نبود دولت الکترونیک در شرایط کرونا حلقه گمشده تجمعات مردمی در بانک ها و ادارات

سرویس آذربایجان غربی- تجمعات مردمی در بانک ها و ادارات استان بدون رعایت فاصله گذاری اجتماعی در کنار نبود روش های خلاقانه کاهش جمعیت های مردمی در این فضاهای بسته و ضعف دولت الکترونیک، بیش از بیش بر این گونه تجمعات افزوده و شرایط را برای شیوع کرونا آسان تر می کند.

به گزارش خبرنگار کردپرس، چند روز پیش برای تعویض کارت بانکی به یکی از شعب بانک مراجعه کردم. در بدو ورود میزی جلوی در بانک توجهم را جلب کرد، چهار پایه کوچکی که یک اسپری ضد عفونی کننده دست روی آن قرار داشت و هر کسی هنگام ورود و خروج از آن استفاده می کرد.

در حالیکه می شد به جای قرار دادن اسپری، از ضد عفونی کننده های سنسوردار که بهداشتی و بدون تماس مستقیم دست هستند، استفاده شود. به هر حال داخل بانک هم بهتر از ورودی آن نبود. هر چند با نایلون ضخیم قسمت بالایی باجه های بانک را پوشانده بودند و پرسنل همگی ماسک داشتند اما در فضای متوسط و بدون تهویه بانک حدود 50 نفر همزمان حاضر بودند و هوای گرم داخل بانک شرایط را بسیار بغرنج کرده بود.

گاها جلوی یک باجه 12 نفر تجمع می کردند، این در حالی است که سیستم بانک به صورت نوبت دهی است و هر فرد می تواند پس از خواندن شماره خودکار بانکی، با نوبتی که در دستانش قرار دارد به باجه مربوطه مراجعه کند اما همه شماره در دست، سرهای خود را به سوراخ کوچک باجه نزدیک کرده بودند و منتظر بودند، نوبتشان برسد.

جلو رفتم و از آنها خواستم فاصله گذاری را رعایت کنند، اما آنها گوششان بدهکار نبود.

یکی می گفت: این موضوع حل نشدنی است باید فرهنگ سازی شود!

با تعجب نگاهش کردم و گفتم چه کسی قرار است فرهنگ سازی کند، مگر یک صف گرفتن ساده و رعایت فاصله به چه فرهنگی نیاز دارد که شما آن را نمی توانید در خود جست و جو کنید؟!

مرد میانسال ترش کرد و به سمت دیگر باجه رفت تا مراحل بعدی از سر و کول بالا رفتن با دیگر مشتریان را ادامه دهد.

جلوی هر باجه خودکاری قرار داده شده بود که همه مردم از آن استفاده می کردند در حالی که ضروری است در این اوضاع شیوع بیماری ویروسی، مشتریان هنگام مراجعه، خودکار خود را به همراه داشته باشند و کمترین تماس با وسایل مشترک شکل بگیرد.

برخی ها اما حساس تر بودند، زنان دورتر روی صندلی ها نشسته بودند و کودکانشان بدون ماسک از حضور در بانک خسته شده بودند. با اینکه بارها گفته شده؛ هيچ محدوديت سني براي ابتلا به کرونا وجود ندارد و همه از کودک تا مسن گرفتار کرونا مي شوند، ولی باز هم کودکان در آن فضای شلوغ ماسک نداشتند.

رییس بانک هم همراه حراست بانک در میان مردم حاضر در بانک گشت می زد و از مردم می خواست فاصله را رعایت کنند و از باجه ها فاصله بگیرند. او حتی به محض مشاهده فرد بدون ماسک به او تذکر می داد و فرد را به بیرون از بانک هدایت می کرد.

در مدت 2 ساعت و نیمی که تنها برای تعویض کارت عابر بانک در بانک معطل شدم رییس بانک بارها به مردم تذکر می داد و سرفه هایش حاکی از خستگی بود. اما مردم کمتر توجه می کردند.

دلیل تعلل بیش از حد این کار ساده بانکی، که 10 نفر دیگر را هم همانند من معطل کرده بود، دو نفری بودند که قصد داشتند حساب های جدید باز کنند و از آنجایی که نوبت آنها بود و از قضا مشتریان خوش نام بانک هم بودند، باقی افراد به خاطر یک کار ساده و کم زمان بانکی بیش از دو ساعت معطل شده بودند.

