به گزارش کرد پرس، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی کردستان در نشست خبری با اشاره به کار تدوین دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان از خرداد ماه سال 95 توسط حوزه هنری استان، گفت: در فاز نخست 4 عنوان از این دانشنامه در اسفند ماه سال 1397 با حضور مسئولان کشوری و استانی، هنرمندان و پژوهشگران استان در محل پردیس سینمایی بهمن سنندج رونمایی شد.
امین مرادی اظهار کرد: همزمان با رونمایی صورت گرفته دبیرخانه دائمی دانشنامه با حضور جمعی از اساتید دانشگاه و هنرمندان و پژوهشگران شناخته شده استانی نیز آغاز به کار کرد و به صورت جدی در قالب جلسات منظم بررسی عناوین و پروپوزال های ارائه شده را در دستور کار قرار داد.
وی افزود: متأسفانه به دلیل شرایط کرونایی و محدودیت های ناشی از آن مدتی کارها به تعویق افتاد که در نهایت با تلاش های صورت گرفته از مجموع 9 طرح در دست اقدام 4 عنوان با عناوین کردستان و سینما اثر جلال نصیری هانیس، کردستان و عرفان اثر بهروز خیریه، کردستان و موسیقی با محوریت سازشناسی اثر محمد میرزایی، کردستان و معماری اثر صلاح ویسی نهایی و پس از مراحل مختلف چاپ، شنبه در مراسمی رونمایی و در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی کردستان با پر اهمیت دانستن دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان برای نسل های آتی، ادامه داد: میراث فرهنگی مناطق بومی ایران، ثروت ملی جامعه ایرانی و منبع بسیار غنی برای پژوهش های جامعه شناختی، مردم شناسی، تاریخی و زبانشناسی است.
مرادی یادآور شد: ضرورت شناخت پیشینه تمدن و فرهنگ استان، که متاسفانه به علت عدم برخورد جدی با آن، در معرض فراموشی است و تلاش برای گردآوری و طبقه بندی اسناد درباره میراث فرهنگی و طبیعی و نیز معرفی همگانی چهره فرهنگی کردستان به عنوان پشتوانه توانمندی برای توسعه اقتصادی منطقه، در کنار شناخت راهکارها و رمز و راز تلاش پیشینیان و ارائه آن به زبان امروزی، از جمله نکاتی است که کمتر به شکلی علمی و جامع مورد توجه قرار گرفته است.
وی بیان کرد: در کتاب کردستان و سینما نویسنده کتاب در یک پژوهش و انجام مصاحبه های متعدد تاریخچه ای کامل از سینما و زندگی نامه فیلمسازان استان کردستان را تا پایان نیمه اول سال 1400 به رشته تحریر در آورده است و یک منبع کامل و قابل اطمینان را برای اهالی فرهنگ و هنر و پژوهشگران این عرصه جمع آوری کرده است.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی کردستان در خصوص کتاب سینما و موسیقی نیز گفت: مؤلف این اثر با محوریت سازشناسی با بررسی کامل منابع مختلف و پژوهش های میدانی و کتابخانه ای، دیدار با هنرمندان پیشکسوت استان تاریخچه ای بسیار پراهمیت از سازهای مناطق کردنشین و به ویژه استان کردستان را در اختیار علاقه مندان قرار داده است.
مرادی با اشاره به جایگاه عرفان در کردستان و طریقت های نقشبندیه و قادریه در خصوص کتاب «کردستان و عرفان» نیز، اظهار کرد: این کتاب از مهمترین کتاب هایی است که به صورت ویژه به بررسی عرفان در کردستان پرداخته است و با نثری ساده و روان به معرفی تاریخچه عرفان، طریقت ها و موضوعات مرتبط با آن پرداخته است.
وی افزود: در کتاب کردستان و معماری نیز خواننده با انواع شیوه های معماری در کردستان و تأثیراتی که تمدن های مختلف بر آن گذاشته است آشنا شده و به صورت تخصصی انواع سبک های معماری در کردستان و ویژگی های آن تشریح شده است.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی کردستان با دعوت از عموم مردم برای حضور در این آیین رونمایی که شنبه 21 اسفند ماه ساعت 16:30 در محل سالن شماره 1 پردیس سینمایی بهمن سنندج برگزار می شود، ادامه داد: توجه به تولید آثار هنری از محورهای اصلی و جدی برنامه های حوزه هنری است و چندین اثر دیگر در قالب های آلبوم موسیقی، پژوهش موسیقی، کتاب شعر و داستان در کنار عناوین دیگری از دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن در مراحل نهایی تولید قرار گرفته است و سال 1401 سالی بسیار پربار در عرصه تولیدات هنری را شاهد خواهیم بود.
گفتنی است پیش از این و در مرحله اول پروژه دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن 4 عنوان کردستان و شرق شناسان اثر کامبیز کریمی، کردستان و مشاهیر (سنجرخان ) اسماعیل احمدی، کردستان و ادب حماسی اثر هادی یوسفی و کردستان و ادبیات عامه اثر جمال احمدی رونمایی شده است.
نظر شما