استقبال ائتلاف نصر از واکنش یونامی به طرح برقراری سیستم کنفدرالی در عراق

سرویس عراق و اقلیم کردستان - ائتلاف نصر تاکید کرد که نقش هیئت نمایندگی سازمان ملل در عراق تنها کمک به این کشور است و اجازه دخالت در امور داخلی آن را ندارد.

به گزارش کردپرس به نقل از پایگاه خبری السومریه نیوز، ائتلاف نصر به رهبری حیدر عبادی، نخست وزیر اسبق عراق شامگاه جمعه با صدور بیانیه ای از واکنش هیئت نمایندگی سازمان ملل در این کشور (یونامی) به ادعای تدوین یک نقشه راه جهت ایجاد راه حل جامع برای همه مشکلات میان دولت فدرال و دولت اقلیم کردستان با برقراری سیستم کنفدرالی استقبال کرد.

ائتلاف تحت رهبری عبادی در بیانیه خود در این باره آورده است: ائتلاف نصر از این که جنین پلاسخارت اخبار منسوب به خود مبنی بر انتخاب سیستم کنفدرالی به عنوان راه حل مشکلات میان بغداد و اقلیم کردستان را تکذیب کرد، استقبال می کند.

در ادامه بیانیه ائتلاف نصر همچنین آمده است: ما تاکید وی بر پایبندی به تمامیت ارضی و حاکمیت عراق و سیستم سیاسی و قانونی آن را توضیحی سازگار با وظایف خود به عنوان نماینده دبیرکل سازمان ملل و مطابق با استانداردها و تعهدات مجوز اعطا شده به هیئت نمایندگی سازمان در عراق می بینیم.

این ائتلاف ضمن تاکید بر این که نقش هیئت نمایندگی سازمان ملل و مجوز اعطا شده به آن در کمک به عراق محدود می شود نه این که در امور داخلی آن دخالت کند، از این هیئت و همه هیئت های دیپلماتیک درخواست کرد که به وظایف خود مطابق با الزامات حاکمیت عراق و قانون اساسی آن پایبند باشند.

ائتلاف نصر در پایان این بیانیه نیز خاطر نشان ساخت که هر گونه اختلاف داخلی در عراق، با چارچوب های محلی، بر اساس قانون اساسی و در چارچوب تمامیت ارضی و حاکمیت این کشور حل و فصل خواهد شد.

این در حالی است که پیشتر پایگاه خبری شفق نیوز گزارش داده بود که بنا بر اطلاعات دریافتی، سازمان ملل با هماهنگی ریاست جمهوری و نخست وزیری عراق، یک نقشه راه جهت ایجاد راه حل جامع برای مشکلات میان دولت فدرال و اقلیم کردستان مبتنی بر اجرای سیستم کنفدرالی تدوین کرده که بر اساس آن، برخی اختیارات از قبیل اقتصاد، دارایی و گمرک به دولت ها یا نظام های مشترک در این سیستم واگذار می گردد و تصمیم گیری در آن نیز به اتفاق آرا انجام می شود به گونه ای که اگر یکی از دولت های عضو بر این باور باشد که یک تصمیم به نفع آن نیست، چنین تصمیمی برای این دولت الزام آور نخواهد بود.

در همین رابطه نیز، یک منبع سیاسی نزدیک به مرکز تصمیم گیری در عراق به این پایگاه خبری اطلاع داده بود که جنین هنیس پلاسخارت، نماینده دبیرکل سازمان ملل این کشور و رئیس یونامی در این اواخر تلاش های خود در راستای ارائه راه حل برای مشکلات میان بغداد و اربیل به ویژ در زمینه های نفت، حقوق کارمندان و گذرگاه های مرزی بر اساس سیستم کنفدرالی را بیشتر کرده است.

به گفته منبع مذکور که نام وی فاش نشده، دخالت های نظامی ترکیه و ایران در مناطق اقلیم کردستان و استان نینوا در شمال غرب عراق به علاوه ناکامی مذاکرات در جریان میان بغداد و اربیل، منجر به ارائه این طرح شده که از پشتیبانی قدرت های بزرگ و در راس آنها آمریکا نیز برخوردار است.

این منبع سیاسی همچنین اعلام کرده که پلاسخارت طرح مذکور را با برهم صالح، رئیس جمهوری عراق مورد بررسی قرار داده و وی با آن موافقت کرده و همین مسئله در مورد مصطفی کاظمی، نخست وزیر این کشور نیز صدق می کند جایی که در این رابطه هیچ گونه اعتراضی نداشته است.

منبع مذکور ضمن اعلام این که نماینده دبیرکل سازمان ملل در عراق با رهبری سیاسی اقلیم کردستان نیز دیدار کرده و گفت و گوهای زیادی در رابطه با این طرح انجام شده، تاکید کرده که اقلیم به اطلاع سازمان ملل رسانده که در این زمینه هیچ گونه مشکلی ندارد به شرط آن که ضمانت بین المللی وجود داشته باشد چرا که اربیل نمی خواهد شکست اجرای مفاد قانون اساسی عراق تکرار شود.

در واکنش به این گزارش نیز، یونامی در پیامی که از طریق پست الکترونیک برای شفق نیوز فرستاده، ضمن اعلام این که بغداد و اربيل مسائل حل نشده میان خود را بررسی می کنند، خاطر نشان ساخت که سازمان ملل، ایجاد راه حل های پایدار برای همه مسائل حل نشده میان آنها بر اساس قانون اساسی عراق را تشویق می کند.

هیئت نمایندگی سازمان ملل در عراق در ادامه نیز با بیان این که سازمان آماده هر گونه کمکی بنا به درخواست طرف های مختلف، بر اساس چارچوب قانونی عراق و سازگار با اختیارات یونامی است، بار دیگر بر استقلال این کشور و حاکمیت، یکپارچگی و تمامیت ارضی آن تاکید کرد.

کد خبر 315430

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha