به گزارش خبرگزاری کُردپرس، کیومرث کلانتری ظهر امروز در جمع کارکنان محیط زیست و خبرنگاران استان کردستان با اشاره به اینکه ۱۸.۵ میلیون هکتار از عرصههای کشور جزو مناطق حفاظت شده است، اظهار داشت: متوسط مناطق حفاظت شده در ایران ۱۱.۲ درصد و میانگین جهانی آن ۱۴ درصد است.
وی با اشاره به اینکه این میزان سطح حفاظت شده شامل ۲۹۵ منطقه در کشور است، افزود: از این تعداد ۱۵۰ منطقه دارای طرح مدیریتی هستند و اگر هر سال برای۱۰ منطقه طرح مدیریتی تدوین شود بیش از ۲۰ سال زمان لازم است تا همه مناطق دارای این طرح شوند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور اضافه کرد: طرح مدیریتی با شرح خدمات جدید تدوین شده که تا قبل از پایان خرداد ماه امسال به تمام استانها ابلاغ میشود.
کلانتری اظهار داشت: تا پایان سال جاری تمام مناطق حفاظت شده کشور دارای طرح مدیریتی براساس شرح خدمات جدید میشوند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور یادآور شد: استانهایی که سطح مناطق حفاظت شده آنها از متوسط کشور کمتر است به دنبال ارتقای مناطق شکار ممنوع خود باشند.
کلانتری با اشاره به اینکه شعار امسال روز جهانی تنوع زیستی «راهحلها در طبیعت نهفته است» بود، گفت: تعرضها، افزایش آلودگی و پسماندها باعث میشود بیشتر تیشه به ریشه خود بزنیم.
وی با بیان اینکه یکی از دستاوردهای بیماری کرونا در بحث محیط زیست، کاهش آلودگی در دنیا است، افزود: با شیوع این بیماری آرامش بیشتری در طبیعت برقرار شد و همین باعث کاهش استرس در بسیاری از جانوران و در نتیجه افزایش دوقلوزایی در آنها شده است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور اظهار داشت: شعار هفته جهانی محیط زیست امسال پاسداشت تنوع زیستی شعار جهانی است که اهمیت فراوان تنوع زیستی را میرساند.
کلانتری با اشاره به اینکه سازمان محیط زیست متولی تنوع زیستی است، یادآور شد: بیش از هشت هزار گونه گیاهی و یک هزار و ۳۰۰ گونه جانوری شناخته شده در کشور ما وجود دارد.
وی اضافه کرد: ایران علاوه بر تنوع زیستی از تنوع اقلیمی مطلوبی هم برخوردار است البته کشور آسیب پذیر و شکنندهای هم هست و از لحاظ جنگل و آب فقیر است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به اینکه دیدگاه این سازمان تحقق توسعه پایدار است، گفت: بیشک سرمایهگذاری و توسعه هم باید اتفاق بیافتد و در این مسیر حفاظت از محیط زیست با بهرهبرداری درست و اصولی از منابع انجام شود.
کلانتری اظهار داشت: مردم کردستان دوستدار محیط زیست هستند و این بهترین و بزرگترین پشتوانه برای حفاظت از محیط زیست به شمار میرود.
وی در ارتباط با مدیریت بانوان در این سازمان گفت: ادارات محیط زیست استانهایی که مدیر آنها را بانوان تشکیل داده از تحولات و تنوع کاری خوبی برخوردار هستند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور یادآور شد: مردم حق دارند در جریان اخبار مربوط به محیط زیست قرار گیرند چراکه بعد از اخبار مربوط به جنگ در دنیا جذاب ترین اخبار مربوط به حوزه محیط زیست است.
کلانتری با اشاره به اینکه محیط زیست بستر خوبی برای خبر و اطلاع رسانی است، افزود: ارتباط با رسانهها باید تقویت شود تا آنها اطلاعات و اخبار لازم را در اختیار مردم قرار دهند.
