به گزارش کردپرس به نقل از رسانه خبری صدای آمریکا محمد حاج محمود رئیس حزب سوسیال دمکرات کردستان اعلام کرد کرکوک جز خاک کردستان است و تعداد آرامگاه مردههای کُرد از تعداد زندگان بخشهای جمیعتی دیگر این استان بیشتر است اما کُردها با هم متحد نیستند و خود را صاحب کرکوک نمیدانند.
در دهمین شب ماه اگوست سال جاری میلادی نشست شورای استانی کرکوک بدون حضور اعضای حزب دمکرات کردستان و جبهه ترکمانی و ائتلاف عربی در هتل رشید بغداد برگزار شد و در آن شورای استانی کرکوک تشکیل شد و ریبوار طه به عنوان استاندار انتخاب شد و پست ریاست شورا به اعراب اهل سنت واگذار شد.
محمد حاج محمود در این باره گفت از جزئیات توافق کرکوک اطلاعی ندارم اگر پست استانداری کرکوک به صورت دوره دوساله واگذار شود اقدامی غلط است اما انتصاب یک استاندار کرکوک برای این استان پس از هشت سال اقدامی مناسب به شمار میرود اگرچه میبایست دو حزب دمکرات کردستان و اتحادیه میهنی در این راه باهم میبودند.
قرار است در تاریخ ۲۰ ماه دسامبر سال جاری میلادی انتخابات پارلمانی کردستان برگزار شود اما مصاحبه برخی از سران احزاب سیاسی همچنان حاکی از وجود موانعی بر سر راه این روند است.
تا کنون ریاست اقلیم کردستان شش بار زمان برگزاری این انتخابات را تعیین کرده است اما وجود اختلافات موجود میان احزب سیاسی مانع برگزاری این انتخابات شد.
محمد حاج محمود در این باره گفت: شواهد حاکی از برگزاری انتخابات در ماه دسامبر امسال است به خصوص در زمان کنونی که مهلت فعالیت کمیسیون مستقل انتخابات عراق به منظور نظارت بر روند برگزاری انتخابات پارلمانی کردستان تمدید شده است.
وی افزود: تعدادی قاضی به کمیسیون انتخابات اضافه شدهاند و این کمیسیون در اربیل سرپرستی انتخابات را انجام خواهد داد و همچنین آرا هم به صورت الکترونیکی و هم به صورت دستی شمارش میشوند و حدود ۴۵۰ نفر از واجدین شرایط کارت رای دریافت کردهاند، اینها نشانههایی دال بر برگزاری انتخابات هستند.
محمد حاجی محمود در خصوص عمیق تر شدن اختلافات میان دو حزب حاکم بر کردستان با تشکیل شورای استانی کرکوک بر این باور است بعد از برگزاری انتخابات پارلمانی کردستان، احزاب درک درستی از جایگاه و وضعیت خود کسب خواهند کرد اما قبل از برگزاری انتخابات لحن اظهارات طرفین نسبت به هم تند و آتشین خواهد بود.
وی تصریح کرد به نظر من این انتخابات نقشه سیاسی اقلیم کردستان را تغییر نخواهد داد زیرا از سال ۱۹۹۲ تا کنون انتخابات برگزار میشود اما مناصب مهم مانند ریاست اقلیم کردستان و رئیس دولت و ریاست پارلمان و معاونین آنها همچنان در اختیار دو حزب حاکم بر اقلیم کردستان بوده است. احتمال دارد این انتخابات نقشه داخلی پارلمان را تغییر دهد مانند قبل که جنبش تغییر ۲۵ کرسی پارلمان را به دست آورده بود و احزاب دیگر نیز هر کدان به نوعی رای آوردند، اما فکر نمیکنم تغییرات زیادی اعمال شود ممکن است که لیستهای جدید رای بیاورند اما این شرایط قادر به تغییر نقشه کردستان نیست.
محمد حاج محمود در خصوص تلاشها برای میانجیگری میان دو حزب اتحادیه میهنی و دمکرات کردستان گفت: با فرستادن و پیام و نامه و گفتگو سعی کردیم که نشستی میان این دو حزب برقرار کنیم آخرین باری هم که آقای مسعود بارزانی را دیدم ایشان با حل مشکلات از طریق گفتگو موافق بودند، هیچکدام از طرفین مخالف مذاکره نیستند اما هنوز این مسئله به قوت خود باقی است.
وی در ادامه افزود اتحادیه میهنی و حزب دمکرات کردستان در حال حاضر در دولت شریک هستند، در پیشمرگه و وزارتخانههاشریک هستند، در پولی که از آمریکا دریافت میشود شریک هستند، در درآمدهای گمرکی و ارتباطات شریک هستند، فکر نمیکنم که مشکلات آنها وخامت پیدا کند، زیرا منافع آنقدر عظیم هستند که کسی به مشکلات فکر نمیکند (منافع بر مشکلات ارجحیت دارند) اختلاف و تنش قبل از انتخابات روی خواهد داد اما بعد از انتخابات ناچار به گفتگو خواهند شد.
نظر شما