این مسئله توجهم را به شرایط کرونا جلب کرد، پروتکل های بهداشتی، دسته واژه ایی است که بارها و بارها تکرار می شود اما مدیران ما خلاقیتی در اجرای آن ندارند. برای مثال به راحتی می شد کار کوتاه زمان، مشتریانی که به بانک آمده اند در اولویت قرار بگیرد تا فضای بسته و محدود بانک از تجمع خالی شود.

اما آن روز 11 نفر که کار هر کدامشان نهایتا 5 دقیقه زمان می برد، 2 ساعت و نیم طول کشید و این افراد تمام وقت در بانک بودند و شلوغی و تجمع ایجاد شده بود و این داستان تنها مربوط به یک باجه بود.

کرونا آمده تا قوانین و شرایط پیش از خود را تغییر دهد و مدیران خلاق باید از این فرصت استفاده کرده و سعی کنند تجمعات مردمی در ادارات و بانک ها را به حداقل زمان ممکن برسانند.

رییس و کارمندان بانک با این همه در تلاش بودند تا به بهترین شیوه خدمت رسانی کنند اما باز هم یک جای کار می لنگید، چند نفر از کارکنان به دلیل ابتلا به کرونا در مرخصی بودند و فشار مضاعفی بر دیگر کارمندان وارد شده بود.

طراحی فضای بانک هم به نحوی بود که اجازه خط گذاری و رعایت فاصله نیم متری جلوی هر باجه را نمی داد و این مسئله بر تجمع بیشتر افراد جلوی باجه ها منجر شده بود.

بعد از سراسیمگی بسیار در بانک تصمیم گرفتم برای اطلاع از وضعیت سایر بانک ها هم به چند بانک دیگر هم مراجعه کنم . در سایر بانک هم می شد به همین موارد انتقاد کرد نبود دستگاه خودکار ضدعفونی کننده، عدم رعایت فاصله گذاری توسط مشتریان و ... که همه و همه با درخواست های مکرر مردم برای دریافت خدمات کارمندان بانک را هم مستاصل کرده بود.

تنفس با ماسک در بانک ها که بیشترشان فاقد سیستم تهویه مناسب بودند، سخت بود. تجمع همزمان ده ها نفر هم این وضعیت را سخت تر کرده بود. علیرغم اینکه استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران اعلام کرده بود؛ «خطر ابتلا به کرونا با حضور بیش از ۱۵ دقیقه در تجمعات حتی با ماسک هم ممکن است».

به گفته دکتر حمید سوری؛ «در صورتی که افراد بیش از ۱۵ دقیقه در یک محیط سر بسته و شلوغ حتی با ماسک حضور پیدا کنند، شانس ابتلا به کرونا افزایش پیدا می‌کند».

و این موردی است که از دید مشتریان بانک که بدون رعایت فاصله گذاری در بانک ها و ادارت تجمع می کنند و یا مدیرانی که خلاقیت کاهش تجمع مردمی در فضای بسته را ندارند، پنهان مانده است.

برخی ها هنوز هم در پی اصلاح رمز دوم یکبارمصرف کارت بانکی بودند موردی که در دی ماه سال گذشته جهت ایمنی بیشتر حساب های بانکی شکل گرفت ولی هنوز هم مردم با به کار گیری این نوع از رمز یکبار مصرف مشکل داشتند و عده ایی به بانک مراجعه کرده بودند تا این مشکل را حل کنند.

خانم میانسالی می گفت: در این شرایط کرونا نمی توانم برای پرداخت قبوض از منزل خارج شوم و یا برای خرید های اینترنتی به همین رمز دوم یک بار مصرف احتیاج دارم بارها به بانک آمده ام اما هنوز هم مشکل رمز دوم حساب بانکی من باقی است.

به گزارش کردپرس، حلقه گمشده این تجمعات بیش از حد مردمی در بانک ها و ادارت، به ضعف دولت الکترونیک و عدم آشنایی مردم با ساز و کارهای این زیرساخت باز می گردد.

استاندار آذربایجان غربی روز گذشته در پنجاهمین ستاد استانی مقابله با کرونا گفت: توسعه دولت الکترونیک مورد تاکید است و در صورتی که خدمات دستگاه های اجرایی بصورت الکترونیک به مردم ارائه شود، بخش زیادی از تجمع های مردمی کم می شود.

گزارش/ تانیا شعفی

کد خبر 304670

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha