افزایش علاقه به کتاب‌های کردی در نمایشگاه کتاب آمد + فیلم

سرویس ترکیه - نمایشگاه کتاب آمد، فرصتی برای ترویج زبان و ادبیات کردی ایجاد کرده است؛ نویسندگان و ناشران کُرد می گویند که با وجود محدودیت‌ها، استقبال از کتاب‌های کردی در ترکیه افزایش یافته است.

به گزارش کردپرس، هشتمین نمایشگاه کتاب آمد (دیاربکر) که در مرکز نمایشگاهی و کنگره مزوپوتامیا برگزار می‌شود، تا فردا (یکشنبه) هشتم دسامبر ادامه خواهد داشت. در این نمایشگاه، ۲۱۶ انتشارات شرکت کرده‌اند که از این تعداد، ۲۶ نشر به زبان کردی اختصاص دارند. نویسندگان و ناشران حاضر در نمایشگاه تاکید کرده‌اند که علاقه به کتاب‌های کردی نسبت به سال‌های گذشته رشد چشمگیری داشته است. آنان با وجود فشارها و محدودیت‌ها، بر ادامه تلاش برای رساندن کتاب‌های کردی به دست مخاطبان تاکید کردند.

گسترش مخاطبان کتاب‌های کردی
برفو باری، مدیر نشر نا، با اشاره به افزایش علاقه به کتاب‌های کردی گفت: «اگرچه مرکز انتشارات ما در ازمیر است، اما آمد را قلب فعالیت‌های خود می‌دانیم، زیرا بخش عمده نویسندگان و خوانندگان ما در این منطقه حضور دارند.» او افزود که در دوران فعلی، دستیابی به کتاب‌های کردی در موضوعات متنوع بسیار آسان‌تر شده و علاقه‌مندان این زبان روزبه‌روز در حال افزایش هستند. برفو باری همچنین تاکید کرد که نشرهای کردی با وجود فشارها، همچنان به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

نمایشگاه، فرصتی برای تقویت زبان کردی
سعید اُکتای، نویسنده حاضر در غرفه انتشارات آریان، با بیان اینکه علاقه به کتاب‌های کردی در سطح خوبی است، گفت: «با وجود این استقبال، هنوز به سطح ایده‌آل نرسیده‌ایم و نیازمند تلاش بیشتری برای افزایش تعداد مخاطبان کردی هستیم.» او از مردم خواست تا این نمایشگاه را به فرصتی برای ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی و حمایت از زبان کردی تبدیل کنند.

ضرورت تقویت هویت فرهنگی کردی
اوندر قرمزتاش، نویسنده نشر J&J، با اشاره به محدودیت‌های موجود بر زبان کردی گفت: «کردها باید از تاریخ، زبان، فرهنگ و جغرافیای خود حفاظت کنند. ما خواهان این هستیم که کردها با زبان خود کتاب بخوانند، پژوهش کنند و آثار ادبی خلق کنند.» او همچنین خواستار برگزاری سالانه این نمایشگاه شد.

رشد ادبیات کردی و امید به آینده
فراته دنگیزی، نویسنده کُرد حاضر در نمایشگاه، ضمن ابراز خرسندی از افزایش علاقه به ادبیات کردی، اظهار داشت: «در سال‌های گذشته، ما از کمبود علاقه به زبان کردی گلایه داشتیم، اما اکنون این علاقه روزبه‌روز بیشتر شده و باعث امیدواری ماست.» او همچنین با تاکید بر اینکه رشد ادبیات کردی نیازمند زمان است، گفت: «این تحول به پیشرفت جامعه وابسته است و با ایجاد شرایط اجتماعی و سیاسی مناسب، می‌توان انتظار داشت که استقبال از این زبان بیشتر شود.»

منبع: خبرگزاری مزوپوتامیا

ترجمه و تلخیص: کردپرس

کد خبر 2778391

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha