پرونده پاسداری شیرینی «کُته» در اورامانات تدوین می شود

سرویس کرمانشاه _ رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان پاوه از برنامه این اداره برای تدوین پرونده پاسداری از شیرینی ثبت ملی شده «کُته» در منظر جهانی هورامان/ اورامانات کرمانشاه خبر داد.

به‌گزارش کردپرس؛ هادی شریفی با اشاره به قدمت شیرینی «کُته» در هورامان/ اورامانات، اظهارکرد: «کُته» نوعی شیرینی طبیعی در منطقه جهانی هورامان/ اورامانات است که از زمان‌های گذشته رواج زیادی در بین مردم این منطقه داشته است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان پاوه افزود: این شیرینی ترکیبی از توت خشک، شیره توت، گردو و مغز پسته وحشی یا همان بنه است که مردم منطقه از گذشته‌های دور آن را به عنوان نوعی شیرینی مقوی پخت می‌کردند.

او گفت: این شیرینی متناسب با شرایط سخت زندگی و تردد مردم در منطقه کوهستانی هورامان / اورامانات مردم این منطقه تهیه شده است تا برای ادامه فعالیت‌های روزمره و سفرهای دور و نزدیک خود به مناطق اطراف از آن استفاده کنند.

شریفی افزود: با گذشت زمان و تغییر سبک زندگی مردم، پخت این شیرینی اصیل هم در منطقه کمرنگ شد، تا اینکه چندسال پیش به منظور حفظ آن پرونده ثبت ملی شیرینی «کُته» تدوین شد و در نهایت در سال ۱۳۹۹ به ثبت ملی رسید.

او با بیان اینکه پس از ثبت ملی این شیرینی، برنامه احیاء آن در دستور کار قرار گرفت و اقدامات خوبی نیز انجام شد، تصریح کرد: در مرحله بعدی پرونده پاسداری از شیرینی «کُته» هورامان/اورامانات تهیه شده و تلاش می‌شود تا امسال در شورای ثبت ملی آثار کشور مطرح و به ثبت برسد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان پاوه گفت: در حال حاضر یک کارگاه تولیدی با ظرفیت هشت نفر به صورت مستقیم و ۳۰ نفر به صورت غیرمستقیم در راستای تولید این شیرینی در شهرستان پاوه راه اندازی شده است.

او تاکید کرد: با راه‌اندازی این کارگاه شیرینی «کُته» به شکل کاملا استاندارد تهیه و روانه بازار می‌شود و بخش قابل توجهی از تولیدات این کارگاه نیز به کشورهای دیگر صادر می شود.

کُته در زبان کُردی به معنای کوبیدن است و از آنجایی که برای تهیه این شیرینی باید توت خشک شده به همراه گردو و مغز بنه کوبیده شود، به آن «کُته» گفته می‌شود.

کد خبر 2772047

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha