به گزارش کردپرس، دریاچه ارومیه پس از پنج سال تلاش برای احیا و پس از بارندگیهای خوب دو سال اخیر اکنون به تراز اکولوژیک 1271.72رسیده است و بر اساس آخرین گزارشها ۴.68 میلیارد متر مکعب آب دارد.
در تمام سال های اخیر مسئولان ستاد احیای دریاچه ارومیه از اقدامات انجام گرفته در راستای احیای دریاچه گفته و وعده داده اند حدود شش سال دیگر دریاچه به طور کامل احیا خواهد شد و کلیه پروژههای سازهای احیا با ارزش ۱۰ هزار میلیارد تومان هم تا آخر سال ۹۹ به اتمام میرسد.
اما امروز رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت؛ "ما برای احیای دریاچه ارومیه شقالقمر نکردیم و اینکه میگویند اگر باران نمیبارید، دریاچه نیز احیا نمیشد، درست است".
عیسی کلانتری در پاسخ به سهم بارشهای اخیر در احیای این دریاچه در گفت و گویی با ایسنا اظهار کرد: دریاچه ارومیه برای احیا نیاز به آب داشت. اگر بارشها و آب نبود هرچه قدر هم که سرمایهگذاری میشد، دریاچه ارومیه احیا نمیشد البته در سال ۸۹ بارندگیهای خوبی در کشور داشتیم، اما ارتفاع دریاچه ۳۰ سانتیمتر کاهش پیدا کرد چراکه آب به آن نمیرسید.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: احیای دریاچه ارومیه نتیجه رسیدن آب به آن بود و این آب نیز به دلیل عملیات صورت گرفته توانست وارد پیکره دریاچه شود.
او با اشاره به اینکه از جمله اقدامات ستاد احیای دریاچه ارومیه میتوان به کاهش مصرف آب در حوزه کشاورزی اشاره کرد، گفت: طی پنج سال گذشته ۳۶ درصد در مصرف آب کشاورزی در حوضه دریاچه صرفهجویی شده است و ما امیدواریم که امسال این رقم به ۴۰ درصد برسد. پیش از این کشاورزان از آب حوضه دریاچه ارومیه بیش از مصرف خود بهرهبرداری میکردند، اما اکنون علاوه بر کاهش مصرف آب، تولید محصول نیز ۱۷ درصد بیشتر شده و هیچ کشاورزی کار خود را رها نکرده است.
کلانتری در ادامه گفت: ما برای احیای دریاچه ارومیه شقالقمر نکردیم و اینکه میگویند اگر باران نمیبارید، دریاچه نیز احیا نمیشد درست است البته باید با این نکته توجه کنیم که قبلا آب مازاد در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به دلیل عدم مهندسی رودخانه و نبستن سردهنههای آن به دریاچه نمیرسید.
معاون رییس جمهوری با بیان اینکه علاوه بر صرفهجویی در مصرف آب در حوضه دریاچه ارومیه، لایروبیها و دریافت حقابه دریاچه ما به دنبال تامین آب جدید برای آن هستیم، تصریح کرد: انتقال آب رود زاب و افتتاح تصفیهخانههای ارومیه و تبریز تا دی ماه امسال میتواند آب بیشتری به دریاچه ارومیه منتقل کند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه برای انتقال آب زاب به ارومیه ۳۰۰۰ میلیارد تومان خرج شده است و سالانه ۶۵۰ میلیون متر مکعب آب را به دریاچه انتقال میدهد، گفت: از محل صرفهجویی آب در بخش کشاورزی نیز حدود ۷۵۰ میلیون متر مکعب آب به دریاچه رسیده است.
به گفته کلانتری پیش از این ۱۲۰۰ کیلومتر از دریاچه شیب معکوس داشت و آب پیش از رسیدن به پیکره اصلی تبخیر میشد. رودخانههای منتهی به دریاچه ارومیه نیز رها شده بودند، اما ستاد احیا، اکنون این موانع را رفع کرده است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان اظهارکرد: اگر باران نباشد قطعا دریاچه ارومیه خشک میشود و همه جای دنیا اینگونه است. اول باید آبی باشد تا بتوانیم دریاچهها را احیا کنیم. احیای دریاچه ارومیه ۹۸ پروژه داشت و از دی ماه نیز با انتقال آب رودخانه زاب و افتتاح تصفیهخانهها یک میلیارد متر مکعب آب جدید به دریاچه اضافه و سالانه ارتفاع آن ۲۵ سانتیمتر بیشتر میشود و در نهایت در سال ۱۴۰۶ به تراز اکولوژیک خواهد رسید.
نظر شما