به گزارش خبرنگار کردپرس، پانزدهم فروردین ماه سال جاری بود که گزارشی با عنوان «غفلت تشکل های مردمی در بحران کرونا» در خبرگزاری کردپرس با این مضمون که بسیاری از سمن ها و تشکل های مردمی در قروه برای بحران کرونا به جای پرداختن به وظایف اصلی خود دنبال یکسری از کارهای غیرضرور هستند، منتشر شد.
گرچه این گزارش انتقادی به مذاق سمن های قروه خوش نیامد و اکثراً با حالت قهری با خبرنگار کردپرس برخورد کردند و رفتارهای نادرستی داشتند اما اخیراً در اوج پیک دوم کرونا در شهرستان قروه دیده می شود که سازمان های مردم نهاد درخواست های خبرنگار کردپرس را لحاظ کرده و به این نتیجه رسیده اند که می توان در راستای وظایف واقعی خود حرکت کرد.
مشارکتی دیر اما بهتر از هیچ
در پیک نخست که محدودیت ها آشکارتر و راحت تر بود، بیشتر سمن ها و تشکل های مردمی از حرکت میدانی، خود را دور نگه داشته بودند و اکثراً با تشکیل گروه های مجازی به کمک های مادی پرداخته بودند این در حالی است که وظیفه اصلی آنان چیز دیگری است.
در همین راستا پس از انتقادات خبرنگار کردپرس مبنی بر اینکه کمک به مردم تنها مادی نیست و باید از نظر سلامت روان و برنامه های آگاهی بخشی هم کار شود؛ مرکز بهداشت شهرستان قروه با دعوت از انجمن باران در راستای هشدار به مردم و اطلاع رسانی در خصوص تأثیر ماسک و فاصله گذاری اجتماعی اقدام کرد.
هرچند این کار باید همان ابتدای امر صورت می گرفت و سمن ها خودجوش وارد میدان می شدند اما در این برهه هم که به این نتیجه رسیده اند که مشارکت تشکل های مردمی لازم است، خود ارزش دارد.
هدف؛ جدی گرفتن هشدارهاست
در هر صورت این اقدام با حضور میدانی سمن ها در میان مردم در سطح شهرستان صورت می گیرد که بنا به گفته های رئیس مرکز بهداشت قروه هدف برجسته کردن توجه مردم نسبت به خطرات کروناست.
«مسعود معتمدی» با بیان اینکه مردم به نسبت اوایل، بیماری را دیگر جدی نمی گیرند، افزود: استفاده از ظرفیت تشکل های مردمی و سمن ها می تواند در پیشگیری از انتقال بیماری و هشدار دادن به مردم کمک شایانی داشته باشد.
این گفته های «معتمدی» در حالی است که خبرنگار کردپرس همان اوایل شیوع کرونا چنین پیشنهادی را مطرح کرد اما نه تنها با واکنش تند سمن ها روبرو شد بلکه با مخالفت خود مرکز بهداشت هم مبنی بر اینکه کارهای حضوری خطر دارد! مواجه شد.
گرچه این مخالفت ها بیشتر از این بابت بود که امکان تجمع دارد و خود خطرآفرین است اما می شد با برنامه ریزی دقیق و با رعایت تمامی موارد بهداشتی کار کرد و به نتیجه معقولانه ای رسید. نتیجه ای که اگر همان موقع اقدام می شد الان نگرانی برای عادی شدن شرایط وجود نداشت.
مشکل در تأمین سلامت روان مردم
بررسی های خبرنگار کردپرس در قالب تحقیق مصاحبه ای نشان می دهد که بیشتر مردم استرس کرونا را دارند و حتی یکی از پزشکان مرتبط در قروه در این زمینه خبر از افرادی می دهد که از اضطراب کرونا به درمانگاه ها مراجعه می کنند.
گفته های بیماران مبتلا به کرونا حاکی از آن است که از نظر سلامت روان آنگونه که باید کار نمی شود و در این زمینه خلأ جدی احساس می شود. غفلت مجموعه بهداشت و درمان در این زمینه تا حدی است که تنها به سامانه تلفنی 4030 اکتفا کرده، سامانه ای که چندان نمی توان برای سلامت روانی بیماران روی آن حساب باز کرد.
بر همین اساس حضور سمن هایی که در زمینه سلامت روان و نشاط اجتماعی فعالیت دارند در کنار روانشناسان ماهر می تواند مبتلایان به کرونا را در آرامش به مسیر درمان هدایت کند و از طرفی مردمی که درگیر بیماری نشده اند را مشاور و راهنما باشند که رعایت کرده و محافظ خود و خانواده و در نهایت جامعه باشند.
مردم باید بدانند این بیماری عادی نیست و اگر یک نفر بگیرد دیگران هم امکان دارد گرفتار شوند پس برای سلامت عمومی نیاز است هشدارها جدی گرفته شود./
* گزارش: زیبا امیدی فر
نظر شما