به گزارش خبرنگار کردپرس، نشست ستاد مقابله با کرونا در شهرستان قروه شامگاه سه شنبه در حالی برگزار شد که همچنان شیوع کرونا در حال افزایش بوده و نه تنها آمار مبتلایان بلکه موارد مرگ و میر هم اوج گرفته است.
در این نشست ابتدا معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار قروه با بیان اینکه موج دوم کرونا در قروه به شدت در حال پیشروی است و آمار مبتلایان و فوتی ها قابل توجه است، اظهار داشت: این افزایش آمار به دو دلیل عمده یکی کاهش حساسیت ها در بین مردم و دیگری عادی سازی شرایط توسط ما مسئولان می تواند باشد.
«علیرضا عبدی» به وجود چندین مشکل در خصوص مدیریت کرونا اشاره کرد. «وجود یکسری مشکلات در خصوص تدفین اجساد فوت شدگان، استفاده نکردن بازاریان از ماسک، بی توجهی دفاتر پیشخوان و بانک ها نسبت به خطرات کرونا با تجمعات فراوان و ... از جمله مشکلات مرتبط در این زمینه هستند.»
به گفته او هر صنفی اعم از بازاریان، دفاتر پیشخوان و ... از رعات دستورات بهداشتی سرباز زدند با برخورد قانونی و در نهایت پلمب مواجه می شوند.
«عبدی» همچنین از در نظر گرفتن تدابیر لازم برای کاهش تجمع در بانک ها گفت.
شیوع کرونا در میان نظامیان
در ادامه رئیس مرکز بهداشت شهرستان قروه از ابتلای854 نفر به کروناویروس در سطح شهرستان خبر داد. «از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا به امروز 849 نفر مبتلا شده اند که از این تعداد425 نفر زن و 429 نفر هم مرد با میانگین سنی 2 تا 92 ساله هستند.»
به گفته «مسعود معتمدی» موارد فوت شده مثبت قطعی بر اثر کرونا 39 نفر شامل 16 مورد زن و 23 مورد مرد با میانگین سنی 2 تا 84 ساله بوده اند.
او به تحلیل آماری مبتلایان براساس سن پرداخت. «در رنج سنی 2 تا 25 ساله 81 مورد معادل 9.6 درصد، در رنج سنی 26 تا 60 ساله 596 مورد معادل 70.5 درصد و 60 سال به بالا 168 مورد معادل 20 درصد مبتلا به کرونا ویروس شده اند.»
«معتمدی» در ادامه با اشاره به تحلیل آماری جان باختگان کروناویروس گفت که «در رنج سنی زیر 26 سال یک مورد معادل 1.23 درصد، در رنج سنی 26 تا 60 سال 11 مورد معادل 1.84 درصد و در رنج سنی 60 سال به بالا 24 مورد معادل 16.7 درصد از جان باختگان کروناویروس بوده اند.»
مطابق اظهارات رئیس مرکز بهداشت قروه از 854 مبتلای قطعی به کرونا 625 نفر مربوط به شهر قروه، 63 نفر مربوط به سریش آباد، 30 مورد در دلبران، 23 مورد در ناحیه منفصل قلعه و 113 نفر هم مختص به روستاهای شهرستان هستند.
«مسعود معتمدی» گفت که از ابتدای خرداد به بعد 53 نفر از تعداد افراد شناسایی شده به کرونا نظامیان شاغل در شهرهای دیگر بوده اند که این تعداد معادل ده درصد از افراد مبتلاست که بیشتر مختص به نظامیان بسیجی و سپاهی هستند.
انتقاد به سکوت سمن ها
فرماندار شهرستان قروه هم در این نشست با بیان اینکه چشم انداز مشخصی هنوز در برابر کرونا نداریم، اظهار داشت: آمارهای جدید نگران کننده است و نباید تنها متکی به کارهای سخت افزاری بود و نیازمند کارهای نرم افزاری و نهادینه کردن فرهنگ در این زمینه هستیم.
به گفته «حسین الماسی» باید برنامه ریزی و نظارت درست انجام شود و یکسری از رفتارها با نهادینه کردن می توان به درستی پیش برد لذا باید با تأکید بر فاصله گذاری اجتماعی این مهم را به فاصله گذاری فیزیکی در جامعه معنا کرد.
او بر رعایت پروتکل های بهداشتی در میان کارمندان ادارات تأکید کرد. «همه کارمندان ادارات موظف به زدن ماسک و مهیا کردن شرایط لازم برای فاصله گذاری هستند و در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی برخورد صورت خواهد گرفت.»
«الماسی» استفاده از ظرفیت اماکن عمومی برای انتقال موارد بهداشتی و هشدارها را ضروری دانست. «در حوزه فرهنگی نیاز است بیشتر کار شود و از ظرفیت های ممانی و انسانی برای انتقال موارد حساس بهره برد.»
او از غایب بودن سمن های شهرستان انتقاد کرد و خواستار فعالیت آنان در این برهه حساس شد و گفت که در حال حاضر تنها انجمن باران وارد کار شده و باید سمن های دیگر هم در راستای وظایفی که دارند اقدام کنند.
«الماسی» در ادامه به آمار مبتلایان نظامیان شاغل در دیگر شهرها اشاره کرد. «باتوجه به آمار اعلامی ده درصد از مبتلایان مربوط به شهروندان نظامی است که خارج از شهرستان مشغول به خدمت هستند لذا می طلبد در این زمینه تدابیری اتخاذ گردد.»
او خطاب به مردم خواستار رعایت موارد بهداشتی منجمله زدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی شد. «مردم بدانند با رعایت پروتکل های بهداشتی می توان شرایط مناسب برای زندگی را کسب کرد. در این راستا هر کدام از ما یک مسئولیت اجتماعی داریم که باید آن را به کار ببندیم.»
به گفته «الماسی» فروشندگان و بازاریان باید تمامی دستورالعمل ها را رعایت نمایند و هرکسی که تمرد کرد شدیداً برخورد خواهد شد.
او همچنین در خصوص برگزاری مراسم ختم و عروسی هشدار جدی داد. «مرکز بهداشت شهرستان به گوش باشد اگر در مراسم ختم و یا عروسی گزارشی از ابتلای افراد داده شد سریع نسبت به برگزار کنندگان مراسم اعلام جرم شود.»
مصوبه کرونا را شکست نمی دهد
در ادامه این معاون عمرانی و برنامه ریزی فرماندار قروه بود که باز هم مثل همیشه مقصر اصلی این عادی سازی شرایط را مسئولانی دانست که تنها با مصوبه می خواهند به مقابله با کرونا بپردازند.
«چنگیز اردلان» با بیان اینمه برای کرونا باید اقدامات بلند مدت داشت خطاب به متولیان ستاد مقابله با کرونا در شهرستان گفت که تا زمانی ما مسئولان به این باور نرسیم که می توان از بحران کرونا به عنوان یک فرصت بهره برد وضعیت تغییر نمی یابد.
مطابق سخنان او مسئولان نمی خواهند بپذیرند که مصوبات بدون عمل کردن نتیجه ندارد و این شیوه راه مبارزه با بحرن کرونا نیست.
«اردلان» از مدیران تقاضا کرد که میدانی وارد عمل شوند و با حضور در میان مردم نه به عنوان یک مسئول که به عنوان یک شهروند در امر اطلاع رسانی و آگاه سازی فعالیت کنند.
نظر شما