به گزارش خبرگزاری کُردپرس، دکتر افشین ملکی اظهار کرد: مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی کردستان که با هدف ارتقاء کمی و کیفی پژوهشها در زمینه بیماریهای گوارشی تأسیس شده است، در سال ۸۵ در شورای پژوهشی دانشگاه به تصویب رسید و فعالیت خود را رسماً از مهرماه همین سال آغاز کرد.
وی با بیان اینکه تلاش این مرکز در راستای انجام پژوهش و تحقیق پپرامون بیماریهای گوارشی و کبد از ابعاد گوناگون بالینی، مولکولی تا جنبههای اپیدمیولوژیک است، افزود: همه اساتید و متخصصین رشتههای مختلف و مرتبط با بیماریهای گوارش و کبد و همه دست اندرکاران امور پژوهش در این راستا فعالیت میکنند.
دکتر ملکی با اشاره به اطلاعات پژوهشی مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: این مرکز در نظر دارد با بررسی وضعیت موجود بیماریهای گوارش و کبد خصوصاً کانسرهای فوقانی و تحتانی GI که در استان کردستان شیوع نسبتاْ بالایی دارد، جهت تولید دانش و افزایش آگاهی مردم، حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه استان در حد معیارهای کشوری گام بردارد.
وی با بیان اینکه تلاش داریم با تأسیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد از طریق تشویق و ترغیب محققان و آموزش منطقی، زمینه ارتقاء ظرفیتهای پژوهشی و علمی آنان و همچنین در حوزه بیماریهای گوارش و کبد فراهم آوریم، افزود: ایجاد فرصتی برای شرکت محققان گوارش در کنگرهها و مجامع علمی داخلی و خارجی از طریق تولید مقاله از دیگر اهداف است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: همچنین در نظر داریم از طریق تولید مقاله با برقراری ارتباط با دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی داخلی و خارجی، از تجارب علمی سایر مراکز جهت ارتقاء مرکز تحقیقات گوارش و کبد استفاده نمائیم.
دکتر ملکی اهداف کلی راه اندازی این مرکز تحقیقاتی را، هدفمندسازی تحقیقات بیماریهای گوارشی و کبد، هزینه نمودن بودجههای تحقیقاتی به صورت مشخص در این بخش و حمایت از محققان در این زمینه نام برد.
وی در ادامه توسعه تحقیقات در زمینه گوارش و کبد به صورت کاربردی و بهرهمندی از نتایج آن در راستای حل مشکلات جامعه و تأمین سلامت مردم، ارتباط با سایر مراکز تحقیقات گوارش و کبد در داخل و خارج کشور را از دیگر اهداف تشکیل این مرکز بر شمرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: توانمندسازی محققان در زمینه بیماریهای گوارش و کبد با بر پایی کارگاههای آموزشی با محوریت آمار و روش تحقیق، تعیین اولویت های منطقه در زمینه بیماریهای گوارش و کبد و جهتدهی به طرحهای تحقیقاتی گوارشی بر اساس اولویتهای بدست آمده از دیگر اهداف راه اندازی این مرکز است.
دکتر ملکی در ادامه برنامهریزی جهت اعزام محققان به کنگرههای داخل و خارج کشور و ارزیابی نتایج اعزام اعضا برای بهبود و ارتقاء طرحهای تحقیقاتی، راهاندازی آزمایشگاه با کادر مجرب جهت اعتماد به نتایج آزمایشهای انجام شده را از دیگر اهداف خود عنوان کرد و گفت: ارتقای سطح علمی در سه گروه بیماران، متخصصان و دانش آموختگان طب عمومی و پیگیری کاربرد نتایج تحقیقات انجام شده در زمینه بیماریهای گوارش و کبد از دیگر برنامهها در راستای راهاندازی این مرکز است.
وی با بیان اینکه اکثر افرادی که به عنوان هیئت مؤسس پیگیر راه اندازی و تأسیس مرکز تحقیقات حضور دارند، دارای مقالات معتبر خارجی و بعضاً با ضریب تأثیر (IF) نسبتاً بالا در زمینه گوارش و کبد هستند، افزود: وجود فضا و امکانات آزمایشگاهی مناسب جهت شروع فعالیت، حمایت مسئولین دانشگاه از ایجاد مرکز تحقیقات گوارش و کبد و وجود افراد علاقمند و محقق جهت کار در زمینه گوارش و کبد از جمله نقاط قوت تأسیس این مرکز است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: وجود زمینههای بکر برای تحقیق در خصوص بیماریهای گوارش و کبد با توجه به شیوع نسبتاً بالای کانسرهای GI در استان کردستان فرصتی مناسب جهت فعالیت در این مرکز است.
دکتر ملکی با اشاره به وجود بودجه بالقوه در معاونت تحقیقات و فناوری کردستان جهت انجام طرحهای کلان افزود: وجود بودجه و هزینه لازم برای شرکت متخصصین و محققان گوارش و داخلی در همایشهای داخلی و خارجی و فرصتهای مطالعاتی و ارتباط با سایر مراکز تحقیقات گوارش از جمله مراکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه های تهران و دیگر مراکز دانشگاه های علوم پزشکی کشور از دیگر فرصتهای پیش آمده در راستای تشکیل این مرکز است.
وی در پایان افزود: به استناد رأی صادره در دویست و هفتاد و هفتمین جلسه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی مورخ ۲۱ اردیبهشت ۹۹ با تأسیس و راه اندازی مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی کردستان موافقت شد.
نظر شما