متاسفانه با وجود تمام توانایی های بانوان در عرصه های مختلف در تقسیم نیروی انسانی برای پست های مدیریتی زنان به حاشیه رانده می شوند و پیشرفت آنان برای سایر افراد بی اهمیت تلقی می شود و حتی گاهی دستیابی آنان به درجه های بالاتر ،عجیب و دور از تصور انگاشته می شود. زیرا تصور غالب این است که آنان باید در حاشیه باشند و هرگز نباید در راس قرار بگیرند.
متاسفانه چنین تبعیض های جنسیتی در استان ایلام به وضوح دیده می شود. برخوردهای از روی تعصب و ناآگاهی، با بانوان توانمند استان رفتارهایی نظیر رفتاری که با سرکار خانم تیژه از بانوان توانمد استان که قرار بود مراسم معارفه ایشان برای ریاست آموزش و پرورش ملکشاهی صورت گیرد نمونه ای از تبعیض های جنسیتی است که با بانوان استان و حتی کشور صورت میگیرد.
در سال های اخیر افزایش قابل توجهی در میزان اشتغال زنان در جامعه مشاهده شده است. اما با این وجود، پیشرفت آن ها در مشاغل مدیریتی محسوس نبوده است. نابرابری های جنسیتی به ویژه در حوزه مدیریتی سبب شده است تا آن گونه که شایسته است از نیروی بالقوه زنان استفاده نشود. هر چند تحقیقات نشان می دهد زنان کمتر از مردان، جاه طلب و خواهان پیشرفت نیستند اما باورهای غلطی که مدیریت را به مردانگی نسبت می دهد، عملا منجر به کم شدن تعداد مدیران زن شده و خواهد شد. بنابراین وجود نوعی مانع نامرئی به نام «سقف شیشه ای» بسیار بارز است.
در جامعه ای که هرگاه سخن از پیشرفت بانوان می شود تنها مقصر اصلی خود آنها هستند که به اندازه کافی تلاش نمی کنند زنانی که فقط به جرم زن بودن باید چندین برابر مردان تلاش کنند که خود را ثابت کنند اما هیچگاه هیچکس زیر بار چنین تبعیضی نمیرود و همه دم از برابر بودن زن و مرد می زنند اما هرکدام از بانوانی که در مسیر پیشرفت هستند در آخر با برخورد به مانعی شیشه ای از مسیر پیشرفت باز می مانند، مانعی شیشه ای که وجود دارد ولی همه از نبود آن دم می زنند .
البته نادیده گرفتن حمایت بعضی اقشار جامعه از زنان به دور از انصاف است؛ کسانی که تمام قد به حمایت از زنان توانمند ایستاده اند. امید است ضمن دلجویی از خانم تیژه، این بانوی توانمند استانمان دیگر شاهد چنین رفتارهایی که با نگاه جنسیتی همراه است نباشیم.
*فعال اجتماعی
نظر شما