به گزارش کردپرس به نقل از سایت رسمی اتحادیه میهنی کردستان، ریواز فایق رئیس پارلمان کردستان و عضو فراکسیون اتحادیه میهنی، به خبرنگاران گفت که پیام فراکسیون های پارلمان کردستان را دریافت و با آنان دیدار کرده است و تصمیم گیری در مورد برگزاری نشست با روسای فراکسیون ها را به زمانی دیگر موکول کرده، زیرا فراکسیون ها از هیئت رئیسه پارلمان ناراضی هستند.
وی خاطر نشان ساخت به عنوان رئیس پارلمان ناراضی است و نگرانی هایی دارد.
ریواز فایق تاکید کرد:" پارلمان هیچ نشستی را برگزار نمی کند، تا زمانی که تبدیل به محلی برای مطالبات همه احزابی که در پارلمان حضور دارند؛ نشود. پارلمان زمانی تشکیل جلسه می دهد که به مشکلات مردم اقلیم بپردازد و با اعتمادی ویژه و در جایگاه واقعی خود این امر را انجام دهد."
همچنین اعلام کرد تا زمانی که اطمینان نیابد نشست پارلمان سود و نفعی برای مردم اقلیم دارد، فراخوانی برای برگزاری نشست نمی دهد.
این در حالی است که بروز اختلافات و تنش میان احزاب سیاسی اقلیم کردستان بر سر نشستی که روز پنج شنبه 7 می از سوی فراکسیون حزب دمکرات کردستان (پارتی) و نمایندگان اقلیت های اقلیم در پارلمان کردستان برگزار شد؛ نشست های پارلمان را متوقف ساخته است.
طی نشست مذکور که ریواز فایق رئیس پارلمان نیز در آن شرکت نکرد؛ ، مصونیت پارلمانی سوران عمر نماینده حزب جماعت اسلامی علیرغم مخالفت فراکسیون های احزاب اتحادیه میهنی، جنبش تغییر، اتحاد اسلامی، جماعت اسلامی، نسل نو، آزادی و کمونیست که نشست مذکور را بایکوت کرده بودند، لغو شد و این اقدام اعتراض این فراکسیون ها را به دنبال داشت.
از سوی دیگر در حالی که درروزهای گذشته امید خوشناو رئیس فراکسیون حزب دمکرات در پارلمان کردستان، اعلام کرد پارلمان روز پنج شنبه 25 اردیبهشت/ 14 می نشستی را با حضور روسای فراکسیون ها، برگزار می کند، اما بایکوت پارلمان از سوی فراکسیون های معترض و رئیس پارلمان ادامه دارد و نشست روز پنج شنبه نیز برگزار نشد.
امید خوشناو پس از لغو نشست اعلام کرد فراکسیون هایی که نشست 7 می را بایکوت کرده بودند، با وجود اینکه خود خواستار برگزاری نشست میان روسای فراکسیون ها شده بودند، اما در آن شرکت نکرده و خواستار موکول شدن این نشست، به زمان دیگری شده اند.
فراکسیون های نسل نو و جماعت اسلامی و اتحاد اسلامی نیز تاکید کردند که باید جایگاه واقعی پارلمان و نقش نظارتی آن در اقلیم حفظ شود و تا آن زمان در هیچ یک از نشست های آن شرکت نمی کنند.
پارلمان کردستان پیشتر نیز در سال 2015 و به دلیل اختلافات میان حزب دمکرات و دیگر احزاب بر سر اصلاح قانون ریاست اقلیم کردستان، به مدت دو سال و تا سال 2017 تعطیل شده بود.
نظر شما