اتحادیه سندیکاهای کارگران کردستان: ۳۵۲۰ کارگر خارجی در سال جاری میلادی وارد اقلیم کردستان شده‌اند

در شش ماه اول سال جاری میلادی ۳۵۲۰ کارگر خارجی وارد خاک اقلیم کردستان شده‌اند، یکی از اعضای دفتر اجرایی اتحادیه سندیکاهای کارگران کردستان اعلام کرد به علت وضعیت معیشتی در اقلیم کردستان کارگر داخلی توان رقابت با کارگر خارجی را ندارد.

به گزارش کردپرس به نقل از رسانه خبری روداو، هجوم کارگران خارجی به عراق و اقلیم کردستان ادامه دارد، به گزارش اطلاعاتی که از سوی اتحادیه سندیکاهای کارگران کردستان در اختیار روداو قرار گرفته است از سال ۲۰۰۸ تعداد ۸۹ هزار و ۹۳۳ کارگر خارجی از طریق وزارت کار وارد اقلیم کردستان شده‌اند و مجوز کار دریافت کرده‌اند، عبدالقادر احمد ناوپردانی عضو دفتر اجرایی اتحادیه سندیکاهای کارگران کردستان اعلام کرد همه کارگران قادر به تمدید قرارداد خود به مدت هشت سال هستند ولی ما هیچ آماری در اختیار نداریم که چه تعداد از این ۸۹ هزار کارگر به کشورشان بازگشته‌اند.

عبدالقادر ناوپردانی درخصوص آمارهای شش ماهه اول سال جاری گفت: در شش ماهه اول سال جاری میلادی ۳ هزار و پانصد و بیست کارگر از طریق وزارت کار و امور اجتماعی وارد اقلیم کردستان شده‌اند. وی اشاره کرد در سالهای اخیر ورود کارگران پروژه‌ای کاهش یافته است به طوری که در سال جاری میلادی هیچ کارگر پروژه‌ای وارد کردستان نشده است بلکه همه کارگرانی که به کردستان آمده‌اند کارگران ساختمانی بوده‌اند.

به گزارش آمارهای سندیکای کارگران عراق تعداد کارگران خارجی در عراق از ۲ میلیون و ۵۰۰ نفر عبور کرده و ۷۰ درصد از آنها مجوز کار دریافت کرده‌اند اما سخنگوی وزات کار عراق به روداو گفت اسامی حدود ۴۲ هزار نفر در وزارتخانه آنها ثبت شده است.

کارگران خارجی در اقلیم کردستان در چندین بخش مشغول به کار هستند به خصوص در رستورانها و بخش ساختمان سازی، به گفته عبدالقادر ناوپردانی همه کارگرانی که در اقلیم کردستان کار می‌کنند ثبت نام نشده‌اند بلکه برخی از آنها از طریق وزارتخانه‌های داخله و سرمایه‌گذاری و گردشگری به کردستان می‌آیند و سپس ماندگار می‌شوند و شروع به کارگری می‌کنند، ناوپردانی اعلام کرد  در عراق خواستی مبنی بر کاهش تعداد کارگران خارجی وجود دارد.

کارگران خارجی در اقلیم کردستان هم روزانه و هم ماهیانه کمتر از کارگران داخلی کار می‌کنند از این رو کارگران داخلی از ازدیاد کارگران خارجی شکایت دارند و می‌گویند افزایش تعداد کارگران خارجی باعث کاهش فرصتهای شغلی برای آنها شده است.

ناوپردانی گفت: رقابت در میان کارگران خارجی و داخلی دشوار است زیرا کارگری از کشور فقیر قابل مقایسه با کارگر داخلی نیست ممکن است کارگران خارجی در اینجا  ماهیانه با ۵۰۰ هزار دینار کار کنند و به صورت ۸ نفره در خانه‌ای به سر می‌برند و پول کمی بابت اجاره مسکن دریافت می‌کنند  و ۱۵۰ هزار دینار برای خانواده‌های خود ارسال می‌کنند که احتمال دارد این پول یک خانواده را اداره کند، هزینه اجاره مسکن برای آنها کم است اما این هزینه برای ما بسیار زیاد است شاید یک خانواده تنها بابت اجاره مسکن 450 هزار دینار پرداخت کند به این ترتیب امکان رقابت با کارگر خارجی وجود ندارد.

کد خبر 2774175

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha