به گزارش خبرنگار کردپرس، فرسودگی و قدمت بالای بیمارستان 50 ساله فعلی تکاب در کنار کمبود تجهیزات درمانی و نبود پزشکان متخصص، سبب شده شهروندان این شهرستان محروم و کم برخوردار، جهت استفاده از خدمات درمانی عازم شهرهای همجوار شوند.
این در حالی است که با گذشت 13 سال از کلنگ زنی بیمارستان دوم تکاب، هنوز بیمارستان جدید 64 تختخوابی این شهر افتتاح نشده و این پروژه درمانی علیرغم 97 درصد پیشرفت فیزیکی همچنان در گیر و دار تکمیل شدن و افتتاح است.
ساخت این پروژه درمانی مصوب دولت نهم با وجود معارض برای زمین، نوع مالکیت و نحوه تملک زمین محل احداث، عدم تخصیص به موقع اعتبارات مورد نیاز و... بیش از یک دهه به درازا کشیده و هنوز هم زمان مشخصی برای افتتاح آن وجود ندارد.
زمستان سال گذشته، معاون وزیر و مدیر عامل سازمان مجری ساختمانها و تاسیسات دولتی و عمومی وزارت راه و شهرسازی در بازدید از این پروژه درمانی در تکاب گفت: اجرای طرح های بیمارستانی کشور از جمله بیمارستان جدید تکاب بر عهده این سازمان است و امیدواریم این بیمارستان در حال احداث با توجه به پیشرفت خوبی که داشته است تا پایان سال به بهره برداری برسد.
اما با گذشت 4 ماه از سال 99 هنوز هم خبری از افتتاح بیمارستان تکاب نیست، طرحی که با توجه به فرسودگی بیمارستان فعلی تکاب و نیازهای عرصه سلامت و درمانی منطقه، در اولویت کاری وزارت راه و شهرسازی قرار داشت.
این بیمارستان در زمینی به مساحت ۳۰ هزار مترمربع با زیربنای ۹ هزار و ۴۰۰ مترمربع آغاز شد و تا اواخر سال گذشته ۲۶ میلیارد ریال برای آن هزینه شده بود همچنین برای تسریع در راهاندازی آن بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر به تصویب رسید.
اردیبهشت ماه امسال نیز رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی درباره بیمارستان ۶۴ تختی تکاب، همچنان از پیشرفت ۹۷ درصدی این بیمارستان خبر داد و گفت: تجهیزات پزشکی بیمارستان جدید تکاب بیش از ۲ سال است که توسط دانشگاه علوم پزشکی خریداری و آماده شده و در انبار نگه داری می شوند که در صورت تکمیل شدن این بیمارستان که توسط مسکن و شهرسازی ساخته می شود، تجهیزات مورد استفاده قرار می گیرند.
با وجود خرید تجهیزات و پیشرفت 97 درصدی بیمارستان جدید تکاب، اما باز هم زمان افتتاح آن مشخص نبود تا اینکه در اواخر اردیبهشت ماه سال جاری، فرماندار تکاب از نواقصی خبر داد که باید از سوی مجری طرح برطرف شود.
محمود زمانی بیان کرد: تکمیل و راهاندازی این بیمارستان که از ۱۳ سال قبل آغاز شده است در مراحل نهایی قرار دارد و اکنون باید نواقص هریک از بخشهای چهارگانه این بیمارستان بهطور سریع از سوی مجری طرح به صورت مجزا تکمیل شده و به شبکه بهداشت جهت نصب تجهیزات تحویل داده شود.
او افزود: رنگ آمیزی طبقات تقریبا به اتمام رسیده و زیرساختهای آب، برق، گاز و تلفن نیز تکمیل شده است، همچنین دیوارکشی محوطه بیمارستان نیز با ۸۵ درصد و محوطهسازی بیمارستان نیز در حال زیرسازی بوده و ۵۰ درصد پیشرفت دارد. تلاش میکنیم باقیمانده عملیات عمرانی این پروژه در کمترین زمان رفع و نسبت به نصب تجهیزات و افتتاح آن اقدام شود.
اما شواهد نشان می دهد این بیمارستان 13 ساله در این شهرستان محروم و کم برخوردار علیرغم همه وعده وعیدها ممکن است امسال نیز به افتتاح نرسد.
این مورد زمانی برجسته تر شد که معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر بهداشت تیر ماه جاری در جلسه بررسی مشکلات بهداشت و درمان استان گفت: از مجموع ۱۳ پروژه بیمارستانی در حال ساخت در استان، بیمارستان های شاهین دژ، اشنویه و پیرانشهر تا پایان سال به بهره برداری می رسد.
در ادامه سید کامل تقوی نژاد افتتاح بیمارستان تکاب را منوط به تامین اعتبار مورد نیاز برای تامین نیروی انسانی و تجهیزات، دانست و گفت: امیدواریم تا با تامین اعتبار شاهد افتتاح بیمارستان جامع زنان، تکاب و خوی نیز باشیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر بهداشت با اشاره به مشکلات اعتباری در کشور و شرایط سخت تخصیص پول برای پروژه های در دست احداث، تصریح کرد: علاوه بر تامین زیرساخت های درمانی و بهداشتی، برای تامین نیروهای مورد نیاز پروژه های جدید هم آمادگی داریم.
امسال سهم استان در فصل بهداشت درمان به بیش از ۸۰ میلیارد تومان رسیده است و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی نیز معتقد است؛ در سرانه تخت بیمارستانی استان از وضعیت خوبی برخودار است و با اتمام پروژه های نیمه تمام می توان در این بخش به اهداف مدنظر دست یافت.
با این حال بیمارستان دوم تکاب با پیشرفت 97 درصدی همچنان منتظر تامین اعتبار تا افتتاح است و علیرغم نیاز این شهرستان به بیمارستان جدید، عدم تامین اعتبار برای تکمیل 3 درصد باقی مانده، از عجایب روزگار است!
نظر شما