نام آنان قابل درک و تحلیل برای خود بنده نیست.
او ادامه می دهد: افرادی که حتی ۲۰۰ هزار رای ندارند می آیند و ثبت نام می کنند، ۲ احتمال در این زمینه وجود دارد یکی اینکه آنان قصد مطرح کردن خود را دارند و یا اینکه این افراد به شعور مردم توهین می کنند و آنان را پلی برای مطرح کردن خود قرار می دهند. این وضعیت قابل قبول نیست، از شورای نگهبان انتظار می رود در آینده فیلترهای دیگری برای این موضوع تدوین کنند.
مشارکت در انتخابات بهترین راهکار سهیم شدن در سرنوشت جامعه است
در همین خصوص امام جمعه مهاباد نیز مشارکت در انتخابات بهترین، آسان ترین و کم هزینه ترین راهکاری برای رسیدن به مطالبات و سهیم شدن در سرنوشت جامعه می دادند و می گوید: تاریخ نشان داده که عدم مشارکت در پای صندوق های رای هیچ گاه سودی برای مردم و بهبود وضعیت موجود نداشته است.
ماموستا عبدالسلام امامی اضافه می کند: معیار اقوام و مذاهب مختلف در رای دادن باید توجه به خواست های آنان در چهارچوب قانون اساسی بوده و از افرادی که هم در گفتار و هم عمل از حقوق آنان دفاع می کند، باشد.
امام جمعه مهاباد با بیان اینکه مردم اهل سنت همواره بیشترین مشارکت در انتخابات داشته اند تصریح می کند: مسئولان نیز پس از رسیدن به مقام و پست مدیریتی، باید طبق وعدههای انتخاباتی خود عمل کنند.
نظر شما