به گزارش کرد پرس، سرهنگ برزو مرادی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: میزان تصادفات درون شهری در شهرستان سقز هم در این مدت ۴۰۰ درصد افزایش یافته است.
وی عدم توجه به جلو و عدم رعایت حق تقدم را مهمترین علل تصادفات در کشور دانست و افزود: سال گذشته پنج هزار و ۷۷۰ نفر در جادههای درونشهری کشور بر اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند.
به گفته مرادی، ۳۳ درصد فوتیها ناشی از حوادث رانندگی سال ۹۹ در کشور در محل وقوع تصادف و ۶۱ درصد در حین انتقال به مراکز درمانی فوت کردند.
رئیس پلیس راهور استان کردستان تعداد فوتیها ناشی از حوادث رانندگی در سال ۹۸ را چهار هزار و ۱۸۵ نفر ذکر کرد و گفت: آمار تصادفات رانندگی روز به روز در حال کاهش است اما این وضعیت با نقطه ایدهآل فاصله زیادی دارد.
وی با اشاره به اینکه روزانه ۴۸ نفر در کشور به دلیل حوادث رانندگی فوت میکنند افزود: در هر ساعت ۲ نفر در تصادفات رانندگی فوت میکنند.
مرادی افزود: در حالیکه وسیله نقلیه برای خدمت به انسان است اما امروز به دلیل بیتوجهی به قوانین رانندگی به یکی از عاملهای مرگ و میر در کشور بدل شده است.
وی اظهار کرد: در ۱۱ ماه سال جاری تصادفات جرحی در استان یک درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
رئیس پلیس راهور کردستان همچنین یادآور شد: در این مدت تصادفات خسارتی در استان ۴۴ درصد و تصادفات فوتی درونشهری تاکنون هشت درصد افزایش داشته است.
۶۵ درصد فوتیهای تصادفات مربوط به عابرین پیاده است
وی ۶۵ درصد فوتیها ناشی از حوادث رانندگی را مربوط به عابر پیاده دانست و گفت: ۳۵ درصد تصادفات جرحی هم به دلیل عدم توجه به جلو است.
رئیس پلیس راهور استان کردستان گفت: بیشترین ساعت وقوع تصادفات ساعت 16 تا 20 شب است.
مرادی مهمترین اولویت پلیس راهور استان را کاهش تصادفات، انضباط ترافیکی و هوشمندسازی عنوان کرد و گفت: بهترین عامل پیشگیری از تصادفات نصب سرعتکاه است.
وی با بیان اینکه راهنمایی رانندگی تنها ۱۹ درصد در کاهش تصادفات نقش دارد افزود: ۳۰ سازمان در کاهش تصادفات رانندگی نقش تعیینکننده دارند.
رئیس پلیس راهور استان کردستان با اشاره به ماده ۱۰۸ قانون برنامه ششم توسعه افزود: دولت موظف است در راستای کاهش تصادفات رانندگی اقدامات لازم انجام دهد.
وی یادآور شد: استانداری و شهرداری موظف هستند با در اختیار قراردادن امکانات مناسب پلیس را در راستای کاهش تصادفات یاری کند.
وی تاکید کرد: طبق قانون مصوب سال ۹۵ شورای اسلامی دولت موظف است سازوکارهای کاهش تصادفات رانندگی را فراهم کند.
مرادی با اشاره به وجود ۱۵ هزار موتورسیکلت رسوبی در استان کردستان گفت: از این تعداد تنها هفت هزار و ۳۰۰ دستگاه ترخیص شده و سایر مالکین برای ترخیص وسیله خود تاکنون مراجعه نکردهاند.
مرادی با اشاره به ازدحام در مراکز تعویض پلاک گفت: بیش از ۵۰ درصد ازدحام در این مراکز به دلیل نقص مدارک متخلفین است.
رئیس پلیس راهور استان تاکید کرد: مالکینی که خودروهای آنها در پارکینگ توقیف شده نسبت به ترخیص آن اقدام کنند.
وی هوشمندسازی پلیس را جزو اولویتهای پلیس راهور دانست و گفت: بیش از ۹۵ درصد جریمه به صورت سیستمی انجام میشود و نیاز به صدور قبض نیست.
مرادی بر اطلاعرسانی و فرهنگسازی رسانههای جمعی استان تاکید کرد و گفت: کاهش آمار تصادفات، حل مشکل ترافیک و نهادینهکردن فرهنگ رانندگی نیازمند فرهنگسازی در جامعه است.
نظر شما