به گزارش کردپرس، عمر گلپی، نامزد منتخب حزب جماعت عدالت برای پارلمان کردستان، در مصاحبهای با صدای آمریکا گفت: «داشتن موضعگیری در جبهه مردم و پرداختن به مشکلات آنها از سوی احزاب اپوزیسیون نادیده گرفته شده و باعث اتحاد آنها نشده است».
حزب جماعت عدالت کردستان که ۳ کرسی از ۱۰۰ کرسی پارلمان کردستان را به دست آورده است، انتخابات را «طراحیشده» توصیف کرده و تصمیم به بایکوت پارلمان گرفته است. یکی از این سه عضو حزب جماعت عدالت، تصمیم حزب برای بایکوت پارلمان را نادیده گرفته و به عنوان نماینده مستقل سوگند یاد کرده است، این اقدام باعث شد که او به صورت رسمی از حزب متبوعش اخراج شود.
عمر گلپی گفت: «تفرقه احزاب اپوزیسیون بدبختی مردم است، وگرنه اپوزیسیون باید یک موضع واحد داشته باشد».
در حالی که حزب جماعت عدالت پارلمان کردستان را بایکوت کرده است، اتحاد اسلامی (۷ کرسی)، جنبش موضع (۴ کرسی) و جنبش تغییر (۱ کرسی) به فعالیت پارلمانی خود ادامه داده و موضع اپوزیسیون خود را اعلام کردهاند.
حزب نسل نو، با ۱۵ کرسی پارلمان کردستان، هنوز درباره پیوستن به دولت یا اپوزیسیون تصمیم قطعی نگرفته، اما شروط خود برای مشارکت در دولت را ارائه داده که برآورده شدن شرایط آن برای حضور در دولت دشوار تلقی می شود.
علی حمه صالح، رئیس جنبش موضع، در مصاحبهای با صدای آمریکا در باره اختلاف و تفرقه بین احزاب اپوزیسیون گفت:«ما با اتحاد اسلامی هماهنگی خوبی داریم و خواهان ایجاد چارچوب و فرمی برای همکاری مشترک هستیم».
او افزود:«باید مشخص شود که کدام احزاب دیگر اپوزیسیون خواهند بود، زیرا تاکنون برنامه برخی احزاب شفاف نیست»
در صورتی که نسل نو، اتحاد اسلامی، جنبش موضع، حزب جماعت عدالت، جبهه خلق و جنبش تغییر اپوزیسیون بودن خود را اعلام کنند، این احزاب مجموعاً ۳۲ کرسی از پارلمان کردستان را در اختیار خواهند داشت، در حالی که اتحادیه میهنی و حزب دمکرات کردستان با هم ۶۲ کرسی دارند.
جوانرو محمد، عضو پارلمان کردستان از فراکسیون جنبش تغییر، به صدای آمریکا گفت: «تا به حال جبههای به نام جبهه اپوزیسیون ایجاد نشده، زیرا احزاب سیاسی هنوز برای نحوه همکاری در چهار سال آینده به توافق نرسیدهاند».
او افزود: «چندین حزب تصمیم گرفتهاند که اپوزیسیون باشند. اگر تصمیم گرفته شود که این احزاب در قالب اپوزیسیون با هم کار کنند، مسائل قابل مدیریت خواهد بود».
به غیر از حزب دمکرات کردستان و اتحادیه میهنی که انتظار میرود دولت اقلیم را تشکیل دهند، پیشبینی میشود اقلیتها که (۵ کرسی) پارلمان را در دست دارند و ائتلاف اقلیم کردستان که صاحب (۱ کرسی) است نیز در دولت مشارکت کنند.
نظر شما