طرح امیر جماعت اسلامی برای حل بحران های اقلیم کردستان

سرویس عراق و اقلیم کردستان - امیر حزب جماعت اسلامی کردستان، با ارائه طرحی به بررسی مشکلات اقلیم کردستان و عوامل آن پرداخته و راه حل هایی را برای حل مشکلات و حفظ ساختار و کیان اقلیم پیشنهاد کرده است.

به گزارش کردپرس به نقل از سایت خبری زمن، علی باپیر امیر حزب جماعت اسلامی کردستان طرحی را برای حل مشکلات اقلیم کردستان و حفظ ساختار و کیان فدرالی آن، تحت عنوان "نقشه راه حفظ اقلیم کردستان" به افکار عمومی و احزاب سیاسی ارائه داد.

وی در این طرح با اشاره به تالیفات خود در مورد مشکلات اقلیم و راه حل آن ها، تاکید کرده است تشکیل اقلیم کردستان محصول رنج و تلاش و مبارزه تاریخی کردها است و اکنون این اقلیم، از لحاظ جغرافیایی، نیرو و جایگاه، تضعیف و کوچک شده و تک تک شهروندان اقلیم در حفظ آن و تلاش برای حل بحران های اقلیم مسئول هستند و حل مشکلات کردها نیز مستلزم بازنگری و اصلاحات فراگیر و اساسی در همه حوزه ها است.

در ادامه این طرح اشاره شده وضعیت کنونی بسیار خطرناک است و لازم است همه مواضع به صورت شفاف برای حل مسائل ارائه شود و آمده که فقدان اجماع نظر و اشتراک مواضع سیاسی و همچنین وجود تعصب حزبی و تلاش برای حفظ منافع شخصی و حزبی مشکل اصلی در عرصه سیاسی اقلیم است و از سوی دیگر ارتباط منسجم و روشنی میان اقلیم کردستان و بغداد و دیگر کشورها وجود ندارد و نشان دادن مواضع ضعیف از سوی اقلیم نیز موجب فراهم شدن زمینه دخالت های مختلف شده است.

همچنین آمده که نشانه ها و موارد وجود دو اداره ای در نظام حاکمیتی اقلیم مشاهده شده و پست های پیشین دوران دو اداره ای تقویت شده و از نظر اقتصادی نیز زیرساخت های مستحکم در حوزه های کشاورزی، دامداری، صنعت و تولید داخلی وجود ندارد و مردم اقلیم بیکار هستند.

علی باپیر اشاره کرده که 1 میلیون و 250 هزار تن از مردم اقلیم در میانه کشمکش های حزبی و توسط احزاب و برای جذب آنان، حقوق بگیر و تنبل شده و اقلیتی از خاندان ها و احزاب، میلیاردر و مردم نیز دچار فقر شده اند.

امیر جماعت اسلامی اشاره کرده که اقلیم از نظر اجتماعی نیز دچار بحران است و مشکلات فراوانی از نظر معیشتی و آموزشی و پیوندهای خانوادگی و اصول اخلاقی وجود دارد و جامعه به مادی گرایی مبتلا شده است.

وی نبود نیت و هدف واقعی در حکمرانی و اداره اقلیم، سلطه منفعت طلبی، حزبی، شخصی، طایفی و خاندان ها و نترسیدن از پروردگار و مجازات الهی و تحصیل مال حرام را از عوامل وضعیت کنونی اقلیم دانسته و نهادینه ساختن عدالت به معنای واقعی کلمه، حاکمیت قانون، سازماندهی و نظام مند کردن اداره امور و دولت و جلوگیری از دخالت در امور نهادهای حاکمیتی، بازخواست و مجازات ناقضین قانون، رعایت حقوق شهروندی، جلوگیری از سلطه و تعصب حزبی را از اصول حاکمیت درست و دولتداری صحیح خوانده است.

علی باپیر در ادامه آورده که حاکمان اقلیم سعی دارند به هر قیمتی در قدرت باقی بمانند و مردم اقلیم را آزار داده و آنان را به چشم برده دیده و منابع و ثروت های اقلیم را غنیمت خود می دانند و تمامی ارکان و قدرت های اقلیم و نیروهای پیشمرگ و امنیتی را به خدمت منافع حزبی و شخصی گرفته و اکثریت مردم نیز در مقابل آنان منفعل هستند.

وی خاطر نشان ساخته که موتور رسانه ای شامل ده ها شبکه تلویزیونی، رادیویی و صفحات شبکه های مجازی در خدمت اهداف حاکمان و احزاب درآمده و به فریب افکار عمومی مشغول هستند و تمامی منتقدین را به عنوان دشمن جلوه داده و از رسانه ها برای حمله به اپوزیسیون و تخریب مخالفین استفاده می شود.

امیر جماعت اسلامی روی آوردن حاکمان اقلیم به پروردگار بزرگ، باور به روز جزا و اقدام در راستای جلب اعتماد مردم به نظام حاکمیتی، تشکیل کمیته ای مورد اعتماد برای شفاف سازی درآمدها و هزینه های اقلیم، اقدام عملی برای تقویت زیرساخت های اقتصادی، تقویت تولید داخلی، استفاده از امکانات مقامات و شخصیت هایی که ناگهانی و با درآمدهای اقلیم میلیاردر شده اند و اراده جدی برای اصلاحات را، راه حل مشکلات اقلیم و حفظ ساختار و کیان آن عنوان کرده است.

وی بر ضرورت باور به اینکه تداوم این شرایط که در آن فساد و ستم به اوج خود رسیده ممکن نیست، تاکید کردە است.

همچنین فعالیت کارآمد پارلمان، قوه قضائیه، دادستانی کل و نهادهای نظارتی و مبارزه با فساد و استقلال این نهادها و تقویت و بهبود روابط با دولت مرکزی عراق را ضروری دانسته و تاکید کرده که مقامات اقلیم نباید فریب دیگران را خورده و لازم است به صورت جدی روابط با بغداد را تقویت کرده و از این طریق برای کسب حقوق قانونی اقلیم و اجرای ماده 140 قانون اساسی عراق و حل مشکلات انباشته شده فیمابین تلاش کنند.

وی تاکید کرده که اعضای هیئت مذاکره کننده اقلیم با بغداد باید دارای تخصص آکادمیک و تجربه لازم و روابط خوب با همه احزاب سیاسی عراق باشند.

امیر جماعت اسلامی در پایان اعلام کرده که از قشر سکولار و حاکمان و مسئولین اقلیم ناامید بوده و آنان هیچ قصدی برای اصلاحات و تغییر ندارند و از قدرت و اختیارات خود برای نقض قانون استفاده می کنند و اکثریت مردم نیز فقط در زمانی که منافع شخصی آنان به خطر می افتد اعتراض کرده و در غیر این صورت نسبت به آنچه روی می دهد، منفعل هستند و بخشی از آنان نیز در قبال دریافت ثروت و امتیازات از طبقه حاکم از آنان طرفداری می کنند و اقلیتی نیز از این وضعیت ناراضی هستند و اعتراض خود را اعلام می کنند، اما قادر به انجام دادن اقدامی موثر نیستند.

وی تاکید کرده تا فرصت باقی است باید همه مردم و حاکمان اقلیم اصلاحات و تغییر را ابتدا از خود آغاز کرده و با احساس مسئولیت در قبال اقلیم و جامعه خویش و حفظ منافع عمومی، اقلیم کردستان را به سوی آینده ای روشن پیش ببرند.

کد خبر 315064

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha