حمله ترکیه به زاخو در اقلیم کردستان خطر ژئوپلتیک بسیار جدی است

سرویس عراق و اقلیم کردستان- عضو دفتر سیاسی حزب دمکرات و وزیر خارجه پیشین عراق، نسبت به تبعات حملات اخیر ترکیه به اقلیم کردستان هشدار داده و اعلام کرد که حمله اخیر به زاخو در استان دهوک، یک خطر ژئوپلتیک بسیار جدی است.

به گزارش کردپرس، ارتش ترکیه طی روزها و هفته های گذشته حملات هوایی و توپخانه ای به مناطق مختلف اقلیم کردستان را که از سال های پیش آغاز کرده، به شکل بی سابقه ای افزایش داده و در این راستا طی روزهای گذشته، یکی از مناطق گردشگری در استان سلیمانیه را به شدت بمباران کرد که این حمله شماری کشته و مجروح بر جای گذاشت و از سوی دیگر روز جمعه 6 تیر ماه 1399 با انجام عملیات هلی برن به واسطه بالگردهای نظامی، کنترل بلندی های "خامتیر" در شمال شرق شهر زاخو از توابع استان دهوک را طی درگیری شدید با نیروهای پ.ک.ک، در دست گرفت.

در واکنش به این اقدامات ترکیه، هوشیار زیباری عضو ارشد دفتر سیاسی حزب دمکرات کردستان (پارتی) و وزیر دارایی و خارجه در دولت های اسبق عراق، در مورد تبعات دور جدید حملات این کشور به اقلیم کردستان هشدار داد.

وی با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی تویتر، شدت حملات ترکیه به اقلیم را زنگ خطری خوانده و اعلام کرد که حمله این بار ترکیه به زاخو یک خطر ژئوپلتیک بسیار جدی است.

وی همچنین تاکید کرده که خواسته حاکمان ترکیه برای احیای درخواست استان موصل بیش از تمام رویدادها، مایه نگرانی است.

لازم به ذکر است که پس از فروپاشی امپراطوری عثمانی و تشکیل کشورهای ترکیه و عراق، دولت هایی که در ترکیه بر سر کار آمده اند، موصل در شمال عراق را بخشی از خاک کشور خود دانسته و در دوره های مختلف تاریخی برای الحاق آن به ترکیه تلاش کرده اند.

یادآور می شود که حملات اخیر ترکیه به اقلیم کردستان تاکنون شمار بسیاری کشته و مجروح را در میان غیرنظامیان به دنبال داشته و بخشدار درکاری از توابع دهوک اعلام کرد به دلیل استقرار ارتش ترکیه در بلندی های "خامتیر" زاخو و توپباران و بمباران های مداوم منطقه، ترس و وحشت 13 هزار ساکن 30 روستای این منطقه را در بر گرفته است.

به گفته وی، 27 هزار آواره نیز در سه کمپ جداگانه پناهندگان منطقه مستقر هستند.

کد خبر 304173

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha