به گزارش کردپرس، ملا بختیار عضو شورای عالی سیاسی و منافع اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) طی نوشتاری در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی فیس بوک، تحت عنوان " مرگ یک سیاهپوست آمریکا را تکان داد،...اما در اقلیم کردستان چه روی خواهد داد؟" آورده:" مارکس می گوید گاهی اوقات وقایع 20 سال در یک روز روی می دهد و گاهی نیز وقایع یک روز طی 20 سال اتفاق می افتد، آنچه در آمریکا روی داد، سرریز شدن نفرت یک پلیس علیه یک مرد سیاهپوست بود که زانوی خود را بر گلوی جرج فلوید بی گناه نهاده و پس از 8 دقیقه آخرین نفس وی را قطع کرد، این پلیس یکی از صدها هزار پلیس آمریکایی است که نمی دانست بهای هر دقیقه نفس کشیدن این مرد، شوراندن مردم آمریکا علیه حکومت این کشور است.
هشت دقیقه... در یک روز نشان داد که روح مردم آمریکا لبریز از نارضایتی و اعتراض است و سه ماه بحران کرونا نیز این نارضایتی را به اوج رسانده و انفجار خشم مقدس آمریکایی ها، فقط این 8 دقیقه را لازم داشت.
هشت دقیقه برای آمریکا و دنیای جنجالی سیاست، چیزی نیست، حتی 80 سال نیز برای تاریخ به مثابه یک نفس کوتاه است؛ اما در وضعیتی که شرایط در کوره افکار عمومی به جوش آمده و به دنبال فرصتی برای انفجار و فورانی به سان آتش فشان می گردد، نه فقط 8 دقیقه بلکه یک دقیقه نیز، برای شورش و خیزش های مردمی علیه حاکمیت ها، کافی است!
زمان همیشه با یک معیار سنجیده نمی شود، بلکه زمان را نیز باید با تئوری نسبیت سنجید. این درست است که زمان به هر حال زمان است، اما در تئوری نسبیت متغیرهای دیگری، زمان را تغییر می دهند؛ به طور مثال زمان برای انسانی که یک دقیقه را در آتش بگذراند، بسیار کند شده و همان زمان در شرایطی دیگر، بسیار گذرا و سریع خواهد بود.
تئوری نسبیت در دنیای سیاست نیز مصداق دارد، زمانی که مشکلات سیاسی، اجتماعی و روانی بر افکار عمومی فشار وارد کرده و بی عدالتی نیز بر آن انباشته می شود و خطری جهانی مانند کرونا نیز فشار فیزیکی بر آن را افزایش می دهد، وضعیت ابرقدرتی مانند آمریکا را نیز در 8 دقیقه تکان می دهد و برهم می زند.
دویست و پنجاه سال است که آمریکا استقلال خود را به دست آورده و 230 سال است که دارای قانونی اساسی بوده و هر چهار سال یک بار انتخاباتی بدون تقلب در این کشور برگزار می شود و قانون بر همه امور حاکم است، آمریکا یک ابرقدرت و یکی از بزرگترین و ثروتمندترین کشورهای روی زمین است و در ده ها کشور، پایگاه های نظامی ایجاد کرده و این قدرت را دارد که با استفاده از سلاح های اتمی تمامی کره زمین را تبدیل به سرزمین مرگ کند. نهایت دمکراسی و آزادی در این کشور برقرار است و زیر ساخت های آن، چنان قوی است که می تواند طی سه ماه بحران کرونا، ده ها تریلیون دلار را به آسانی برای مقابله با آن هزینه کند. اما با این حال در چنین کشور قدرتمندی، پلیسی در یک اقدام اشتباه، جان یک شهروند را می گیرد و همه کشور را به آشوب می کشاند، این هشت دقیقه، ساعت بیست ساله مارکس بود.
اگر این واقعه در آمریکا، با جاهایی مانند اقلیم کردستان مقایسه شود، باید دولت و احزاب سیاسی اقلیم، از وضعیت موجود آن متعجب و شگفت زده شوند.
اقلیم کردستان هنوز اقلیمی فدرال محسوب شده و با بودجه عراق اداره می شود، حتی یک دلار ذخیره ارزی و پس انداز ندارد و دارای یک کیلو طلا هم به عنوان پشتوانه پول خود نیست، قانون اساسی تدوین نشده و حاکمیت قانون نیز کامل نیست، دولت چندین ماه حقوق پرداخت نشده را به حقوق بگیران بدهکار است فساد به نهایت خود رسیده و نیروها و گروه های مفسد امور را در دست دارند، فرصت طلبان در فیس بوک فعالیت شدید دارند، فقرا فقیرتر و بی اعتمادی عمیق تر شده است، صداقت و راستگویی به ندرت میان احزاب و جریان های سیاسی وجود دارد، متملقین و چاپلوسین، مدح مافوق های خود را به حد اعلی رسانده اند! بی اعتمادی و فاصله خطرناک میان مردم و دولت اقلیم کردستان بیشتر می شود.
در چنین شرایطی، احساسات زخم خورده مردم تازه و دردناک است، اگر در آمریکا کشته شدن به ناحق یک شهروند، نفرت و خشم مردم را لبریز کرده و هیچ چیز جلودار ابراز خشم آنان نیست، باید دید یک اتفاق مشابه چه بر سر وضعیت بحرانی اقلیم کردستان می آورد که از حداقل های اقتصادی، قانونی، سیاسی، حاکمیتی و نظام دمکراسی آمریکا هم برخوردار نیست؟ شرایط در اقلیم کردستان به نقطه جوش رسیده، اما با این حال هم، یک نشست اعتماد بخش میان احزاب و جریان های سیاسی، یا در پارلمان و یا با دولت مرکزی عراق برای حل مشکلات مربوط به حقوق و بودجه، در جریان نیست.
امیدوارم یک واقعه کوچک ناخواسته نیز در این سرزمین روی ندهد و امید دارم که راه حل بحران ها و به ویژه بحران اقتصادی یافت شود، اگر وضعیت بدین منوال و مشکلات به صورت حل نشده باقی بمانند، هیچ ضمانت سیاسی و اجتماعی برای احساسات و روان زخم خورده مردم اقلیم کردستان وجود ندارد و بعید نیست، رویدادی در مدت زمانی کمتر از 8 دقیقه ای که آمریکا را تکان داد، وقایع سیاسی ناخواسته ای را در اقلیم موجب شود، خواهش می کنم این واقعیت تلخ را دریابید، خواهش می کنم."
نظر شما