به گزارش کرد پرس, اقبال حمیدی از احتمال افزایش گرد و غبار در روزها و ماههای آینده در استان خبر داد و گفت: اقدامات سدسازی ترکیه باعث کاهش قابل ملاحظه آب در دجله و فرات شده بنابرین این تودههای گرد و غبار قطعا روند افزایشی خواهد داشت و استانهایی مانند کردستان را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
وی به تعداد روزهای گرد و خاکی در استان به تفکیک شهرستان ها اشاره کرد و افزود: سال گذشته سنندج در ٣٠ روز، سقز ٢٠ روز، قروه ٣٩ روز، بیجار ١٥ روز، مریوان ٣٣ روز، زرینه ٣٤ روز، بانه ٣٧ روز و کامیاران ٣٤ روز پدیده ریزگرد در استان ثبت شده است.
معاون محیط زیست انسانی حفاظت محیطزیست کردستان اظهار کرد: از اول امسال تاکنون در سنندج ٨ روز، سقز ٥ روز، قروه ٦ روز، بیجار ٤ روز، مریوان ٩ روز، دیواندره ٦ روز، بانه ١٠ روز و در کامیاران ٨ روز هوای ناسالم ثبت شده است.
حمیدی با اشاره به کاهش میزان آلایندگیها در استان بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی تاکید کرد و ادامه داد: شاخص کیفی هوای استان طی هفته گذشته بالای ٥٠٠ بوده که رقم بالا و مشکلساز است.
وی یادآور شد: وضعیت موجود برای افراد حساس ناسالم بوده و توصیه ما این است که کودکان، افراد مسن و افرادی که ناراحتی تنفسی دارند از خانه خارج نشوند و در صورت نیاز از ماسک استفاده کنند.
معاون محیط زیست انسانی حفاظت محیطزیست کردستان بیان کرد: به صورت آنلاین وضعیت آلودگی هوا در شهرهای سنندج، سقز، بانه، قروه، بیجار و دیواندره پایش میشود و از مجموع ١٠ شهرستان استان ٦ شهر پرجمعیت کردستان مجهز به دستگاههای سنجش آلودگی هواست.
حمیدی گفت: اگر در فرآیند سنجش هوا، شاخص آلودگی از مقیاس صفر تا ٥٠ (پی اس آی) تجاوز نکند هوا پاک، ٥٠ تا ١٠٠ سالم، ١٠٠ تا ٢٠٠ ناسالم و ٢٠٠ تا ٣٠٠ بسیار ناسالم و از ٣٠٠ (پی اس آی) بیشتر خطرناک برآورد میشود.
وی افزود: در طول سال گذشته کردستانیها تنها ٢ روز وضعیت خطرناک هوا را تجربه کردند اما امسال تا پایان روز ٢٥ فروردین هوای کردستان ٢ روز ناسالم برای گروههای حساس، ٢ روز ناسالم برای عموم، ٢ روز بسیار ناسالم و ٢ روز خطرناک بوده است.
معاون محیط زیست انسانی حفاظت محیطزیست کردستان اظهار کرد: سالهای ٩٨ و ٩٩ موردی مبنی بر هوای ناسالم در کردستان وجود نداشته و سال گذشته هم تنها ٢ روز هوا در وضعیت خطرناک قرار گرفته است.
نظر شما