آتش در کمین جنگل های آذربایجان غربی و خروجی ستاد اطفاء حریق استان تکرار مکررات!

سرویس آذربایجان غربی- در جلسه ستاد اطفاء حریق اداره کل منابع طبیعی آذربایجان غربی با حضور نمایندگان دستگاه های دولتی تنها به نقش موثر سازمان های مردم نهاد، ارگان های دولتی در کانون های آتش سوزی اشاره و اعلام شد؛ هنوز تا نقطه مطلوب تامین و تجهیز ادوات اطفاء حریق فاصله زیادی داریم.

به گزارش کردپرس، ستاد اطفاء حریق اداره کل منابع طبیعی همانطور که پیش بینی می شد امسال هم برنامه ایی مدون برای جلوگیری از حریق ندارد و با تکیه بر روند "هر چه پیش آید، خوش آید"، مدیریت عرصه های جنگلی استان را عهده دار شده است.

از آمار ضد و نقیض آتش سوزی های سال گذشته می توان دریافت که نحوه مدیریت این عرصه بیشتر بر دست کاری آمار و ارقام استوار است تا اقدامی پایدار و موثر.

اخیرا سرپرست اداره کل منابع طبیعی در خصوص آتش سوزی های سال گذشته به ایسنا گفته بود؛ مجموع موارد آتش سوزی در جنگل های سردشت، پیرانشهر و بخشی از مهاباد در مساحت ۱۵هکتار بوده است. اما این درحالیست که سال گذشته در آتش سوزی جنگل های سردشت فرمانده یگان حفاظت همین اداره کل، تنها آتش سوزی در جنگل های سردشت را در ۲۵ هکتار عنوان کرده بود.

با اینکه در آن زمان پایگاه خبری پلیس آن آتش سوزي را حدود 100 هكتار از اراضی و جنگل ها دانست و اعلام کرد؛ در این آتش سوزی 3 دستگاه موتورسیکلت اهالی از بين رفته است و علت حادثه در دست بررسی است.

امروز هم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی، با حضور نمایندگان دستگاههای دولتی جلسه ایی برگزار و در خصوص راهکارهای تعامل بیشتر و انسجام کامل در برابر آتش سوزی های احتمالی در عرصه های ملی به بحث و تبادل نظر پرداخت.

محتوای این جلسه هم بیشتر حول محور همیاری نیروهای محلی، دهیاران با اداره کل منابع طبیعی و دستگاهها دولتی چرخید و دوباره بر مطلوب نبودن امکانات اطفای حریق تاکید شد.

مدیرکل منابع طبیعی آذربایجان غربی در این جلسه با اشاره به افزایش اعتبارات گشت و مراقبت یگان حفاظت اداره کل گفت: گشتهای مراقبتی اداره کل منابع طبیعی در سالجاری افزایش داشته وبرای ادارات منابع طبیعی حداقل دو نفر گشت و مراقبت اضافه شده است.

هادی قاسمی افزود: درخصوص تامین و تجهیز ادوات اطفاء حریق خوشبختانه تا حد توان امکانات مورد نیاز تامین شده ولی هنوز تا نقطه مطلوب در این زمینه فاصله زیادی داریم.

او با بیان اینکه برای مقابله با بحران های طبیعی باید آمادگی کامل را با همه مردم و دستگاههای ذیربط ایجاد کرد، اظهار داشت: باید در موقع بروز بحران در کمترین زمان ممکن آن را مهار کرد. با فرا رسیدن فصل گرما آتش سوزی های احتمالی درعرصه های ملی افزایش یافته و اداره کل منابع طبیعی با ارتباط مستمر با دستگاهها دولتی و نهادهای مردمی سعی بر حداقل رساندن این امر دارد. چراکه با تعامل و هم اندیشی می توانیم در مقابل حوادث اینچنینی آمادگی بیشتری داشته باشیم.

قاسمی افزود: نقش موثرسازمانهای مردم نهاد؛ فرمانداران ؛ شهرداریها؛ دهیاران و شوراهای اسلامی در کانون های آتش سوزی بسیار موثر و چشمگیر است و با همراهی این عزیزان می توانیم از آتش سوزی های احتمالی جلوگیری نماییم. در این بین نقش ترویج و آموزش های مداوم برای آگاهی دهی و اطلاع رسانی روستاییان و عرصه نشینان بسیار موثر خواهد بود و در این خصوص اداره کل منابع طبیعی با کلیه بهره برداران و عرصه نشینان درحال تعامل و همکاری برای اجرای دورهای ترویجی می باشد.

او بیان کرد: در این میان نقش برجسته ائمه جماعات محترم و روحانیان انکار ناپذیر است و ما می توانیم با مشارکت این عزیزان گامهای موثری را در مقابله با حریق های مرتعی و جنگلی برداریم. سخنرانی ها و تریبون های نماز جمعه پایگاه های موثری برای افزایش همکاری های مردمی بوده و با استفاده از این ظرفیت همچنان امیدوار برای آینده هستیم.

مدیرکل منابع طبیعی آذربایجان غربی در پایان گفت: مردم عزیز با مشاهده هر گونه آتش سوزی درعرصه های ملی به تلفن 1504 امداد جنگل و مرتع اطلاع دهند.

به گزارش کردپرس، این جلسه هم همانند سایر جلسات مشابه، بدون توجه به صعب العبور بودن مناطق جنگلی آذربایجان غربی، کوهستانی بودن و بررسی راهکاری نوین خاتمه یافت. در حالی که تجربه آتش سوزی های جنگلی در این استان نقاط ضعف را نشان داده اما تا کنون کوچکترین توجهی به آنها نشده است.

کما اینکه فرماندار سردشت هم از عاجز ماندن نیروی انسانی منابع طبیعی این شهرستان از انجام ماموریت و مقابله با حریق در جنگل های سردشت که بخش عمده جنگل های استان تا شامل می شود، خبر داده بود.

این در حالی است که در این استان اولین پایگاه هوایی اطفای حریق شمال غرب کشور و مجهزترین ساختمان اطفاء حریق شمالغرب کشور در ارومیه، راه اندازی شده، اما بنا به گفته مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی این استان هیچ بالگردی در مواقع بروز آتش سوزی در مناطق جنگلی و مرتعی ندارد.

امروز معاون استاندار خواستار شناسایی مناطق پر خطر و حادثه خیز جنگل های استان شد تا بتوان از طریق پیشگیری از هزینه کرد بعد از حادثه جلوگیری کرد.

اما باید دقت داشت که؛ کوهستان های جنگلی آذربایجان غربی تنها از طریق همیاری نیروهای مردمی و سمن ها و اضافه شدن گشت های حفاظتی محفاظت نمی شود، پیشگیری از آتش سوزی در این عرصه به مطالعات کارشناسی و تامین امکانات لازم، نیاز دارد.

کد خبر 303419

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha