به گزارش کردپرس به نقل از مجله اینترنتی نشنال اینترست آمریکا، مقامات اداره خودگردان کردی در شمال سوریه از تبعات تحریم جدید آمریکا علیه دولت مرکزی سوریه نگران هستند زیرا مقامات وزارت خارجه آمریکا پیام های متناقضی درباره محدوده این تحریم ها در سوریه ارائه کرده اند.
کنگره آمریکا از رئیس جمهور آمریکا خواسته است از ماه ژوئن آینده و بر اساس قانون موسوم به Caesar Civilian Protection Act تحریم های جدیدی علیه دولت مرکزی سوریه اعمل کند اما منتقدان هشدار داده اند این تحریم ها ممکن است منطقه خودگردان کردی در شمال سوریه را نیز که آمریکا آن را همپیمان خود می داند، تحت تاثیر قرار دهد.
سلمان بارود از مقامات امور اقتصادی اداره خودگردان کردی به رسانه های محلی در شمال شرق سوریه گفته است تحریم های آمریکا وضعیت را برای مردم سوریه بدتر خواهد کرد و زمینه بهتری را برای سازماندهی نیروهای داعش فراهم خواهد کرد.
بر اساس گزارش نشنال اینترست، ویلیام روباک، فرستاده ویژه آمریکا در سوریه در دیدار با مقامات اداره خودگردان در شمال سوریه گفته است که دولت ترامپ نمی خواهد اداره خودگردان را با این تحریم ها هدف قرار دهد. جیمز جفری، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه هم در مصاحبه با روزنامه شرق الاوسط ادعا کرده است که تحریم های جدید آمریکا علیه دولت سوریه، اداره خودگردان کردی در شمال سوریه و یا مردم سوریه را در بر نمی گیرد و محدوده تحت تاثیر این تحریم ها به دقت تنظیم شده است.
روباک در دیدار با مقامات کرد در کوبانی سوریه هم چنین ادعایی را تکرار کرده و گفته است این تحریم ها شامل منطقه خودگردان شمال شرق سوریه نمی شود.
نشنال اینترست گفته است وزارت خارجه آمریکا از دادن توضیح درباره این که تحریم های جدید ممکن است کردها را نیز تحت تاثیر قرار دهد یا خیر، توضیحی ارائه نکرده است.
در گزارش ماه گذشته نهاد آزادیهای مذهبی آمریکا نیز ابراز نگرانی شده بود که منطقه شمال شرق سوریه تحت تاثیر تحریم های جدید آمریکا قرار گیرد به همین دلیل از دولت ترامپ خواسته شده بود منطقه تحت کنترل کردهای سوریه که به گفته آن، متحد آمریکا در مبارزه با داعش بوده اند تحت تاثیر این تحریم ها قرار نگیرد و سازوکار لازم برای مستثنی قرار دادن این منطقه در نظر گرفته شود.
با این حال، برخی ناظران مسائل سوریه بر این باورند که با توجه به این که آمریکا متحدان دولت مرکزی سوریه را نیز تحریم می کند و کردهای سوریه بعد از خروج نیروهای آمریکا و تنها گذاشتن آنها در برابر حمله ترکیه، به دولت سوریه نزدیک شده و حتی اقدام به توافق با دمشق کرده اند، آمریکا از این بابت که ممکن است اداره خودگردان تحت تاثیر این تحریم ها قرار گیرد نگران نیست و شاید حتی بخواهد از این طریق از نزدیک شدن کردها به دولت مرکزی جلوگیری کند.
وزارت دفاع آمریکا در گزارش چهار ماهه اخیر خود در مورد تحولات عراق و سوریه اشاره کرده بود که آمریکا از نزدیک شدن کردهای سوریه به دولت مرکزی راضی نیست و واشنگتن کردها را از هر گونه توافق با دمشق بر حذر داشته است. به همین دلیل، احتمال توافق میان کردها و دولت مرکزی سوریه در آینده ای نزدیک متصور نیست.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما