جعل تاریخ آثار باستانی عفرین  با نام  تمدن ترک‌ها

سرویس سوریه- اداره آثار باستانی عفرین اعلام کرد: ترکیه و جناح‌های مسلح هر چیزی را که مربوط به میراث فرهنگی انسانی در عفرین است را هدف قرار می‌دهند و با تغییر نام مزارع، روستاها و میادین و جایگزینی نام‌های ترکی، تلاش می‌کنند تا تاریخ جدیدی برای منطقه بنویسند.

به گزارش کُردپرس، صلاح سینو، رئیس مشترک اداره آثار باستانی عفرین، روز گذشته، اعلام کرد: تجاوزات دولت ترکیه و گروه‌های مخالف مسلح علیه میراث فرهنگی و اماکن باستانی در عفرین حومه شمالی حلب همچنان ادامه دارد.

سینو گفت: طبق شواهدی که این اداره از داخل منطقه به دست آورده و اسناد بصری که از طریق برنامه‌های گوگل به دست آمده‌اند، مکان‌های باستانی جدیدی مورد تجاوز و تخریب قرار گرفته‌اند که پیشتر برای این اداره ناشناخته بودند.

سینو، محقق و باستان شناسی است که در سال ۲۰۰۱ از دانشگاه دمشق فارغ التحصیل شد، وی اظهار داشت: این گروه‌ها مکانی که محل تدفین باستانی است را تخریب کرده‌اند که به اعتقاد آنها با توجه به ورودی های اصلی این محل‌های تدفین، به دوره روم یا بیزانس باز می گردد.

بنا به گزارش منابع محلی، ترکیه و گروه‌های مسلح این مکان را که در شمال روستای مسکه الفوقانی در حومه ناحیه در جیندیرس قرار دارد را با قطع بیش از حد درختان جنگلی حفر کرده‌اند.

در این گزارش‌ها آمده که علاوه بر حتک حرمت قبرستان ها، اثاثیه تشییع جنازه‌ای که همراه اسکلت مردگان در آن قبرستان دفن شده بودند، به سرقت رفته‌اند. این‌ منابع اعلام کردند که برای اثبات این ادعا به مستندات خود از تصاویر ماهواره‌ای طی سال‌های ۲۰۲۱-۲۰۲۲ متکی هستند.

بر اساس گزارش کمیسیون تحقیقات بین المللی که به وضعیت هرج و مرج و ناامنی اشاره دارد، به بازرسان کمیسیون اجازه ورود و مشاهده میدانی داده نمی‌شود و ترکیه از ورود رسانه ها یا هیات های علمی سازمان ملل جلوگیری می کند.

تصاویر ماهواره‌ای بخش‌های وسیعی از محوطه‌های باستانی منطقه راجو به ویژه تپه‌های واقع در مرز سوریه و ترکیه، منطقه تل کشور، تل حبشکو و محوطه باستان‌شناسی علبیسکی را نشان می‌دهد که توسط این گروه‌ها از بین‌ رفته است.

براساس آمارها، مساحت تخریبی تل کشور که در سال ۲۰۱۹ مورد تعرض قرار گرفت حدود ۲۵۷۵۰ متر مربع بود که در تصویر جدید وسعت تجاوز به میزان قابل توجهی افزایش یافته و به ۸۳۱۰۰ متر مربع رسیده است.

همچنین مساحت خرابکاری تپه باستانی تل حبشکو در سال قبل ۱۱۵۰۰ متر مربع بوده است اما در حال حاضر به ۲۴۰۰۰ متر مربع رسیده است که این میزان کل تپه را شامل می شود و کاوش ها به اراضی مجاور نیز کشیده شده است.

از آغاز تهاجم ترکیه به عفرین در ژانویه ۲۰۱۸، ۶۹ مکان باستانی و ۳۱ زیارتگاه از ادیان و مذاهب مختلف مستند شده است.

به گفته منابع میدانی رسمی وابسته به اداره خودگردان‌ شمال سوریه، این آثار پس از قاچاق از طریق ترکیه به اروپا در بازار سیاه فروخته می‌شوند.

اداره میراث فرهنگی منطقه خودگردان، جامعه بین المللی را مسئول تخریب و غارت مکان های باستانی در عفرین دانست و خاطرنشان کرد که کنوانسیون ها و معاهدات بین المللی و قوانین بین المللی مقررات بسیاری را برای حفاظت از آثار باستانی و میراث فرهنگی انسانی در جریان درگیری های مسلحانه پیش بینی کرده اند اما این امر برای ترکیه و گروه‌های مسلح شوخی تلقی می‌شود و هر روز به جنایات خود ادامه می‌دهند.

کد خبر 30511

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha