رفراندوم، کارتی که احزاب سیاسی اقلیم کردستان هنوز هم از آن بر علیه یکدیگر استفاده می‌کنند

هفت سال از برگزاری رفراندوم استقلال کردستان می‌گذرد، اما هنوز اثرات پیامدهای آن درعرصه‌های سیاسی کردستان باقی مانده است و برخی از احزاب سیاسی آن را دلیل از دست دادن بخشی از مناطق مورد منقاشه می‌دانند، در حالی که حزب دمکرات کردستان هنوز هم از رفراندوم دفاع می‌کنند و برگزاری آن را اقدامی درست می‌داند.

به گزارش کردپرس به نقل از رسانه خبری صدای آمریکا، اگرچه اکثریت احزاب سیاسی اقلیم کردستان در زمان تصمیم گیری برای برگزاری رفراندوم از آن حمایت کردند اما اکنون برخی از همین احزاب برگزاری رفراندوم را یک اقدام اشتباه می‌دانند، در حالی که حزب دمکرات کردستان و چند حزب دیگر هنوز بر درست بودن آن تاکید دارند.

کامران کرکوکی عضو سابق شورای استانی کرکوک در فراکسیون حزب دمکرات کردستان به صدای آمریکا اعلام کرد رفراندوم حق مشروع همه مردم دنیاست، در کشورهای دیگر برای  یک موضوع بسیار کوچکی رفراندوم برگزار می‌شود چه برسد به موضوع مهم و بزرگی مانند تعیین سرنوشت یک ملت!

کرکوکی افزود هر زمان کُردها قادر به دفاع  از حاکمیت خود دفاع شوند و توانایی تامین امنیت خود را داشته باشد این امکان وجود دارد که رفراندوم احیا گردد و به یک امر واقع بدل شود. در تاریخ ۲۰۱۷/۶/۷ مسعود بارزانی رئیس اسبق اقلیم کردستان در دیدار با اکثریت احزاب سیاسی تصمیم بر برگزاری رفراندوم گرفت. بنابراین تاریخ ۲۰۱۷/۹/۲۵ را برای بر گزاری این روند تعیین کرد.

پس از گذشت ۲۲ روز از برگزاری رفراندوم در تاریخ ۲۰۱۷/۱۰/۱۷ دولت عراق به مناطق مورد مناقشه لشکرشی کرد و بیشتر مناطق تحت اختیار اقلیم کردستان را تصرف کرد.

حزب دمکرات کردستان اتحادیه میهنی را به خیانتکار و عامل از دست دادن این مناطق متهم کرد در حالی که اتحادیه میهنی علت این امر را برگزاری رفراندوم عنوان می‌کند.

حسیبه عبدالله یکی از سران اتحادیه میهنی کردستان در گفتگو با صدای آمریکا اعلام کرد برگزاری رفراندوم استقلال و تشکیل دولت باعث از دست دادن ۵۱ نقطه از خاک کردستان شد.

وی افزود رفراندوم باعث بروز عدم اعتماد کشورهای دوست ما شد زیرا این روند بدون موافقت آنها برگزار گردید.

برگزاری رفراندوم و پس از آن رویداد ۱۶ اکتبر نه تنها باعث بروز اختلاف و درگیری میان احزاب سیاسی شد بلکه باعث بروز هجوم منطقه‌ای به اقلیم کردستان و دخالت ایران و ترکیه شد.

محمود زیدان یکی از سران سیاسی عرب به صدای آمریکا اعلام کرد اگر به قانون اساسی و مفاد آن باور داشته باشیم هیچ ماده قانونی از تفکیک اقلیم کردستان از عراق حمایت نمی‌کند، ملت عراق هم از انجام این امر حمایت نمی‌کند.

محمود زیدان تصریح کرد اقلیم کردستان برای اجرای خواسته‌های خود می‌تواند راه دیگری را در پیش بگیرید به ویژه حال که وارد روابط خود با بغداد شده است. ملتهای کُرد و عراق با هم زندگی می‌کنند و به جدایی طلبی باور ندارند این جدایی مشکل ایجاد می‌کند، مانند رفراندوم که پیامدهایی به دنبال داشت و کرکوک محور اصلی این پیامدها بود.

در حالی که اکثر احزاب سیاسی کردستان برگزاری رفراندوم را یک اقدام اشتباه می‌خوانند اما حزب دمکرات کردستان هر سال در تاریخ ۲۰۲۴/۹/۲۵ مراسمی را به این مناسبت برگزار می‌کند و از این امر به عنوان یک دستاورد بزرگ یاد می‌کند.

کد خبر 2775725

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha