به گزارش کردپرس، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی روز شنبه در همایش ملی نفسهای سوخته که به مناسبت سی و سومین سالروز بمباران شیمیایی سردشت توسط رژیم بعث عراق برگزار شد، افزود: در دین اسلام دفاع از حق مظلوم مورد تاکید بوده و اگر کسی، فردی را بدون علت به قتل برساند، مثل این است که کل مردم کره زمین را به قتل رسانده است.
او بیان کرد: همچنین طبق آموزههای اسلامی، اگر فردی، جان کسی را نجات دهد مثل این است که جان تمام مردم کره خاکی را نجات داده است و این نشان از متعالی بودن و دوری از خشونت دین اسلام است.باید مظلومیت مردم ایران با تلاش همه نهادها، مردم و رسانهها به گوش جهانیان برسد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجانغربی نیز در این همایش گفت: امروز در تاریخ انقلاب اسلامی ایران روز دردناکی بوده و وجود یکهزار و ۵١٨ جانباز و ١١٩ شهید شیمیایی گواه بر این ادعاست.
مهدی فعال با اشاره به تلاش همه جانبه برای حل مشکلات جانبازان شیمیایی سردشت ادامه داد: کلینیک خاتم الانبیای شهرستان سردشت فعال بوده و به مردم شیمیایی این خطه خدمات پزشکی و درمانی ارائه میدهد. این کلینیک طی سال جاری ۶ هزار خدمت پزشکی و درمانی را به مردم آسیب دیده و جانبازان شیمیایی سردشت ارائه کرده است که این رقم طی سال گذشته ٣٠ هزار خدمت بود.
در ادامه محمدمهدی شهریاری با گرامیداشت یاد و خاطره ۱۲۰ شهید و هزار و ۵۱۸ جانباز شیمیایی سردشت، گفت: فاجعه بمباران شیمیایی سردشت بدون تردید یکی از مهمترین و تلخ ترین حوادث تاریخی کشور و رویدادهای یگانه در جهان است.
او با ابراز تاسف از استفاده گسترده از بمب های شیمیایی علیه مردم غیر نظامی توسط برخی از کشورهای مدعی حقوق بشر، گفت: رفتار دوگانه کشورهایی که از یک سو از حقوق شهروندی ملت ها دفاع می کنند و در عین حال با در اختیار قرار دادن سلاح های شیمیایی به دیکتاتورها باعث خلق جنایات منحصر به فرد در نقاط مختلف جهان می شوند جای تاسف و شگفتی دارد.
استاندار آذربایجان غربی با انتقاد از تحریم های ظالمانه علیه کشورمان توسط کشورهای مدعی حقوق بشر و جلوگیری از ورود داروهای مورد نیاز جانبازان شیمیایی سردشت به کشور، اظهار داشت: جانبازان بمباران شیمیایی سردشت جزو مظلوم ترین مردم جهان هستند، هرچند جمهوری اسلامی ایران تمام تلاش خود را در جهت کاهش درد و آلام این عزیزان انجام داده است اما در شرایط کنونی کشور مشاهده می کنیم داروهای مورد نیاز این عزیزان توسط کشورهای به اصطلاح حامی حقوق بشر تحریم و مانع ورود این داروها به کشورمان می شوند.
شهریاری ادامه داد: امروز وظیفه تمامی ملت ها آزاده جهان است که ضمن محکوم کردن اهدای سلاح های کشتار جمعی به کشورهای غیر متمدن و صاحبان قدرت، پیگیر حقوق اساسی و حقوق بشریت قربانیان سلاح های شیمیایی باشند.
مقام عالی استان در ادامه تاکید کرد: سردشت اولین قربانی سلاح های شیمیایی فقط نماد مظلومیت مردم ایران نیست بلکه نماد برخورد دوگانه مجامع بین المللی در جهت تامین منافع کشورهای صاحب قدرت نیز است.
استاندار آذربایجان غربی گفت: رفتار دوگانه ای که کماکان ادامه دارد و عملکرد سازمان های بین المللی را در نزد وجدان های بیدار مردم جهان در قرن بیست و یکم با علامت سوال های بسیاری روبرو کرده است.
شهریاری با قدردانی از پیگیری های دولت و بویژه وزارت امور خارجه و آقای ظریف در احقاق حقوق شهدا و جانبازان بمباران شیمیایی سردشت، از مجامع بین المللی خواست تا با جلوگیری از استفاده این سلاح ها نسبت به احقاق حقوق جانبازان شیمیایی سردشت و موارد مشابه در جهان پیگیری های لازم را داشته و در جهت تامین داروهای مورد نیاز برای این افراد همکاری نمایند.
نظر شما