سوء مدیریت در جایگاه دفع پسماند عامل شیوع بیماری هاری در کردستان
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان با اعلام اینکه هاری از بیماریهای غالب در حیات وحش استان است، اظهار داشت: سوء مدیریت در جایگاههای دفع پسماند شهری از دلایل مهم و اصلی در وجود و شیوع بیماری هاری در حیات وحش است.
فریبا رضایی با اشاره به اینکه روزانه یک هزار و ۵۰۰ تن زباله در ۱۰ سایت شهری کردستان دفن میشود، گفت: سگهای ولگرد موجود در این سایتهای دفن زباله از ناقلان بیماری هاری در حیات وحش هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: بیشترین دلیل تلفات وحوش در استان به بیماری هاری برمیگردد به گونهای که در آخرین مورد در یک ماه اخیر یک قلاده خرس در منطقه کوسالان تلف شد که آزمایش ابتلای به هاری در آن مثبت بوده است.
رضائی از دیگر چالشهای پیشروی محیط زیست استان را آتش سوزی مراتع و جنگلها خواند و گفت: با شروع فصل گرما و افزایش دمای هوا نگرانی در خصوص وقوع آتش سوزی در استان داریم.
وی یادآور شد: برای اطفای حریق امکانات و تجهیزات لازم را در اختیار نداریم و این کمبود را از تریبونهای مختلف به مسوولان ارشد کشوری و استانی انتقال دادیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: نیازمندیهای محیط زیست استان را احصا کردیم و امیدواریم برای رفع این نیازها بتوانیم از اعتبارات صندوقهای ملی و جهانی محیط زیست بهرهمند شویم.
۹.۹ درصد مساحت کردستان را مناطق حفاظت شده تشکیل داده است
معاون فنی ادارهکل محیط زیست کردستان هم در این نشست با اشاره به وجود پنج منطقه حفاظت شده در استان گفت: ۲۷۹ هزار و ۳۸۰ هکتار منطقه حفاظت شده در استان داریم که این میزان معادل ۹.۹ درصد از مساحت کل استان است.
شهاب محمدی با اشاره به اینکه سطح مناطق حفاظت شده استان ۱.۳ درصد از میانگین کشوری کمتر است، اضافه کرد: یک هزار و ۷۳۵ گونه گیاهی و ۳۶ گونه پستاندار شناخته شده در استان وجود دارد.
وی مهمترین چالش محیط طبیعی استان را تخریب اراضی ملی و تغییرکاربری آن خواند و افزود: آتش سوزی مراتع از دیگر مشکلات حوزه محیط زیست استان است.
معاون فنی ادارهکل محیط زیست کردستان یادآور شد: از دیگر مشکلات محیط زیست استان میتوان به برداشت بی رویه شن و ماسه از بستر رودخانهها، قطع درختان بلوط و زغالگیری، انتقال آب چشمهها برای مصرف کشاورزی اشاره کرد.
اختصاص اعتبار برای مطالعه وضعیت آب کردستان
معاون نظارت و پایش ادارهکل حفاظت محیط زیست کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه یکی از تهدیدات منابع آبی استان مربوط به واژگونی تانکرهای سوخت است، گفت: بیشترین تعداد واژگونی تانکرهای سوخت در مسیر سنندج- مریوان اتفاق افتاده است و در این محور رودخانه سیروان و سد داریان در معرض خطر آلودگی قرار دارند.
اقبال حمیدی اضافه کرد: برای بررسی میزان آلودگی منابع آبی استان در نتیجه واژگونی تانکرهای سوخت نیاز به مطالعه و اختصاص اعتبار لازم در این رابطه هستیم.
وی با اشاره به اینکه دو ایستگاه پایش منابع آبی در مریوان و بانه مستقر است، افزود: هیچ اعتباری برای راهبری این ایستگاهها اختصاص داده نمیشود و میطلبد برای این مورد هم اعتباری در سازمان در نظر گرفته شود.
معاون نظارت و پایش ادارهکل حفاظت محیط زیست کردستان اظهار داشت: فرونشست زمین در دشت قروه به دلیل بهرهبرداری بی رویه از آب زیرزمینی و آلودگی منابع آبی شرق استان به آرسنیک از دیگر مشکلات حوزه منابع آب استان است.
نظر شما