به گزارش کردپرس، منصور لطفی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به شروع فصل صید ماهی بهره برداری از آبزیان منابع آبی غیر شرب شهرستان های مختلف استان با عاملیت ۱۰ تعاونی و هفت گروه صید و صیادی آغاز شده و ریاچه های پشت سد ارس، سد شهید کاظمی بوکان، سد قیقاج، حسنلوی نقده، دریک سلماس، سنجاق مهاباد و سایر منابع آبی غیر شرب ،محل های عمده فعالیتهای صیادان محسوب می شود.
او اضافه کرد: پیش بینی می شود در سالجاری بیش از هشت هزار تن انواع ماهیان گرمابی و بومی با تلاش صیادان از منابع آبی آذربایجان غربی صید و روانه بازار مصرف شود که در این خصوص حائز رتبه اول کشور در بین استانهای غیر ساحلی ورتبه سوم در سطح کشور است.
لطفی با بیان اینکه ۴۳۰ مزرعه پرورش ماهی در آذربایجان غربی مشغول فعالیت هستند، اظهار کرد: سالانه بیش از ۲۰ هزار تن ماهی انواع آبزیان در استان تولید می شود و با برنامه ریزی های انجام شده شاهد توسعه پایدارشیلات و افزایش تولید آبزیان در استان خواهیم بود .
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی ادامه داد: کپور، فیتوفاک، سوف، زرد پر، ماش، کلمه، کولی، آمور و اسبله از جمله ماهیانی هستند که از منابع آبی استان مورد صید قرار می گیرند.
او افزود: بازارچه ها و غرفه های عرضه مستقیم و زنده آبزیان و مراکز گردشگری و طبخ آبزیان در سطح استان به منظور ترویج فرهنگ مصرف ماهی و بالا بردن سرانه مصرف در طول سال مشغول به فعالیت هستند و با اجرای برنامه های ترویجی و اطلاع رسانی و تسهیل دسترسی مردم عزیز به انواع آبزیان ، شاهد افزایش مصرف آن در استان خواهیم بود.
لطفی با اشاره به اینکه حدود به ٣ هزار نفر در بخشهای مختلف صنعت شیلات و پرورش آبزیان در سطح استان اشتغال دارند، اضافه کرد: صنایع مرتبط با شیلات مانند کارخانه تولید پودر ماهی، عمل آوری و بسته بندی ماهی و شاه میگو، کارخانه و مراکز تولید تجهیزات و ادوات مختلف شیلاتی نیز در استان راه اندازی شده و برای توسعه فعالیت آنها برنامه های حمایتی صورت می گیرد.
نظر شما