به گزارش خبرگزاری کردپرس، اندیشه سیاسی در استان ایلام بالاخره از دعواهای سخیف بومی و غیر بومی خارج شد و اگر بحثهای مشابه و در سطح نازلتر تعیین مدیران معاونین استاندار را با تم قبیله گرایی سیاسی و جغرافیایی نادیده بگیریم، قاعدتاً باید وارد بحثهای آسیب شناسانه، برنامه محور، نقد گذشته و ارائه پیشنهاد برای آینده از سوی صاحب نظران باشیم. (تک جمله: بعضیها که به دکتر پزشکیان رأی دادهاند هنوز نمیدانند به چه چیزی رأی دادهاند!)
استاندار عمرانی ایلام با چه چیزی روبروست؟
عمرانی بودن احمد کرمی، استاندار وزارت کشوری و بومی استان ایلام مزیتی ست که نمی توان از کنار آن به آسانی عبور کرد. ایلام استانی با عقب افتادگیهای تاریخی و ساختاری از حیث امور عمرانی از قافله بسیاری از استانهای برخوردار و حتی استانهای همجوار عقب مانده است تا جایی که حتی تزریق میلیاردها ریال و دلار از محلهای مختلف مانند صندوق توسعه ملی و اربعین و... به استان هنوز نتوانسته آن شکاف ناخواسته را پر کرده و ایلام را در آستانه برخورداری قرار دهد.
ابر پروژههایی مانند سامانه گرمسیری تونل کبیرکوه، چهار بانده کردن مهران دهلران اندیمشک و تکمیل زیرساختهای اربعین که بخشهای زیادی از آن در زمان معاونت عمرانی استاندار کنونی ایلام و در دولت سیزدهم پیگیری و عملیاتی شده است، هنوز تکمیل و نهایی نشده که پیگیری آن و به نتیجه نهایی رساندنش یکی از اولیهترین برنامههای استاندار ایلام خواهد بود. مضاف بر اینکه ابر پروژه اتصال مرکز استان ایلام به راه آهن و اتصال مهران و دهلران به اندیمشک و راه ریلی کشور نیز که در دولتهای گذشته پیگیری شده و تا مراحل مقدماتی نیز عملیاتی شد، عملاً صفر درصد پیشرفت فیزیکی دارد که موانع آن از حیث اعتبارات و همچنین از حیث ایجاد وفاق با استان همسایه شمالی جهت جلوگیری از کارشکنیها، همت مضاعف و پیگیری مصرانهتری را میطلبد.
تمرکز بر ادامه کار عملیاتی پروژه بزرگ چهار خطه کردن محور مهران دهلران اندیمشک یکی از اولویتهای مهم است که با توجه به کمبود منابع باید در قطعات مختلف پروژه تعریف شده و با ممارست در تخصیص اعتبارات کار جلو برود. همچنین احیای مسیر حمیل به کرمانشاه که مطالبه بسیاری از مردم استان ایلام خصوصاً شهرستانهای شمالی مانند چرداول، سیروان و هلیلان است میتواند در دستور کار استاندار عمرانی ایلام قرار بگیرد که با رایزنی و ایجاد وفاق با مسئولین ارشد استان کرمانشاه بتوان آن را نهایی و تکمیل کرد.
پیگیری مسکن ملی با درصدهای مختلف
پروژه مسکن ملی ایلام در بخشهای مختلف پیشرفتهای مختلفی دارد که برخی از پروژهها در برخی شهرستانها آماده واگذاری و یا دارای پیشرفت فیزیکی بالا در حال نهایی شدن هستند و برخی دیگر نیز در مراحل ابتدایی قرار دارند. در برخی شهرستانها نیز به علت کمبود زمین مناسب و کارشکنی برخی بانکها، ایجاد مسکن ملی با تاخیر زیادی مواجه شد که در اواخر دولت شهید رئیسی بخشهایی از آن حل شده و انتظار میرود در دوران زمامداری استاندار عمرانی ایلام، هم شاهد تکمیل و واگذاری پروژههای مسکن ملی با درصد فیزیکی و مالی بالا باشیم و هم شهرستانهایی که ساخت مسکن در آنها به تعویق افتاده با شتاب مناسب برای خانهدار شدن مردم اقدام شود. مضاف بر اینکه واحدهای آماده تحویل دارای چالش تعیین طبقه و واحد بر اساس اولویتهای تعیین شده هستند.
تکمیل برج هنر و سایر زیرساختهای فرهنگی هنری
ایلام تنها مرکز استان بدون سینما در کشور، در بخشهای مختلف فرهنگی و هنری و رسانهای دارای فقر زیرساخت است و به نوعی تا زیرساختهای فرهنگی هنری وجود نداشته باشد، نمیتوان به جریان سازیهای فرهنگی و هنری امیدوار بود و اگر توفیقی در زمینهای از برخی هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه در ایلام رخ میدهد اغلب به خاطر تلاشهای فردی آنهاست. حوزه عمرانی برای تکمیل زیرساختهای فرهنگ و هنر میتواند با شتاب بیشتری پروژههای بر زمین مانده در دهلران، ایلام، مهران و سایر نقاط استان اعم از مجتمعهای فرهنگی و هنری، سالنهای نمایش، پردیسهای سینمایی، گالریها و تماشاخانهها و... را پیگیری کند و نسبت به تکمیل برج هنر اسلامی پیگیری، رایزنی و تلاش بیشتری کنند تا ضمن توانمندسازی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه برای جریانسازی در بزنگاههای حساس کشور بتوان بیش از پیش به خطشکنی این قشر فرهیخته امیدوار بود.
نظر شما