به گزارش کردپرس، رحمت تقیزاده در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: بزرگترین مشکل فعلی اصناف و کسبه میدان میوه و ترهبار را فاسد شدن هندوانههای صادراتی در گمرک ترکیه است که متأسفانه با دستور وزیر بازرگانی ترکیه، تعرفه گمرک صادرات هندوانه به این کشور پس از ۲۰ سال تغییر کرده و یک شبه از ۷۵ دلار به ۳۰۰ دلار در تن افزایش یافت.
او ادامه داد: این امر سبب شد شش هزار و ۵۰۰ تن هندوانه ایران در گمرک دو شهر وان و دیار بکر ترکیه فاسد شود.
رئیس اتحادیه بارفروشان میدان میوه و ترهبار شهرداری ارومیه گفت: جهت پیگیری در خصوص تعرفه گمرک به استانداری آذربایجان غربی و اتاق بازرگانی مراجعه کردیم ولی متأسفانه هیچ نتیجهای در این زمینه حاصل نشد و از سوی دیگر وزارت بازرگانی ترکیه بر تصمیم خود در مورد تعرفه گمرک پافشاری کرد تا ما به اجبار تمامی هندوانهها را به دولت ترکیه جهت فروش دپو کردیم که این اقدام نیز ثمربخش نبود و متأسفانه تمامی بارها فاسد شده و از میان رفت.
تقیزاده تاکید کرد: بار فروشان در میدان میوهو ترهبار ارومیه با مشکلات بسیار بزرگی دست و پنجه نرم میکنند و هیچکدام از مسئولان به مشکلات این بخش رسیدگی نمیکنند.
او افزود: متأسفانه در طول این مدت ۲۷ نفر از بارفروشان ارومیهای متحمل خسارت ۳۰ میلیارد تومانی شدند، لذا از مسئولان استانی و شهرستانی انتظار کمک داریم و امیدواریم تا با پای کار آمدن مسئولان بتوانیم این خسارت ۳۰ میلیارد تومانی را جبران کنیم.
رئیس اتحادیه بارفروشان میدان میوه و ترهبار ادامه داد: متأسفانه کشور ترکیه در اقدامی عجیب و غیرقابل قبول ما را در قبال عدم باطل شدن مجوز واردات و صادرات برای امحای هندوانههای فاسد شده مبلغ ۶ هزار لیره برای هر واگن دریافت کرد.
تقی زاده با بیان اینکه دولت هیچگونه حمایتی از ما نکرد دو ولت ترکیه با زرنگی خاص خود هم هزینه گمرک را گرفت و هم هزینه امحای محصولاتمان را پرداخت کردیم در این بین فقط ضرر و زیانش برای ما ماند، اصناف و بازرگانان استان خواستار دریافت وام بلاعوض جهت جبران خسارات وارده هستند.
به گزارش کردپرس، بی تدبیری مسئولین ، موجب فاسد شدن ۷۴۱ تن هندوانه صادراتی به ترکیه و زیان چندین میلیارد تومانی صادر کننده هندوانه در آذربایجان غربی شد، البته این مورد تنها از بین رفتن یکی از محصولات کشاورزی نبود، بلکه هدر رفت دو میلیارد لیتر آب در ایران است.
نظر شما