به گزارش کرد پرس، ارسلان ازهاری در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان کردستان، گفت: پیش از اینکه هر طرحی برای تصمیم گیری در این کارگروه مطرح شود، باید در کمیته های کارشناسی تخصصی بررسی و راهکارهای حل مشکل احصا شود و نهایتا در این کارگروه برای تصویب راهکار مناسب مطرح شود.
وی اظهار کرد: اگر پیش از اینکه جلسات کارگروه تشکیل شود مشکل طرح ها در کمیته های تخصصی با حضور دستگاه های اجرایی و بانک ها مورد بررسی قرار گیرد، دیگر شاهد نخواهیم بود که در این جلسه مصوبه ای به تصویب برسد که قابلیت اجرایی شدن را نداشته باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان افزود: امروز چند طرح در این جلسه مطرح شد که عملا اگر در کمیته های کارشناسی مورد بررسی قرار می گرفت یا مشکلش حل می شد و یا اینکه اصلا با توجه به غیرقابل حل بودن نباید مطرح می شد تا هم وقت جلسه گرفته شود و هم اینکه مانع مطرح شدن دیگر طرح های قابل اجرا شود.
ازهاری ادامه داد: بر اساس آمارهای ارائه شده حدود ۲۵ درصد مصوبات این کارگروه توسط دستگاه های اجرایی و یا بانک ها اجرایی نشده که این نشان می دهد به صورت کارشناسی طرح بررسی نشده است.
وی یادآور شد: در طول هفته های گذشته افرادی جهت پیگیری امور خود به معاونت اقتصادی مراجعه کرده اند، که چندین مصوبه از این شورا داشته اند که قابلیت اجرایی ندارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان بیان کرد: دستگاه های اجرایی و بانک ها باید خود را مقید به اجرا کردن مصوبات کارگروه ها کنند چرا که تصمیمات این کارگروه لازم الاجرا است.
ازهاری گفت: اگر دستگاه و یا بانکی می داند که مصوبه تصویب شده در این کارگروه مغایر با قوانین است و نمی توانند آن را اجرایی کنند باید ظرف ۲ هفته به صورت مکتوب با بیان دلایل آن را به دبیرخانه کارگروه اعلام کنند.
وی اظهار کرد: یک واحد تولیدی مصوبه گرفته که از محل کمیسیون ماده ۵ تسهیلاتی برای ساماندهی فاضلاب واحد خود دریافت کند در حالی که اصلا این کمیسیون اعتباری در اختیار ندارد و سرمایه گذار بعد از کلی دوندگی تازه این موضوع را باید بفهمد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان افزود: کمیته های کارشناسی باید با حضور در این کارگروه پیشنهاد بدهند نه اینکه تازه بپرسند که برای این مشکل باید چه کاری انجام دهیم.
ازهاری ادامه داد: وظیفه همه مسئولان این است که در راستای رفع موانع تولید و مشکلات پیش روی این واحدها کمک کنند و واحدهای راکد را هم به چرخه تولید بازگردانند.
وضعیت زمین پارک علم و فناوری کردستان تعیین تکلیف شود
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه توجه به اقتصاد دانش بنیان و طرح های فناورانه یکی از اولویت هاست، یادآور شد: اینگونه می توانیم در راستای رونق تولید و اشتغال از ایده ها و اندیشه های نو استفاده کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان بیان کرد: معاون وزیر علوم روز گذشته در سفری که به استان داشتند از عدم تخصیص زمین به پارک علم و فناوری استان گلایه داشتند.
ازهاری با بیان اینکه سال ۱۳۹۲ برای تاسیس پارک در استان ردیف اعتباری در بودجه اختصاص یافت، گفت: باید فضایی در اختیار پارک قرار گیرد تا واحدهای فناور بحث تجاری سازی را انجام دهند و از سال ۱۳۹۴ تاکنون تکلیف زمین آن مشخص نشده است.
وی با اشاره به اینکه چند لکه زمین برای پارک مشخص شد ولی تاکنون تکلیف آن مشخص نشده است، افزود: در سال ۱۴۰۱ با توجه به ضوابط اجرایی پنج درصد اعتبارات تملک دارایی استان را به پارک اختصاص دادیم که حدود ۸۰ میلیارد تومان بود و به اذعان مسئولان وزارت علوم، کردستان، تنها استانی است که این کار را انجام داد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اظهار کرد: در صورت تامین زمین برای پارک علم و فناوری استان، وزارت علوم وعده تخصیص ردیف ملی برای تملک زمین و ایجاد زیرساخت های آن را داده است.
ازهاری ادامه داد: ضرورت دارد لکه زمین تعیین شده برای پارک به طور ویژه تا یک هفته آینده تعیین تکلیف شود و بیشتر از این معطل ماندن این اقدام جایز نیست.
وی با بیان اینکه ۵۵ شرکت دانش بنیان در استان داریم که بیشتر آنها نیاز به زمین دارند، یادآور شد: در شهرک صنعتی سرنجیانه ۶ هکتار زمین برای شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته شده است.
نظر شما