شهرداری تکاب از تخریب خودسرانه بافت تاریخی بازار تكاب خودداری کند

سرویس آذربایجان غربی- در حالیکه مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان‌غربی از عدم اجازه تخریب بافت‌های تاریخی شهرهای مصوب شورای عالی معماری در پنج سال اخیر در استان خبر می دهد، رئیس اداره میراث فرهنگی تکاب می گوید: در سال های اخیر 40 باب مغازه در بازار تاریخی تکاب تخریب شده و 50 باب مغازه نیز بدون توجه به حفظ معماری و بافت تاریخی نوسازی شده اند.

به گزارش کردپرس، پاییز سال گذشته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی از تصویب احیا، مرمت و حفاظت بافت تاریخی و قدیمی داخل محدوده‌های اصلی چهار شهر این استان با شورای عالی شهرسازی و معماری کشور خبر داد.

تکاب یکی از این شهرها بود که احیا، مرمت و حفاظت بافت تاریخی و قدیمی آن مصوب شد و جلیل جباری در نشست تخصصی گردشگری تکاب اعلام کرد؛ طرح احیا و حفاظت بافت تاریخی شهر تکاب مطالعه و تهیه‌ شده که پس از تخصیص اعتبار، عملیات اجرایی آن در سال 98 آغاز می شود.

به گفته جباری؛ براساس این طرح، تمام بناهای تاریخی داخل بافت قدیمی این شهرها نیز مرمت، حفاظت و استحکام‌بخشی می‌شود که موجب حفظ هویت فرهنگی و تاریخی این شهرها خواهد شد.

اخیرا نیز مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی اعلام کرده است؛ طی 5 سال اخیر در شهرهای مصوب شورای عالی معماری و راه و شهرسازی به عنوان شهرهای دارای محدوده بافت تاریخی در آذربایجان غربی اجازه تخریب هیچگونه بنای تاریخی در محدوده بافت‌های تاریخی داده نشده است.

این پنج شهرستان دارای بافت تاریخی شامل (ارومیه ،خوی، ماکو، تکاب و سلماس) و مالکین بناهای تاریخی و اداره‌کل میراث فرهنگی استان طبق قانون موظف به حفاظت از بناهای تاریخی هستند و در صورت کوتاهی در انجام این وظیفه به دادگاه معرفی می‌شوند.

اما اکنون رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تکاب از تخریب 40 باب مغازه در بازار تاریخی این شهر در سال‌های اخیر خبر می دهد و می گوید: 50 باب مغاز نیز بدون توجه به حفظ معماری و بافت تاریخی در بازار قدیمی شهر نوسازی شده اند.

امیر مطلوبی، با اعلام این مطلب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بازار تاریخی تکاب یکی از بزرگترین‌های بازارهای روباز ایران محسوب می‌شود که متاسفانه در سال‌های اخیر با خطر تخریب و نابودی مواجه است برای حفاظت از بافت تاریخی بازار روباز تکاب ضروری است که شهرداری از تخریب خودسرانه مغازه‌های قدیمی این بازار جلوگیری به عمل آورد.

او ادامه داد: کسبه و بازاریان مستقر در این بازار هر ساله اقدام به نوسازی و بازسازی مغازه‌های خود می‌کنند که در این میان توجهی به حفظ معماری و قدمت این بازار نمی‌شود و در این ارتباط تاکنون 50 مغازه نوساز جدید در این بازار تاریخی ساخته شده است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تکاب با اشاره به تعداد مغازه‌های نوسازی شده در این بازار تصریح کرد: در سال‌های اخیر با نوسازی و تخریب 40 باب مغازه در این بازار تعداد مغازه‌های قدیمی از 230 مورد به 190 مورد رسیده که ادامه این روند بسیار نگران کننده است.

او تصریح کرد: یکی از اقداماتی که برای جلوگیری از این روند می‌توان انجام داد این است که شهرداری تکاب به هنگام ساخت و ساز و نوسازی در این بازار تاریخی، استعلام‌های لازم را از اداره میراث فرهنگی شهرستان گرفته و سپس اقدام به صدور مجور کند.

مطلوبی با بیان اینکه بازار تاریخی تکاب هویت این شهر است، تاکید کرد: برای حفاظت از این بازار همه دستگاه‌ها به ویژه شهرداری‌ نقش مهم و کلیدی دارد که امیدواریم همکاری‌های لازم در این ارتباظ انجام گیرد تا بیش از شاهد تاریخی این بازار روباز نباشیم.

کد خبر 303482

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha