«آقایی»؛ عزت ماندگار هنرهای نمایشی استان ایلام

سرویس ایلام - هنرهای نمایشی در استان ایلام با چهره، قلم و کارگردانی «عزت‌الله آقایی» گره خورده است؛ بازیگر مؤلفی که هم خوب بلد است مخاطب را بخنداند و هم او را به فکر فرو برده و بگریاند.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، عزت‌الله آقایی یکی از چهره‌های برجسته تئاتر و تلویزیون در ایلام است. او به عنوان بازیگر، کارگردان و نویسنده فعالیت‌های متعددی داشته است و به بخشی جدانشدنی از حافظه تاریخی مردم استان در نسلهای مختلف تبدیل شده است. این معلم بازنشسته، نه تنها در استان ایلام بلکه در سایر مناطق کردنشین و همچنین در بین کردهای فیلی ساکن کشور عراق نیز دارای محبوبیت است.

«آقایی»؛ عزت ماندگار هنرهای نمایشی استان ایلام

خاک صحنه

وی در ایلام متولد شد و فعالیت‌های هنری خود را از دوران دانش‌آموزی آغاز و در اوایل دهه ۶۰ با شرکت در کلاس‌های تئاتر ارشاد اسلامی استان ایلام، فعالیت‌های هنری خود را به صورت جدی آغاز کرد. آقایی در سال ۱۳۶۹ با کارگردانی تئاتر “دلقک‌ها” به کارگردانی سید وحید میرمبینی، به عنوان یکی از بازیگران برجسته استان ایلام شناخته شد. او همچنین نویسنده و کارگردان نمایشنامه “این شناسنامه باطل نمی‌شود” بود که داستان تراژیک زندگی خانواده‌اش را روایت می‌کرد و در جشنواره‌های مختلف مورد تقدیر قرار گرفت. علاوه بر این، آقایی در جشنواره‌های مختلف تئاتر منطقه‌ای و کشوری نیز جوایز متعددی را به دست آورده است که از آن جمله به دیپلم افتخار بهترین بازیگر جشنواره تئاتر منطقه‌ای می توان اشاره کرد. 

این نویسنده، کارگردان و بازیگر ایلامی همواره از تجربیات خود در دوران جنگ تحمیلی یاد می‌کند که چگونه با وجود سختی‌ها و استرس‌های فراوان، به تمرین تئاتر می‌پرداختند و موفقیت‌های خوبی در سطح کشور کسب می‌کردند. آقایی معتقد است که تئاتر زبانی برای زندگی است و می‌تواند تلخ و شیرین‌های زندگی واقعی را به تصویر بکشد. او بر این باور است که تئاتر باید هنری مستقل و اندیشه‌گرا باقی بماند و نباید تحت تأثیر مسائل تجاری قرار گیرد.

«آقایی»؛ عزت ماندگار هنرهای نمایشی استان ایلام

نمای باز در تلویزیون

عزت‌الله آقایی در دهه هفتاد با کارهای نمایشی رادیویی و تلویزیونی در سیمای ایلام شناخته شد و برنامه‌هایی مانند “خیال‌باف” و “هزار پیشه” از جمله کارهای موفق او بودند و تا سالها با عنوان هزارپیشه در بین مردم شناخته می شد و در سریال‌های تلویزیونی مانند “برا و بش” و “آمیرزا شاعر” نقش‌های برجسته‌ای ایفا کرد که مورد استقبال مردم قرار گرفت. 

آقایی در خصوص ورودش به کارهای تلویزیونی می‌گوید که ابتدا در یک استودیو کوچک کار نمایش رادیویی انجام می‌دادند که با استقبال زیادی مواجه شد. این استقبال باعث شد که گروه به سمت تولید برنامه‌های تلویزیونی برود و برنامه‌هایی مانند “خیال‌باف” و “هزار پیشه” را تولید کنند که کارهای بسیار موفق و پر مخاطبی بودند. او در مورد سریال “برا و بش” که در دهه ۸۰ تولید شد نیز می‌گوید که این سریال توانست مخاطبان زیادی را جذب کند و خیابان‌های شهرها و روستاهای استان ایلام در زمان پخش آن خلوت می‌شد. این سریال به مسائل اجتماعی و اقتصادی مردم می‌پرداخت و درد دل‌های آن‌ها را بیان می‌کرد. این نظرات نشان‌دهنده عشق و علاقه عزت‌الله آقایی به هنر تئاتر و تلویزیون و تلاش‌های او برای ارتقای این هنرها در استان ایلام است.

«آقایی»؛ عزت ماندگار هنرهای نمایشی استان ایلام
عنوان

واگویه های یک جنایتکار جنگی 

عزت‌الله آقایی در نمایش “کرنر زیر درختان بلوط” نقش مهمی ایفا کرد. این نمایش به نویسندگی و کارگردانی اصغر خلیلی، به موضوع شهدای زمین فوتبال چوار در ایلام می‌پردازد و توانست مخاطبان زیادی را تحت تأثیر قرار دهد. وی نقش خلبان یا شاید هم هواپیمایی را بازی کرد که این جنایتکار بی سابقه جنگی را انجام داد و با واگویه های صدای آقایی، وزنه اصلی و گرانیگاه این تئاتر بود که بعنوان نخستین نمایش استان ایلام در بخش بین‌الملل جشنواره فجر خوش درخشید.

آقایی با بازی احساسی و تأثیرگذار خود توانست ارتباط عمیقی با مخاطبان برقرار کند و آن‌ها را به دنیای داستان شهدای چوار ببرد. تجربه و مهارت بالای او در بازیگری، به ویژه در نمایش‌های مرتبط با دفاع مقدس، باعث شد که نقش او به یکی از نقاط قوت این نمایش تبدیل شود.

گزارش: یاسر بابایی 

کد خبر 2777016

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha