به گزارش کردپرس، دکتر اسماعیل محمدیانی در این باره افزود: سرعت سرایت این بیماری واگیردار بالاست و در صورت شیوع، ۱۰۰ درصد گله را درگیر کرده و میزان تلفات آن به خصوص در دامهای جوان قابل توجه است.
او به ایرنا گفت: با توجه به رخداد مواردی از این بیماری در مناطق روستایی بوکان و به منظور پیشگیری از بروز بیماری یاد شده باید از رفتن غیرضرور و خرید دام از میادین عرضه دام خودداری کرد.
رییس دامپزشکی بوکان با بیان اینکه دام جدید خریداری شده را باید مدت ۱۴ روز در قرنطینه نگهداری کرد، تاکید کرد: دامداران باید از وارد کردن دام های جدید به داخل دامداری خود تا زمان حصول اطمینان از سلامتی آنها به شدت پرهیز کنند.
محمدیانی ادامه داد: دامداران در اینگونه موارد باید حوضچه ضدعفونی ورودی دامداری را فعال و به صورت مرتب محوطه را نیز ضدعفونی کنند. همچنین دامداران باید رخداد بیماری در دامداری را به شبکه دامپزشکی اطلاع داده و از ورود افراد متفرقه به دامداری جلوگیری کند.
رییس شبکه دامپزشکی بوکان افزود: تب شدید، کاهش اشتها، کاهش تولید شیر، ریزش بزاق از دهان، زخم مخاطی بر روی زبان و محوطه دهانی، جراحت پستان و فضای بین دو سم، لنگش بویژه در گوسفند و بز و تلفات در دامهای جوان از جمله مهمترین علایم بیماری تب برفکی در بین دامها است.
او تاکید کرد: این بیماری از جمله موانع اصلی تولید شیر، گوشت، تجارت جهانی دام و فرآوردهها خام دامی است و در صورت شیوع در یک منطقه، خسارات اقتصادی سنگین برای کشور و دامداران به همراه دارد.
محمدیانی ادامه داد: بوکان به دلیل داشتن بزرگترین میدان دواب در شمال غرب کشور لازم است دامداران موارد بهداشتی را رعایت کنند. هر چند درمان موثری برای تب برفکی بهدلیل ویروسی بودن بیماری وجود نداشته لذا پیشگیری مهمترین راه جلوگیری از بروز خسارات است.
نظر شما