به گزارش کُرد پرس، کارگرانی که این روزها بیشک شرایط سختتری برای کار دارند و کرونا باعث شده یک روز سرِ کار باشند و چند روزی خود را از چشم پلیس عراق پنهان کنند، اما با وجود این، ترجیح میدهند آن سوی مرز بمانند و طعم بیکاری مریوان، سنندج، بانه، سقز و ... را نچشند.
مکائیل صدیقی از هزینه ١٥ تا ٢٠میلیونی اقامت برای کارگران مهاجر خبر داد و گفت: هزینه ای که از توان بسیاری از کارگران ساختمانی بیرون است: «کارگرانی که در عراق ماندهاند، مجبورند هر ماه تا سر مرز مریوان یا باشماق برگردند و ١٤٠هزار تومان پرداخت کنند تا ویزای گردشگریشان تمدید شود.»
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان کردستان از حمایت نشدن کارگران بیکاری میگوید که اینسوی مرز در مریوان و دیگر شهرهای کردستان روزگار میگذرانند. «متأسفانه از طرف دولت هیچ حمایتی نشده است. در این مدتِ کرونا، تنها انجمن به کمک فرمانداری و خیرین بستههای معیشتی آماده و بین کارگران میدانی، کارگران قطع نخاع شده و بیکاران معیشتی توزیع کرده است، البته ٣هزار ماسک و مواد ضدعفونی هم تهیه و میان کارگران ساختمانی توزیع شده است. این کار در کامیاران، سقز، بانه، سنندج و شهرهای دیگر کردستان هم انجام شده است.» بستههای حمایتی که به گفته صدیقی باید ماهی یکبار میان کارگران توزیع شود. آنان استادکارانی هستند که به اجبار بیکاری به کولبری، دستفروشی و خانهنشینی رو آوردهاند.
(بخشی از یک گزارش بلند چاپ شده در روزنامه شهروند)
نظر شما