چرا اتحادیه‌ میهنی و حزب دمکرات بر سر منصبی که‌ هیچ ارزشی ندارد اختلاف دارند

سرویس عراق و اقلیم کردستان- سیاستمدار برجسته‌ کرد عراقی این پرسش را مطرح ساخت که‌ چرا باید کشمکش و اختلافات میان اتحادیه‌ میهنی و حزب دمکرات بر سر تصدی منصب ریاست جمهوری عراق باشد که‌ هیچ ارزشی ندارد.

به‌ گزارش کردپرس، محمود عثمان در گفتگو با سایت خبری زمن پرس بر ضرورت اتحاد میان کردها تاکید کرد و گفت که‌ باید احزاب کردستانی به‌ صورت متحد از حقوق کردها دفاع کنند نه‌ اینکه‌ هر یک به‌ دنبال منافع حزبی خود باشد.

سیاستمدار برجسته‌ کرد عراقی در مورد موضع اخیر مقتدی صدر رهبر جریان صدر در مورد عدم شرکت در تشکیل دولت جدید عراق و دادن فرصت به‌ دیگر جریان های شیعه‌ و سنی برای تشکیل دولت گفت که‌ بهتر است همه مسائل از طریق گفتگو حل شده‌ و همه طرف ها از جمله‌ صدر نیز در روند تشکیل دولت مشارکت داشته‌ باشند، کردها نیز باید به صورت متحد و یکپارچه‌ با هر طرفی که‌ برای مذاکرات تشکیل دولت با آنان تماس می گیرد، گفتگو کرده‌ و مطالبات خود را اعلام کنند.

وی پیش بینی کرد که‌ مقتدی صدر از تصمیم عدم مشارکت در دولت پشیمان شده‌ و گفت که‌ وضعیت عراق بسیار آشفته‌ است و اختلافات شدید داخلی در جریان های شیعی، سنی و کردی وجود داشته‌ و با وجود سپری شدن چندین ماه از برگزرای انتخابات مجلس، این جریان ها قادر به‌ برگزاری یک نشست مشترک نیستند و بودجه‌ 2022 به‌ مجلس داده‌ نشده‌ و دادگاه فدرال نیز به‌ سمت چارچوب هماهنگی احزاب شیعی گرایش یافته‌ و جهان خارج نیز مانند گذشته‌ اهمیتی به وضع عراق نمی دهد و تشکیل دولت جدید بعید به‌ نظر می رسد.

محمود عثمان در مورد تصدی منصب ریاست جمهوری عراق نیز گفت که‌ باید ابتدا رئیس جمهور انتخاب شده‌ و سپس وی نخست وزیر را انتخاب کند، اما تاکنون نشست مجلس برای انتخاب رئیس جمهور به‌ حد نصاب نرسیده‌ و از سوی دیگر انتخاب رئیس جمهور نیز بدون توافق داخلی میان شیعیان و توافق داخلی کردها امکان پذیر نیست.

همچنین گفت که‌ از سال 2012 تاکید کرده‌ باید کردها منصب ریاست جمهوری عراق را رها کنند، زیرا این منصب هیچ سودی برای کردها ندارد و به‌ جز نامی تو خالی هیچ چیز دیگری نیست و از سوی دیگر موجب می شود کردها با تصدی این منصب و نیز مناصبی چون معاونت نخست وزیر و وزارت خارجه‌ که‌ هیچ اختیاری در آن ها ندارند و فقط ظاهرا در دست کردها است، به‌ عنوان شرکای اصلی در عراق شناخته‌ شوند.

به‌ گفته‌ محمود عثمان قدرت اصلی در عراق در اختیار شیعیان بوده‌ و کردها فقط به‌ صورت ظاهری برخی مناصب را در اختیار دارند و منصب ریاست جمهوری نیز بدون اختیار و سود چندانی است و اگر کردها از این منصب صرف نظر کرده‌ و ریاست مجلس را مطالبه کنند.

این سیاستمدار برجسته‌ کرد عراقی این پرسش را مطرح ساخت که‌ چرا باید اختلافات و کشمکش و منازعات میان اتحادیه‌ میهنی و حزب دمکرات بر سر منصبی که‌ هیچ ارزشی ندارد و سودی نیز برای کردها نداشته‌، روی دهد.


کد خبر 30143

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha