به گزارش خبرگزاری کردپرس متن کامل این جوابیه به شرح زیر است:
مدیر عامل محترم خبرگزاری وزین کردپرس
با سلام و احترام
پیرو درج مطلبی در خبرگزاری کردپرس تحت عنوان "عشایر کرمانشاه در برزخ بی توجهی وزارت جهاد کشاورزی" در مورخ 26 خرداد ماه 1399 جوابیه ذیل جهت تنویر افکار عمومی به حضور تقدیم می گردد. مستدعی است، دستور فرمایید؛ هماهنگی لازم برای درج آن بعمل آید.
۱-سالهاست دغدغه اصلی مسئولین کشوری و استانی آن است که برای حفظ محیط زیست و میکرو ارگانیسم های موجود در خاک مانع از آتش زدن پس چرای مزارع شوند، در این راستا طی دو سال اخیر تلاش شد با فرهنگ سازی گسترده این امر محقق گردد و با پیگیری های صورت گرفته و همراهی کشاورزان فهیم استان خوشبختانه بحث ارزش اقتصادی جمع آوری پس چرای مزارع و فروش آن شکل گرفت و در این خصوص طی سال جاری، شاهد آن هستیم که بسیاری از کشاورزان با توجه به اقتصادی شدن فروش پس چرای مزارع ، اقدام به فروش کاه و کلش مزارع خود می نمایند و دیگر کمتر شاهد آتش زدن پس چرای مزارع با توجه به ارزش اقتصادی حاصل از فروش کاه و کلش هستیم .
۲- پس از شکل گیری فضای خرید و فروش پس چرای مزارع ، نقد نویسنده محترم مبنی بر جلوگیری از روند خرید و فروش کاه و کلش مزارع با توجه به ارزش اقتصادی آن، روی دیگر سکه است که در تناقض با رویکرد های قبلی نگارنده محترم می باشد که همواره خواستار تلاش سازمان جهاد کشاورزی برای فرهنگ سازی و اقداماتی جهت جلوگیری از آتش زدن پس چرای مزارع بواسطه تهدیدات زیست محیطی آن بود.
٣-لازم به ذکر است ، سیاست های مدیریت امور عشایر استان و سازمان جهاد کشاورزی و در رأس آن مهندس نوربخش حاتمی که خود رئيس العشایر استان کرمانشاه به حساب می آیند، همواره منطبق بر استفاده بهينه عشایر از عرصه های منابع طبیعی جهت چرای دام هایشان می باشد، و در این چارچوب با باور عميق به جایگاه عشایر در کشور ، نهایت تلاش خود را برای حل مشکلات عشایر مبذول داشته اند، لذا قید جمله "عشایر کرمانشاه در باتلاق ساحت پوپولیستی و توسعه تن در هکتار وزارت جهاد کشاورزی گرفتار آمده اند" نه تنها به لحاظ محتوا درست نمی باشد ، بلکه کاملا در تضاد با سیاست های مدیریت امور عشایر استان ، سازمان جهاد کشاورزی و وزارت متبوع است و طرح آن در هفته جهاد کشاورزی که انتظار می رفت حداقل با یک خسته نباشید از طرف رسانه تحت مدیریت حضرتعالی مواجه شویم ، نوعی بد سلیقگی نیز به حساب می آید.
۴-گفتنی است، بحث خرید و فروش کاه و کلش و پس چرای مزارع نیز با توجه به مالکیت شخصی کشاورزان محترم بر مزارع خود، موضوع شخصی است و راهکار نگارنده محترم مبنی بر جلوگیری از خرید و فروش کاه و کلش و ممنوعیت خروج آن از استان ، بحثی است که در شرح وظایف سازمان جهاد کشاورزی نمی باشد و مبتنی بر شکل گیری بازار عرضه و تقاضا و لحاظ فاکتورهای اقتصادی است.
۵-نگارنده محترم به گونه ای اظهار نظر فرموده اند که گویی طی سالیان اخیر عشایر بدون حامی به حال خود رها شده اند، حال آنکه نگاهی به آمارهای موجود نشان می دهد پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران با تاکید مسئولین کشور و در راس آنها امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، مسئولین با افتخار، بیش از ۵ هزار کیلومتر راه، ۹۷۰ کیلومتر شبکه برق رسانی و ۱۳ هزار و ۴۰۰ کیلومتر لوله کشی آب شرب را برای عشایر عملیاتی نموده اند ، لذا اشاره نگارنده محترم به اعمال محدودیت ها و "رفتار غیر انسانی وزارت جهاد کشاورزی با عشایر "على رغم اقدامات صورت گرفته برای کاهش مشکلات این قشر همراه و همیشه در صحنه ، کاملا خلاف واقع است و شایسته کارکنان صدیق و سختکوش پیکره وزارت جهاد کشاورزی نمی باشد و به نوعی دیدگاه شخصی نگارنده به حساب می آید و خالی از واقعیت است ، چه آنکه طی سالیای اخیر با برنامه ریزی های صورت گرفته میزان تولیدات کشاورزی استان بیش از ۶ برابر شده است و تولیدات کشاورزی کشور نیز از ۲۵ میلیون تن اوایل انقلاب به بیش از ۱۲۵ میلیون تومان رسیده است، لذا تعبیر نگارنده محترم مبنی بر "عجز وزارتخانه در پاسخگویی به مشکلات عشایر" برای خدمتگزاران مردم در وزارت جهاد کشاورزی قابل فهم نیست و امروز که اقتصاد کشور با وجود تحریم های ظالمانه امریکا متکی بر حضور مثال زدنی عشایر و کشاورزان در یک جنگ بزرگ اقتصادی است، این اتحاد و همدلی مردم و مسئولین است که می تواند مانع از تحقق اهداف دشمنان نظام برای برای بازگشت به عصر وابستگی گردد، لذا واضح و مبرهن است در شرایط موجود ایجاد اختلاف و فاصله بین عشایر ، کشاورزان و مسئولین هیچ ثمری جز ریختن آب به آسیاب دشمنان نظام ندارد.
۶-در پایان از تمامی دست اندرکاران محترم سایت کرد پرس جهت پیگیری دغدغه های خانواده کشاورزی استان و عشایر غیور تقدیر می نمائیم و انتظار داریم در نقد های صورت گرفته جانب انصاف رعایت شود و وابستگی ها موجب آن نشود که اصل بی طرفی و عدم وابستگی، قداست قلم را مخدوش نماید.
افشین شورچه
رئییس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه
..............
توضیحات خبرگزاری کردپرس:
خبرگزاری کردپرس با توجه به رسالت و ماهیت خویش، طی این سال ها به مطالبه گری و طرح صریح و بی ملاحظه مشکلات و خواسته های مردم پرداخته است. کما اینکه سال های گذشته این خبرگزاری با همراهی دلسوزان و دغدغه مندان کرمانشاهی، انتشار یک سلسله گزارشات، یادداشت های مفصل و همچنین خبرهای بسیار متعددی در مورد روند نابودی باغات سراب قنبر کرمانشاه پرداخت. طرح همین دغدغه ها با همراهی اهالی رسانه و گروه های مردم نهاد، دلسوزان طبیعت و برخی اعضای شورای شهر، بسترساز شکل گیری کمپین معروف سراب قنبر شد و ثمرات ماندگاری مانند درخت کاری های حاشیه جاده سراب قنبر، احداث پارک جنکلی سراب قنبر در تپه های حاشیه جنوبی شهر و توقف قطعه بندی برخی باغات توسط سودجویان برای تبدیل به مجتمع آپارتمانی -با همکاری شهرداری و برخی اعضای شورای شهر وقت- گردید. پرداختن به مشکلات عشایر هم در همین راستاست. خبرگزاری کردپرس هیچ خصومتی با هیچ دستگاه و یا مدیری ندارد و همیشه پشتیبان مدیران پاکدست و خدوم بوده است. یادداشت «عشایر کرمانشاه گرفتار در برزخ بی توجهی های وزارت کشاورزی » نیز از بعد پیگیری مطالبات و مشکلات مردم - که رسالت خبرگزاری است- و بر اساس دغدغه ها و اولویت های همیشگی این خبرگزاری و رفع محرومیت ها، به نگارش درآمده و به هیچ وجه یک مطلب اتفاقی نیست.
پس از انتشار این یادداشت انتظار می رفت رییس محترم سازمان کشاورزی کرمانشاه که خوشبختانه ایشان هم همچون نگارنده یادداشت از خانواده عشایر هستند راهکاری برای حل بحران علوفه ارایه دهند. البته ظاهرا این وابستگی عملا اتفاق مثبتی را رقم نزده و با این جمله جوابیه که اعلام کرده: «جلوگیری از خرید و فروش کاه و کلش و ممنوعیت خروج آن از استان ، بحثی است که در شرح وظایف سازمان جهاد کشاورزی نمی باشد و مبتنی بر شکل گیری بازار عرضه و تقاضا و لحاظ فاکتورهای اقتصادی است». عملاآب پاکی را بر روی دست عشایر محترم ریخته است. البته خبرگزاری همچنان امیدوار به تغییر نگاه رئیس محترم جهاد کشاورزی استان کرمانشاه است. و روابط عمومی این سازمان نیز از روزنامه نگاران خوشنام و باسابقه کرمانشاه است.
در بخشی از جوابیه به کارهای صورت گرفته در حوزه زیرساخت های راه، برق و آب عشایری اشاره شده است که قابل تقدیر است. تجربه ی سالیان گذشته عملا ثابت کرده زیرساخت ها به تنهایی توسعه آفرین نیستند بلکه باید در کنار آن ها، به شکلی عملی و مشهود به تقویت اقتصاد عشایر، توانمندسازی بر مبنای پتانسیل ها و از همه مهم تر به برقراری پیوند پایدار مجموعه عشایر با صنعت نوپا و درآمدزای گردشگری پرداخت. موضوعاتی که خبرگزاری کردپرس به شکلی پیوسته و در قالب یک پرونده همیشه گشوده به آن ها می پردازد.
در پایان یادآور می شود خبرگزاری کردپرس در راستای رسالت کلان خویش در سالی که با عنوان جهش تولید نامگذاری شده است، در قالب سیاست های اقتصاد مقاومتی، به شکل ویژه به طرح مشکلات تولیدکنندگان حوزه های مختلف کشاورزی، صنعتی، اقتصادی خواهد پرداخت و در قالب و ساختاری مناسب منعکس خواهد کرد. امید که بتوانیم در حد توان در راه توسعه پایدار و تعالی ایران اسلامی نقش آفرین باشیم.
بیشتر بخوانید:
https://kurdpress.com/details.aspx?id=258969
https://kurdpress.com/details.aspx?id=259031
نظر شما