به گزارش کردپرس، ماجد مهدی حنتوش، وزیر برق در دولت جدید عراق شامگاه دوشنبه در گفت و گو با رادیو المربد اعلام کرد که برای فعالیت نیروگاه های برق خود در استان بصره در جنوب و استان های واقع در مرکز این کشور، روزانه به 70 میلیون متر مکعب گاز نیاز دارند.
وزیر برق عراق در این باره اظهار داشت: ما در حال حاضر به واردات گاز نیاز داریم تا زمانی که وزارت نفت بتواند کمبود منجر به واردات از خارج را جبران کند.
حنتوش ضمن تاکید بر این که گاز ارزان ترین سوخت مورد استفاده در جهان به شمار می آید، همچنین تصریح کرد: ما در حال حاضر روزانه 40 میلیون متر مکعب گاز را ایران وارد می کنیم.
وزیر برق عراق با اشاره به این که وزارت نفت این کشور در حال حاضر دارای یک پروژه برای توسعه بخش گاز است، افزود: وزارت نفت طی سال های آینده می تواند کمبود موجود در سوخت را جبران کند.
لازم به ذکر است که عراق برای تامین برق مورد نیاز خود و رفع مشکل کمبود آن به ویژه در فصل گرما به عنوان یکی از عوامل اصلی اعتراض های اخیر مردم این کشور نسبت به وخامت وضعیت خدمات عمومی، تا حد زیادی به ایران متکی است جایی که بخش اعظم گاز طبیعی مورد استفاده در نیروگاه های تولید برق و در مجموع نزدیک به نیمی از برق مصرفی را از همسایه شرقی خود وارد می کند.
بر همین اساس نیز عراق در ماه نوامبر سال گذشته میلادی از تحریم های غیر قانونی آمریکا علیه جمهوری اسلامی معاف شد تا بتواند به واردات برق و گاز از ایران ادامه دهد و این معافیت نیز تاکنون همواره تمدید شده هر چند که در این اواخر مدت زمان آن کاهش پیدا کرده چرا که واشنگتن از وضعیت کنونی و تلاش بیهوده خود برای خودکفایی بغداد در زمینه تامین انرژی و به دنبال آن نیز پایبندی به تحریم های علیه تهران خشنود نیست.
این در حالی است که تمدید معافیت از تحریم های آمریکا و به دنبال آن نیز ادامه واردات انرژی از ایران و پرداخت هزینه آن با دینار و از طریق بانک دولتی تجارت، یک مسئله حیاتی برای عراق جهت تامین برق مورد نیاز خود به شمار می آید چرا که کمبود انرژی در این کشور باعث شده منازل مسکونی گاهی اوقات تا 20 ساعت در روز نیز از برق محروم باشند در حالی که بنا بر اعلام مقامات رسمی، جهت رفع این مشکل در شرایط کنونی هیچ گونه جایگزینی برای واردات گاز و برق از ایران وجود ندارد.
با این حال، اگر معافیت از تحریم تمدید نشود، عراق باید واردات گاز و برق از ایران را متوقف سازد یا این که به تعامل با آن ادامه داده و در معرض تحریم های آمریکا قرار بگیرد به ویژه آن که واشنگتن از تعلل بغداد در امضای قرارداد با شرکت های بزرگ آمریکایی در بخش انرژی با هدف تسریع در قطع ارتباط با تهران در این زمینه نیز ناراضی است جایی که عراق به شرط انجام اقداماتی در راستای کاهش تکیه بر ایران در زمینه تامین برق مورد نیاز خود، از تحریم های علیه تهران معاف شده با این حال گفته می شود تاکنون به هیچ گونه شرطی پایبند نبوده است.
نظر شما