به گزارش کردپرس، در این بیانه آمده است؛ رشد سریع شهرنشینی در سردشت و افزایش مهاجرت از نواحی روستایی به سمت مراکز شهری در دهه های اخیر، چالش های عدیده ای را متوجه مجموعه مدیریت شهری اعم از شورای شهر به عنوان کانون تصمیم گیری مسائل شهری، و نهاد شهرداری به عنوان بازوی اجرایی آن نموده است.
چالش هایی نظیر رشد حاشیه نشینی، افزایش فاصله طبقاتی، خدمات رسانی نامناسب و ناکافی به شهروندان، افزایش ترافیک، افزایش آلودگی های سمعی و بصری در شهر، تغیر کاربری اراضی متصل به شهر در راستای کاربری مسکونی و تجاری، زمین خواری و جنگل زدایی و ... تنها بخشی از این چالش هایی هستند که در سالیان اخیر در شهر سردشت پدیدار گشته اند.
البته باید خاطرنشان ساخت که همه این چالشها تنها به خاطر رشد شهرنشینی و افزایش جمعیت شهری نبوده است، بلکه مدیریت نادرست و فاقد استراتژی و برنامه ریزی مناسب توسعه شهری در سردشت نیز در ایجاد و تشدید این چالشها تاثیرگذار بوده است.
در شهر سردشت به خاطر وضعیت خاص توپوگرافیکی و جغرافیایی آن از یک سو و احاطه شدن آن توسط جنگلهای زیبای بلوط از سوی دیگر، همواره رشد افقی آن با دست درازی به اکوسیستم و محیط زیست شهری همراه بوده است که این امر اهتمام و حساسیت بیشتر مدیران شهری را می طلبد. ولی متاسفانه در برهه هایی از تاریخ چند دهه اخیر این شهر، مجموعه مدیریت شهری به منظور جبران کسری بودجه و پرداخت بدهی های شهرداری، خود رأساً اقدام به تعدی به جنگلها و فضاهای سبز طبیعی و خدادادی پیرامونی شهر نموده و در یک کار غیرقانونی با تغیر کاربری جنگلها و تبدیل آن به کاربری های مسکونی و تجاری، و به عبارتی از طریق فروش شهر و دارایی های همگانی شهر و ثروت نسلهای آینده، منابع مالی اداره شهر تأمین شده است.
نکته تأسف بار دیگر در این زمینه، پنهان کاری مدیریت شهری اعم از شورا و شهردار در این رابطه می باشد. به طوری که شهروندان و مردم به عنوان صاحبان اصلی این شهر، معمولاً در جریان این تصمیمات اشتباه نبوده و یا اینکه در لحظه آخر که دیگر کاری نمی توان کرد، متوجه تصمیمات و اقدامات شورا و شهرداری می شوند. که این امر با شعارهای انتخاباتی بسیاری از کاندیداهای شورای شهر سردشت و برخی از منتخبین شورای شهر که شعارهای شفافیت در تصمیم گیری و عملکرد، فعالیت شیشه ای و اطلاع رسانی به مردم و ... را سر می دادند، مغایرت دارد. ضمن آنکه به لحاظ حقوق شهروندی و مسئولیت اجتماعی، شهروندان حق دارند که از تصمیمات مدیران شهری مطلع شوند و در رابطه با آن اظهار نظر و واکنش مناسب داشته باشند و همچنین شورای شهر هم وظیفه دارد که با شفافیت و آگاهی بخشی به شهروندان، آنها را در جریان اقدامات و تصمیمات خود قرار دهد.
یکی از تازه ترین این اقدامات عجیب شهرداری و شورای شهر سردشت، تصمیم گیری در خصوص فروش و تغییر کاربری بخشی از جنگلهای مشهور به قبرستان ملاپیره در ورودی شهر می باشد.
توجیه شورای شهر برای این اقدام، تأمین بخشی از کسری بودجه شهرداری و تسویه مقداری از بدهی های معوقه شهرداری به پیمانکاران می باشد. غافل از آنکه با این کار تعداد زیادی از درختان بلوط کهنسال در جنگل از بین می روند و صدمات جبران ناپذیری به اکوسیستم شهری و زیبایی های بصری آن وارد خواهد شد که جبران آن در کوتاه مدت امکان پذیر نخواهد بود. این تصمیم ضد محیط زیستی شورای شهر متأسفانه به تصویب فرمانداری نیز رسیده است که جا دارد ایشان نیز در راستای پاسخگویی به افکار عمومی، روشنگری نماید. در واقع مجموعه مدیریت شهری سردشت به جای این که هزینه های اداره شهر را از طریق ایجاد درآمدهای پایدار شهری تأمین نماید، اقدام به شهرفروشی و تخریب جنگل نموده است و از همه بدتر این که همه این اقدامات بدون اطلاع مردم و بدون رسانه ای کردن این مساله مهم و تأثیرگذار صورت گرفته است.
برخی از فعالین مدنی سردشت در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی و شهروندی خویش، به محض اطلاع از تصمیم شورای شهر برای تغییر کاربری و فروش برخی از زمین های قبرستان ملاپیره، اقدام به واکنش مدنی و قانونی در فضای مجازی نمودند و ضمن انتقاد از این رویه پنهان کاری مجموعه مدیریت شهری، مخالفت خود را با تصمیم مذکور اعلام نمودند و با یادآوری اهمیت جنگلهای بلوط پیرامون شهر، این شیوه تأمین بودجه برای شهرداری به منظور تسویه بدهی های آن را مغایر با آمایش و توسعه پایدار شهری قلمداد کردند.
این گروه از فعالان مدنی انتظار داشتند که شورای شهر با شنیدن نظرات و ایرادات مشفقانه آنها به منظور رسیدن به یک تصمیم مشترک در راستای خیر عمومی و منفعت پایدار شهری، اقدام به برگزاری نشست مشترکی با حضور رسانه های عمومی نماید. ولی متأسفانه نه تنها این کار صورت نگرفت، بلکه سخنگوی شورای شهر سردشت با انتشار یک فایل ویدئویی در فضای مجازی، بصورت یک طرفه و با نگاه از بالا به پایین به مسأله، سعی دل پاسخگویی به انتقادات فعالان مدنی و توجیه تصمیم شورای شهر گرفته است. تحلیل محتوای اظهارات سخنگوی شورا نشان می دهد که شورای شهر سردشت باور چندانی به مشارکت مردم در اداره شهر و نظرات فعالان مدنی ندارد و اهمیت زیادی برای دغدغه ها و نقدهای کارشناسانه آنها قائل نیست.
نامبرده در بخشی از اظهارات خود، انتقادات شهروندانه و مسئولانه برخی از فعالان مدنی سردشت از این تصمیم شورای شهر را به منزله تشویش اذهان عمومی ذکر می کند، حال آن که پنهان کاری مجموعه شورای شهر و بدهی های کلان شهرداری در کنار تصمیمات و اقدامات عجیب آنها به منظور درآمدزایی برای شهر، مصداق بارز تشویش اذهان عمومی است. شورای شهر به جای تغیر کاربری جنگلها و فروش آن به منظور تأمین درآمد شهرداری، باید پیگیر اختصاص بخشی از عایدات گمرکی بازارچه های مرزی شهرستان به سیستم مالی شهرداری باشد.
بر این اساس، ما امضاکنندگان ذیل به عنوان گروهی از شهروندان و فعالان مدنی سردشت مخالفت خود را با این تصمیم شورای شهر و شهرداری اعلام نموده و قاطعانه خواهان بازگشت مجموعه مدیریت شهری از این تصمیم غیر اصولی می باشیم.
امضا کنندگان بیانیه؛
شبنم شیوه
ژیان بیگ زاده
هیوا محمدزاده
ریباز قربانی نژاد
ناصر سلطانی
رزگار علیپور
مصطفی حاجی امینی
پیشوا صالح زاده
حاجی ناصر نیک پی
آوات رستمیانی
حاج رحیم واحدی
عثمان مُزیّن
ناصر امینی
شورش ابوبکری
حسین امینی مزره
مهندس سیامک حیدری
حسین محمدیانی
خلیل چوکلی
انور افندی
نظر شما