وضعیت کردستان در شاخص های توسعه ای مطلوب نیست/تشکیل شورای اقتصادی ویژه کردستان در کشور

استاندار کردستان گفت: در شرایطی استان را تحویل گرفته ام، علیرغم تمام زحماتی که مدیران گذشته کشیده اند ما از لحاظ شاخص های مختلف وضعیت مطلوبی نداریم و با چالش های جدی مواجه هستیم.

به گزارش کرد پرس، آرش لهونی در نشست صمیمی با خبرنگاران استان کردستان، گفت: رسانه تاثیرگذار است و رکن چهارم توسعه هر جامعه ای بوده و حضور رسانه ها می تواند نقش مهمی در برقراری ارتباط مردم و مسئولان باشد.

وی اظهار کرد: در طول حدود ۲ ماه و نیم گذشته که به افتخار خدمت رسانی به مردم کردستان نصیب بنده شده، نقدهایی در رسانه ها بیان شده که توانسته مسیر ما را برای رسیدن به نقطه مطلوبی که مد نظر رسانه ها و مردم است، روشن کند.

استاندار کردستان افزود: در شرایطی استان را تحویل گرفته ام، علیرغم تمام زحماتی که مدیران گذشته کشیده آمد اما از لحاظ شاخص های مختلف وضعیت مطلوبی نداریم و با چالش های جدی مواجه هستیم.

لهونی ادامه داد: درآمد سرانه مردم کردستان بسیار پایین است و اختلاف معناداری با میانگین کشوری دارد، نرخ بیکاری بسیار بالایی داریم، سهم تولید ناخالص داخلی استان بسیار ناچیز است و در دیگر شاخص ها نیز مانند حاشیه نشینی و ... دچار مشکل هستیم.

وی یادآور شد: با وجود تمام این مشکلات، ظرفیت های بسیار زیادی برای توسعه همه جانیه استان داریم که ظرفیت نیروی انسانی توانمند سرآمد این ظرفیت ها است و در کنار این در حوزه کشاورزی، صنایع، معادن و مبادلات مرزی پتانسیل بسیار بالایی داریم.

استاندار کردستان بیان کرد: مسئولان استان باید بر اساس سندهای بالادستی مانند سند توسعه یا آمایش سرزمینی برنامه های خود را تدوین کنند و از جزیره ای عمل کردن خودداری کنند تا بتوان به یک برنامه منسجم و توسعه ای دست یافت.

لهونی گفت: در استان کارهای بسیاری شده اما بر اساس برنامه توسعه کشور و استان کردستان رقم نخورده و به همین دلیل نتوانسته افکار عمومی را با خود همراه کند و امیدواریم بتوانیم در دوره جدید اتفاقات مثبتی را رقم بزنیم.

وی اظهار کرد: در بحث تخصیص آب که یکی از نیازهای ضروری استان است، پیگیری ها صورت گرفته و خوشبختانه معاون اول ریاست جمهوری و وزیر نیرو هم با این موضوع موافق بودند و توانستیم یک تخصیص ۱۹.۵ میلیون مترمکعبی برای سقز بگیریم که با این کار بخشی از مشکلات حوزه صنعت برطرف می شود.

استاندار کردستان افزود: یکی دیگر از اولویت های کاری ما توجه به سیما و منظر شهرهای کردستان است که می بینم بعد از گذشت حدود ۱۳ سال قبل که در کردستان بوده ام، تغییری اتفاق نیافتاده و نیاز به کار در این حوزه داریم.

لهونی ادامه داد: احداث چند زیرگذر و روگذر برای شهر سنندج با توجه به گره های ترافیکی که در این شهر وجود دارد، ضروری است و حتما در بحث بودجه و جذب اعتبار برای آنها نیز به صورت جدی پشت کار خواهیم بود.

وی یادآور شد: چند طرح شاخص هم برای هر شهرستان به فرمانداران ابلاغ می شود تا بتوان در عرض ۳ تا ۴ سال آینده تغییراتی را در این شهرها رقم بزنیم و برای سنندج هم با توجه به ظرفیت قشلاق تا گریزه می توان یک جاذبه گردشگری بسیار ارزنده احداث کرد.

استاندار کردستان بیان کرد: برای کم کردن شکاف توسعه ای که با سایر استان های کشور داریم نیازمند تغییر نگاه مدیران کشوری و حمایت های همه جانبه مسئولان کشوری از کردستان هستیم.

لهونی گفت: پیشنهاد تشکیل یک شورای اقتصادی ویژه با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزرای اقتصادی کشور در این شورا هستیم که دستورات اولیه برای تشکیل این شورا داده شده تا بتوانیم به عنوان اولین استان از این ظرفیت بهره بگیریم.

وی اظهار کرد: قانون تجارت مرزنشینان سال هاست که مصوب شده اما برای اجرا تا امروز ابلاغ نشده و اگر بتوان همین یک قانون را اجرایی کرد، بخشی از مشکلات اقتصادی مرزنشینان مرتفع می شود.

استاندار کردستان افزود: در حوزه معدن یکی از استان های غنی کشور هستیم که نتوانسته ایم تا امروز به خوبی از این ظرفیت بهره بگیریم و نیاز است تا همکاری و هماهنگی تمام دستگاه های اجرایی این حوزه را فعال کرده و قرار است در اولین اقدام ۱۶ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری برای تکمیل زنجیره تولید فولاد کردستان توسط شرکت صبانور آورده شود.

لهونی ادامه داد: کردستان جزو استان های است که در زمینه نیروی انسانی از چهره های علمی و نخبه برخوردار است که در هیئت های علمی دانشگاه ها مشغول به فعالیت هستند و باید از وجود آنها بیشترین بهره را ببریم.

وی یادآور شد: تاسیس فرهنگستان زبان کردی هم توسط دانشگاه کردستان پیشنهاد شده که بسیار ارزشمند است و تمام تلاش خود را برای اجرایی کردن این فرهنگستان خواهیم کرد تا بتوان حداقل اسامی و نام های کردی اماکن مختلف به خصوص تاریخی را حفظ کنیم.

استاندار کردستان بیان کرد: در خصوص راه های استان که وضعیت مناسبی نیست برنامه ای تدوین شده و با توجه به اینکه تنها ۳۷۰ کیلومتر راه چهارخطه در استان داریم که آن هم مشخصات فنی مناسب و استانداردی ندارد.

لهونی گفت: متاسفانه تخصیص اعتبار مناسبی برای پروژه ها از سوی کشور وجود ندارد اما با پیگیری های صورت گرفته کریدورهای کردستان در اولویت طرح های کشوری برای دریافت اعتبار قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: بحث اتصال راه آهن سنندج به مرز باشماق در دستور کار است و افزایش پروازهای فرودگاه های سنندج و سقز هم در دست اقدام است و دستورات اولیه آن در سطح کشور گرفته شده است.

استاندار کردستان افزود: بسیاری از سرمایه گذاران به همین دلیل که نمی توانند به راحتی تردد داشته باشند ترجیح می دهند که سرمایه های خود را در استان های انجام دهند که حداقل زیرساخت ها را داشته باشد.

لهونی ادامه داد: در بحث ورزش که یکی از مهمترین حوزه های مسئولیت اجتماعی است، نظارت ها را بالا برده تا اعتباراتی که تخصیص می یابد به درستی در همان جایی که لازم است هزینه شود.

وی یادآور شد: در بحث تغییرات مدیریتی نیز عزل و نصب ها در دست وزرا است و ما تنها در بحث های انتصابات مشورت داده و باید تمام انتصابات با تائید استانداری باشد و در سطح مدیران میانی و مدیران مجموعه استانداری در حال بررسی هستیم.

استاندار کردستان بیان کرد: در بحث مدیران کل به وزارت خانه ها اعلام کرده ایم که وضعیت مدیران خود را بسنجد و در صورت نیاز به تغییر، تغییرات اعمال شود و در غیر این صورت به مدیران فعلی ابلاغ شود تا با تمام توان فعالیت های خود را پیش ببرند.

لهونی گفت: دولت، دولت وفاق است و ما بر تعامل همه جانبه با تمام جریان های سیاسی استان تاکید داریم و هر کسی موافق با گفتمان رئیس جمهور باشد در نگاه ما نیز هستند و از آنها بهره خواهیم گرفت.

وی اظهار کرد: حذف نیروهای نخبه ای که از جریان های مخالف سیاسی حاکم بر دولت هستند، به استان ضربه می زند و باید نگاه ها فراجناهی باشد تا بتوان به توسعه همه جانبه رسید.

کد خبر 2778744

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha