به گزارش خبرگزاری کُردپرس، گندم یکی از مهمترین محصولات کشاورزی کردستان است که برای تقویت آن و افزایش بهره وری می توان از محصولات دیگر بهره برد. از آنجا که کشت مداوم گندم در اراضی زراعی سبب کاهش توان رویشی اراضی و افت قابل توجه میزان تولید گندم می شود برای جلوگیری از آن باید محصول دیگری برای کشت جایگزین در نظر داشت که یکی از این محصولات مهم کشت کلزا است. تحقیقات داخلی و خارجی و همچنین تجربه های شخصی کشاورزان نشان داده است که کشت کلزا در تناوب با گندم و جو علاوه بر مزایایی نظیر کاهش جمعیت علفهای هرز و کاهش آفات و بیماریهای گندم باعث افزایش و پایداری عملکرد دانه گندم می شود. کارشناسان معتقدند که کشت کلزا به تقویت خاک کشاورزی کمک بسیاری می کند و باعث می شود محصولاتی از جمله گندم و جو که پس از پایان کشت کلزا کاشته می شوند تولید بسیار بهتری داشته باشند.
در سال های گذشته این محصول در بین کشاورزان کردستانی به ویژه در مناطق قروه و دهگلان که قطب کشاورزی استان هستند، بسیار رواج پیدا کرده بود که بسیار نکته حایز اهمیتی برای کشاورزی کردستان بود. اما متاسفانه جهاد کشاورزی کردستان خبر از کاهش سطح زیر کشت این محصول در استان به جای افزایش آن می دهد. خبرها حاکی از آن است سطح زیرکشت کلزا در کردستان از سه هزار و ۵۶۲ هکتار در سال زراعی گذشته به یک هزار و ۱۰۰ هکتار در سال جاری کاهش پیدا کرده که حتی گفته می شود از این مقدار هم 50 هکتار بر اثر سرمازدگی از بین رفته است و این درحالی است که قرار بود این میزان امسال به 6 هزار هکتار برسد!
آفت سنک سطح زیرکشت کلزا در کردستان را کاهش داد
در همین راستا معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان، آفت سنک را دلیل کاهش سطح زیرکشت کلزا در استان عنوان کرده است.
محمد صالح احمدی اعلام کرده که سال گذشته آفت سنک هم به کلزا و هم مزارع همجوار آن در استان خسارت وارد کرده است بنابراین بعد از برداشت کلزا این آفت به دیگر محصولات زارعان هم چون ذرت و گوجه فرنگی خسارت زد و همین مسئله باعث شد برای سال زراعی جاری دیگر کشاورزان تمایلی به کشت کلزا نداشته باشند.
او افزود: علی رغم افزایش قیمت تضمینی خرید کلزا به دلیل وجود این آفت نه تنها در کردستان بلکه در کل کشور هم سطح زیرکشت این محصول کاهش پیدا کرد اما امسال این مشکل برطرف شده و در پاییز بی شک شاهد افزایش سطح زیرکشت کلزا در استان خواهیم بود.
نظر شما