به گزارش خبرنگار کردپرس، خرداد ماه سال جاری شورای شهر سریش آباد در حالی روند استیضاح غیابی شهردار این شهر را رقم زدند که با یکسری موارد ضد و نقیض همراه بود و واکنش های بسیاری را همراه داشت.
با این وجود مصوبه استیضاح شورا در هیئت تطبیق شهرستان قروه بررسی و با رأی منفی مواجه شد. آنچه در نظر رد هیئت تطبیق شهردار سریش آباد اعلام شده بدین گونه است که ابتدا «دلایلی مبنی بر اینکه شورای شهر موارد قابل توضیح را به صورت روشن به شهردار تذکر داده باشد، ارائه نکرده است.»
همچنین دلیل دومی که هیئت تطبیق عنوان کرده شامل این است که «غیبت شهردار در نشست استیضاح موجه بوده چرا که وی در مرخصی به سر می برده و از استیضاح مطلع نبوده و این در حالی است که طبق مفاد ماده 83 باتوجه به اینکه اعضای شورا حداکثر 10 روز وقت کافی برای تشکیل جلسه عادی یا فوق العاده داشتند و مدت آن هم باقی بوده، بدون حضور شهردار اقدام به تشکیل جلسه کرده اند.»
طبق نظر هیئت تطبیق «تمامی این موارد در حالی پیش رفته که شهردار در 24 خرداد ماه سال جاری مرخصی بوده و ابلاغ مجدد شورا به وی که باید کتبی باشد، معنایی نداشته و همین دال بر بی اطلاع بودن شهردار از جلسه روز 25 خرداد بوده است.»
نکته دیگری که این هیئت در رد استیضاخ شهردار سریش آباد آورده مربوط می شود به «قید نکردن تاریخ دقیق نشست 20 خرداد در اخطاریه؛ به طوری که فقط به این جمله که در وقت مقرر شرکت فرمایید اکتفا کرده و این کافی نیست و باید تاریخ برای اطلاع ذکر می شد.»
همچنین در دلایل رد هیئت تطبیق آمده که «نشست موضوع استیضاح در تاریخ 24 خرداد ماه باتوجه به توافق رئیس شورا و شهردار ملغی گردیده و تعیین نشست بعدی بلافاصله در تاریخ 25 خرداد برگزار شده که این تاریخ باتوجه به فاصله کم زمانی؛ منطقی و معقول نیست.»
آنچه در ادامه نظر هیئت تطبیق عنوان شده مربوط می شود به اینکه «در ذیل ماده 83 قید شده که تمامی اعضای شورا باید در نشست استیضاح حضور داشته باشند و باتوجه به استعفای احدی از اعضای شورا، عضو علی البدل باید تعیین و معرفی گردد. با وجود اینکه شورای سریش آباد 3 عضو علی البدل دارد، اگرچه ملاک در قانون رأی اکثریت است اما فعال بودن تمام اعضای شورا جهت جلوگیری از تضییع حقوق شهردار ولو در نشست حضور نداشته باشد، ضروری است.»
هیئت تطبیق در نهایت باتوجه به موارد فوق اعلام کرده که «بنا بر نظر تمامی اعضای هیئت تطبیق، مراحل استیضاح شهردار با قانون مطابقت ندارد و نظر به رد مصوبه و ارجاع مجدد آن برای تجدیدنظر نسبت به اتخاذ تصمیم و یا تکمیل آن اقدام گردد.»
جدای از این موارد هیئت تطبیق به انتخاب سرپرست هم اشاره کرده است. «در خصوص انتخاب سرپرست؛ صرفنظر از اینکه سرپرست باید از میان کارکنان همان شهرداری تعیین و مشخص گردد، اما باتوجه به اینکه در حال حاضر عزل یا استیضاح شهردار فعلی قطعیت نیافته لذا تعیین سرپرست موضوعیت ندارد.»
اصرار شورا بر استیضاح
باتوجه به پاسخ هیئت تطبیق مبنی بر اینکه ضمن رد مصوبه از تجدیدنظر و تکمیل روند استیضاح سخن گفته است؛ شورای سریش آباد با اصرار بر استیضاح به تکمیل روند مربوط پرداخت.
به گفته رئیس شورای این شهر باتوجه به نظر هیئت تطبیق مبنی بر تجدید نظر و یا تکمیل استیضاح بار دیگر نشست توضیح از شهردار سریش آباد برگزار شد.
«محمد عربیان» در گفت و گو با خبرنگار کردپرس گفت که در این نشست از شهردار برای توضیحات لازم دعوت به عمل آمد اما شهردار حاضر به پاسخ و توضیح نشد و بدون هیچ گونه حرفی نشست را ترک کرد.
او به نظر هیئت تطبیق اشاره کرد و افزود: حال باتوجه به اعتراض هیئت تطبیق و باوجود مشکلاتی که در شهر سریش آباد هست و همه کارها بدون مصوبه شورا انجام می شود لذا برابر ماده 71 قانون شوراها، شهردار از سمت خود عزل گردید.
«عربیان» در ادامه از اصلاح انتخاب سرپرست خبر داد و بیان کرد: پس از عزل شهردار، هم اکنون «مصطفی حاجیان» که مسئول واحد عمران شهرداری است به عنوان سرپرست معرفی شد.
شفافیت؛ اصل لازم هر کاری
باتوجه به آنچه گفته شد در جریان استیضاح شهردار سریش آباد یکسری ابهامات و گفته های ضد و نقیض به چشم می خورد. از یک طرف باید مشخص شود که چرا شهردار حاضر به پاسخ گویی به شورا نیست و از طرفی دیگر شورا لازم است شفاف اعلام کند که اصل مشکل از کجاست که شهرداری این شهر سر و سامان نمی یابد.
در هر صورت باید دانست که مصوبات شورا مواردی است که تا به تأیید هیئت تطبیق نرسد قابلیت اجرایی ندارد و لذا در خصوص مباحثی که عمومیت دارد و بر منافع عمومی تأثیر می گذارد باید شفاف تر برخورد شود.
حال با این وصف باید دید آیا هیئت تطبیق بار دیگر مصوبه شورا مبنی بر عزل شهردار را تأیید می کند یا نه؟!
* گزارش: زیبا امیدی فر
نظر شما